Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Tire'de temel atma töreninde stat çıkışı: Buradan taahhüt ediyorum...

Kocaoğlu'ndan Tire'de temel atma töreninde stat çıkışı: Buradan taahhüt ediyorum...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliği ile İzmir yeni bir stada da Karşıyaka'da Örnekköy'deki 80 dönümlük alanda ve Uzundere'deki uygun hazine arazilerinde Karşıyaka ve Göztepe için stat ve spor kompleksi yapılabileceğini bir kez daha dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Milli Emlak, Spor Bakanlığı fahiş fiyat istemezse araziyi de kamu yatırımı yapılacağı için makul fiyattan alarak tesisi yapmayı buradan taahhüt ediyorum. Yeter ki Yalı ve Göztepe mahvolmasın, oralarını perişan olmasın. Kent doğru istikamette büyüsün" diye konuştu. Kocaoğlu'ndan Tire'deki temel atma töreninde stat çıkışı

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 13:56
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapım maliyetinin yüzde 80’ini karşıladığı 13 bin 500 kişilik Tire Arena’nın temeli, ilçenin kurtuluş günü olan 4 Eylül'de atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi işbirliği ile İzmir yeni bir stada daha kavuşuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 28 milyon TL’lik yapım maliyetinin yüzde 80’ini karşılayacağı Tire Arena’nın temeli törenle atıldı. Düşman işgalinden 93. kurtuluş yıldönümünü kutlayan Tire, yeni stadının yapımına başlanmasıyla çifte sevinç yaşadı.

Maltepe Mevkiinde yapılacak 13 bin 500 seyirci kapasiteli stadın temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçenin kurtulduğu günün yıldönümünde böyle anlamlı bir töreni gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduğunu belirterek,

"Buradan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize şükranlarımızı iletiyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.
13 bin 500 kişilik stadın Küçük Menderes'in halkını bir araya getirecek bir tesis olduğunu dile getiren Başkan Kocaoğlu, "İnsanlarımızın dayanışma bilincinin gelişmesi en az stat kadar önemli. Ben bu statta tüm hemşerilerimizin futbol izlemelerini ve kulüplerimizin liglerde üst sıralara yükselerek başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" diye konuştu.
 

Küçük Menderes Ovası'nı kurtaracağız
30 Mart'tan sonra hizmet sınırlarına dahil olan Tire ve çevresinde gerçekleştirdikleri yatırımlardan da bahseden Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:

"Tire Belediyesi'nin bir arıtma projesi vardı. İZSU Genel Müdürlüğümüz tarafından proje gözden geçirildi. Tam ihaleye çıkarken, ÇED Yönetmeliği'nde bir değişiklik yapıldı. Projeyi ihaleden geri çekmek durumunda kaldık. Bu süreci tamamlar tamamlamaz Küçük Menderes Ovası'nın kurtulmasını sağlayacak arıtma çalışmalarımızı Tire, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Selçuk'u da ele alarak gerçekleştireceğiz."

 
Kimse Yalı ve Gürsel Aksel'e stat yapılmasını istemiyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki stat polemiğinin hala sürdüğüne de dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Sürekli bir bilgi kirliliği ve bombardımanıyla karşı karşıyayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in planlarından, gelişmesinden sorumlu. 2009 yılında o zamandaki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımızla birlikte Örnekköy'de 80 dönüme yakın alanda spor tesisi yapmak üzere planlama yaptık. Ancak bu proje askıda kaldı. Sadece ihale yapıldıktan sonra basından Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı ihalelerinin yapıldığını öğrendik. Bu projelerin yanlış olduğunu buraların kentin nefes alacağı yerler olduğunu dile getirdik. Bu tesisleri kimse istemiyordu ama ülkemizde bir gerçek var. Planlı ve organize sesi çıkanlar, haksızlığı haklı kılmak için neredeyse kurumlara kişilere saldırarak ortalığı karıştırıyorlar. Göztepe'de de, Karşıyaka'da da böyle oldu. Ama şimdi herkesin ayakları suya erdi. Organize gruplar hariç iki tarafta da kimse oralara stat yapılmasını istemiyor."

Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka belediyelerinin her iki alanda sahip oldukları arazilerde stat yapılabilmesi için meclis kararlarıyla muvafakat verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine UEFA standartlarında 25-30 bin kişilik bir stat yapılması yönündeki önerisini yineleyerek şöyle devam etti:

"Alsancak Stadı yıkıldı. Daha biz planı, projeyi ne yapılacağını bilmiyoruz. Bunların hepsi Spor Bakanlığı'nda gizli kapaklı yapılıyor. Daha Göztepe, Karşıyaka statlarının da planları yok. Projeleri ise hiç yok.  Alsancak Stadı'nın yanında Milli Emlak arazisi, arkada TCDD'nin, Tariş'in başka kamu kurumlarının arazileri var. Onlarla birlikte Alsancak Stadı'nın yerine İzmir'in şehir stadı olabilecek, UEFA standartlarında 25-30 bin kişilik bir stat yapılması gerektiğini ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylüyoruz."



Karşıyaka'da Örnekköy'deki 80 dönümlük alanda ve Uzundere'deki uygun hazine arazilerinde her iki kulüp içinde stat ve spor kompleksi yapılabileceğini bir kez daha dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Milli Emlak, Spor Bakanlığı fahiş fiyat istemezse araziyi de kamu yatırımı yapılacağı için makul fiyattan alarak tesisi yapmayı buradan taahhüt ediyorum. Yeter ki Yalı ve Göztepe mahvolmasın, oralarını perişan olmasın. Kent doğru istikamette büyüsün" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Bornova Doğanlar Stadı'nın tamamlanma aşamasına geldiğini ve Tire Arena'nın temelinin atıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, bu iki tesisle birlikte İzmir kulüplerinin maç yapmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacağını söyledi.
 
İzmir pupa yelken ilerliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tamamen iyi niyetle, aklı ve bilimi rehber alarak kenti birçok sektörde kalkındırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Küçük Menderes'te neler yaptığımızı tarıma, çiftçiye, sanayiye, spora nasıl baktığımızı Bayındırlılar, Kirazlılar, Tireliler çok iyi biliyorlar. Kim ne yaparsa yapsın, kim engellemeye çalışırsa çalışsın, dünyanın en enteresan, en zengin kara parçası üzerinde 8 bin 500 yıl önce kurulmuş İzmir'de yaşıyoruz. Biz koşullar ne olursa olsun kendi gücümüzle, kendi insanımızla, kendi dinamiklerimizle kalkınabileceğimizi ispat ettik. Uluslararası kuruluşların teyidiyle 2010'dan beri sürekli ödül olarak, İzmir'i kendi gücüyle ayağa kaldırma başarısını elde ettik. Bundan sonra İzmir'i geri götürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. İzmir gelişmeye kalkınmaya ülkede barışı tesis etmek için öncü olmaya pupa yelken ilerliyor. Bu da İzmir'e yakışmaktadır."
 


Kaymakam ve Başkan'dan stat teşekkürü
Tire Kaymakamı Mehmet Demirezen de, Tire'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklarıyla turizm alanında öne çıktığını, ancak ilçeyi aynı zamanda spor alanında da geliştirmek istediklerini söyledi. Demirezen, ilçenin bu çabalarına verdiği destek nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne ve Başkan Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise çok önceden hayal ettikleri bir projeyi Başkan Aziz Kocaoğlu'nun desteğiyle hayata geçirdiklerini belirterek, Tire'nin şu anda sportif olarak birçok vilayetin önünde faaliyet gösterdiğini söyledi. Tire'de eskiden spor salonu yokken, şu anda üç tane salon bulunduğunu dile getiren Çiçek, Tire'yi bir spor kenti haline getirmek istediklerini dile getirdi. Tire Belediye Başkanı Çiçek, kent merkezindeki arazi sorunlarına dikkat çekerek, "Başkanımız ve Büyükşehir Meclisimiz uygun gördüğü takdirde her türlü spor tesisi için yer vermeye hazırız. Büyükşehir'in yapmak istediği bütün projelerin neferiyiz, 24 saat emrinizdeyiz" dedi.



Törenin sonunda Başkan Kocaoğlu ve davetliler stadın temelini Tire 1922 Spor kulübünün altyapısında yetişen minik sporcularla birlikte attı. 3. Lig’de mücadele eden ve üst ligleri hedefleyen ilçe kulübü Tire 1922’nin yanı sıra diğer İzmir kulüplerinin de yararlanacağı stadın inşaatı 700 gün sürecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.