Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Selanik Belediye Başkanı'na 'geçmiş olsun' mesajı

Kocaoğlu'ndan Selanik Belediye Başkanı'na 'geçmiş olsun' mesajı

Irkçı bir grubun saldırısına uğrayan Selanik Belediye Başkanı Butaris'e geçmiş olsun ve dayanışma mesajları yollayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Komşu halklar arasında dostluk ve kardeşliği geliştirmeye yönelik çabalarınız, tarihi kin ve düşmanlık üzerinden okuyan bu bağnazlığın üstesinden gelecektir" dedi. Kocaoğlu'ndan 'Komşu Başkan'a geçmiş olsun mesajı

  • Ege Postası
  • 21.05.2018 - 13:47

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  aşırı sağcı bir grubun saldırına uğraşan Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'e "geçmiş olsun" dileklerini iletti; sevgi ve dayanışma mesajı yolladı. Televizyon kanallarında yayınlanan görüntüleri dehşet ve üzüntüyle izlediğini belirten Başkan Kocaoğlu, Türk-Yunan yakınlaşmasının savunucularından Butaris'e yazdığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Karşı yakadaki kardeşiniz olarak..

"Komşu halklar arasında dostluk ve kardeşliği geliştirmeye yönelik çabalarınızın, tarihi kin ve düşmanlık üzerinden okuyan bu bağnazlığın üstesinden geleceğine inancım tamdır. Barışı savunmak korkakların değil cesur insanların işidir. Tıpkı sizin gibi..

Bizler her türlü tehdide rağmen, tarihimizin ve aynı coğrafyadaki birlikteliğimizin yarattığı ortak kültür ve birikimin çok değerli bir sentez olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Geçmiş olsun dileklerimi ve İzmir halkının sevgi ve dayanışma mesajlarını iletirken, karşı yakadaki kardeşiniz olarak her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi isterim."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.