Dolar 32,3318
%0.25
Euro 35,0732
%-0.14
Altın 2.307,500
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Pazar mesaisi: Çeşme'de festivalde kalkındırma mesajları

Kocaoğlu'ndan Pazar mesaisi: Çeşme'de festivalde kalkındırma mesajları

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Kocaoğlu'ndan Çeşme mesaisi

  • Ege Postası
  • 04.10.2015 - 15:24
Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Sakız koyunlarının kıyasıya rekabet ettiği etkinlikte organik ürünler de beğeniye sunuldu. 
Çeşme Ovacık'ta heyecan yaratan etkinliğe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in yerelde kalkınması için 30 ilçe  ve 600'e yakın köyde başlattıkları kırsalda kalkınma çalışmalarını Yarımada’da sürdürdüklerine dikkat çekerek, “Bugün de Sakız Koyunu'nun ilerlemesi, gelişmesi için çalışmalar var. Bu etkinlikleri, festivalleri, tarımın ve hayvancılığın kalkınmasını desteklemek için önemsiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bilgi birikimini, Tarım Daire Başkanlığımızın tecrübelerini hem de bütün maddi imkanlarımızı seferber ederek kırsalımızı hayvancılığından tarımına, turizmine kadar kalkındırmak istiyoruz. Amacımız budur” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’ni daha da büyütmenin yanı sıra, sakız koyunculuğunu geliştirmek için de her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi. 

Çeşme  Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ise 4. kez düzenlenen festivalin Ovacık'ta ilk kez yapıldığını söyledi. Dalgıç, sakız koyunun özel bir tür olduğunu vurgulayarak şenliği bu nedenle fazlasıyla önemsediklerini ifade etti.
 
4 kategoride ödül aldılar
Çeşme ilçesinin karakteristik bir değeri olan sakız koyununu yaşatmak ve yetiştirici sayısını artırmak için düzenlenen "Çeşme Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği" temaya da uygun olarak Türkiye’de sakız koyunu yetiştiriciliğinin en yoğun olarak yapıldığı bölgelerden Çeşme’nin Ovacık Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Şenlik, hem kavun ve enginar tarlaları hem de üzüm bağlarıyla “organik tarım cenneti”ni andıran Ovacık’ın dokusuna ayrı bir renk daha kattı.
Şenlik kapsamında düzenlenen  Sakız Koyunu Yarışması’nda yetiştiricileri kadar koyunlar  da dereceye girebilmek için ter döktü. Veteriner ve yetiştiricilerden oluşan jüri üyeleri, ırkının özelliklerini en iyi taşıyan sakız koyunu, koçu, dişi toklu ve erkek toklu olmak üzere toplam 4 dalda ödül verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.