Dolar 32,4473
%-0.12
Euro 34,7421
%-0.66
Altın 2.437,530
%0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Ankara'ya çağrı

Kocaoğlu'ndan Ankara'ya çağrı

22 Haziran 2014 tarihinde UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren Bergama’nın kültür turizmindeki geleceği gerçekleştirilen panelde masaya yatırıldı. Panelin açılışında söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in kültür turizmi ile yerelde kalkınmayı arttıracağını belirterek, “Başta merkezi hükümet olmak üzere elimizi taşın altına koymak zorundayız” dedi ve Ankara’ya önemli çağrılarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 21.10.2014 - 17:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen panele, İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in yanı sıra, sivil toplum örgütleri, dernek ve oda temsilcileri, akademisyenler, tarihçiler ile siyasi parti temsilcileri katılım gösterdi.
 
 

YERELDE KALKINMA İÇİN KÜLTÜR VE TURİZM
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Değerlerimizi koruyup dünya mirasına katmak ulvi bir görevidir Tarih bilici bizde yeni yeni oturmaya başladı. Belki de ancak sıra geldi. Sanayi ve ticarete, tarıma destek veriyoruz. Turizm alanına da katkı sağlıyoruz. Biz bu kentin diğer sektörlerde de hak ettiği yerde olmadığını biliyoruz. Turizm alanında büyük bir potansiyel var. Burada sıçrama yaptığımız zaman, vatandaşın refah düzeyini de önemli ölçüde artıracağız. Başta merkezi hükümet olmak üzere, elimizi taşın altına koymak zorundayız” diyerek kültür sanat ve turizm alanlarında sağlanacak gelişmenin kente olumlu yansıyacağını belirtti.
 
“HEPBERABER ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK ZORUNDAYIZ”
Kültür turizmini canlandırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hep beraber elimizi taşın altına koymalıyız. Biz güçlenirken devletimiz de, milletimizde güçlenecek. Artık dünyada kentler ve havzalar yarışıyor. Herkes kentini nasıl kalkındıracağının formülünü bulmak zorunda. O formül de yeniden bir şey ilan etmekte değil. Oranın sahip olduğu zenginliklerini gün ışığına çıkartmakta, bugüne taşımakla mümkün olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve  diğer ilçe belediyeleri bunu yapmaya hazırdır. Bu kent kalkınmaya devam edecektir. Biz durmadan çalışmak, yapmak ve başarmak üzere yola çıktık. Bergama’da ve İzmir’de kat edecek daha çok uzun bir mesafemiz var” dedi.
 


GÖNENÇ: İZMİR İÇİN BİR İLK
UNESCO sürecinin ilçe açısından çok heyecanlı olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bergama  Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Bu konuda 2010 yılında kurumsal olarak çalışmaya başladık. 2011’de geçici listeye, 2014’te de kalıcı dünya mirası listesine alındık. Bu Bergama’nın eşsiz birikiminin getirdiği bir sonuçtur. 2 bin 500 yıldan beri Bergama üzerinde yaşam hiçbir zaman kesintiye uğramadı. İlçemiz çok kültürlü bir peyzaj olarak bu listeye girdi. Bu Türkiye’nin de ihmal ettiği bir durumdu. Türkiye geçici listeye 2011 yılından sonra 32 yer önermiş. Biz Türkiye’de yeni bir heyecanı da başlatmış olacağız. Bu durum İzmir için de bir ilktir. Bizden sonra Efes de listeye girebilmek için yarışacak. İzmir kültür turizmi açısından önemli bir ivme kazanacak. 2015 yılı sonuna kadar alan yönetimi planı yaparak UNESCO’ya götürmek zorundayız. Yani bundan sonra yoğun bir sürece giriyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.