Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu muhalefete Foça'dan seslendi

Kocaoğlu muhalefete Foça'dan seslendi

​Foça’da yaklaşık 21 milyon TL’ye mal olacak 88 kilometrelik kanal şebekesi ve 5 adet terfi merkezinin temelini atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde muhalefetin belediyeye yönelik kentsel dönüşüm, yeni vapurlar, şehir statları ve eşit hizmet konusundaki eleştirilerine toplu yanıt verdi. Yolcu vapurlara yönelik söylemleri “karalama kampanyası” olarak niteleyen Başkan Kocaoğlu, “Dönüşümden geriye rant değil, şeref ve onuru kalacak” dedi ve “Kordon’da kentsel dönüşüm olmaz” şeklinde konuştu.

  • Ege Postası
  • 22.11.2014 - 13:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Foça’da gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
 

 
“EŞİT HİZMET GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
İZSU tarafından hayata geçirilen yatırımın temel atma töreninde ilçe belediyelerine sağlanan katkılar ve yerelde kalkınma çalışmalarını özetleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Nereye gidiyoru? İzmir’i yerelde kalkındırmaya, İzmir’i kendi gücü ile kalkındırmaya gidiyoruz. İzmir’de bu potansiyel var. Bunu ispat ediyoruz. İzmir, Türkiye’nin büyüme yüzdesinin çok üstünde büyüyecek dedik ve bunu gerçekleştirdik. Bu büyüme oranımız artarak devam edecek. Sadece belediye hizmetleri değil, yerelde kalkındırma neyi gerektiriyorsa, Büyükşehir Belediye başkanı orada olmak ve çözüm üretmek zorundadır. Nerede ne harcamak gerekiyorsa, hangi projeye destek vermek gerekiyorsa, o ilçenin o beldenin ne ihtiyacı varsa, belediye ayrımı gözetmeksizin eşit hizmet götürmeye, destek sunmaya devam edeceğiz” dedi.
 
“GERİSİ BOŞ LAFTIR…”
Belediye olarak tüm ilçelere eşit hizmet sunduklarının altını çizerek sözlerini sürdüren Kocaoğlu, “11 senedir benim ağzımdan hiçbir hemşerimiz, Türkiye’de hiçbir yetkili, para yok, finansman yok, kaynak yok lafı duymadı ve duymayacak da. Belediye başkanının görevi kaynak yaratmaktır. Belediye başkanı parayı bulacaktır. 24 saat içerisinde o parayı İzmir’e getirme gücüne, kredisine, itibarına sahiptir.  Başarmak budur, çalışmak, İzmirli hemşerilerimize layık olmak budur. Bunun gerisi boş laftır” diye konuştu.


 
“İKİ SENEDE ARITMASIZ İLÇE KALMAYACAK”
Foça’da yaşanan arıtma çilesine değinerek, kamulaştırma ve resmi izinlerle ilgilenen sıkıntılara da değinen Başkan Kocaoğlu, “11 senedir kanalizasyon yapmadan arıtma yapmıyoruz. İki ay içerisinde Yeni Foça arıtmasının ihalesine çıkacağız. Arıtma kanalizasyondan daha kısa sürüyor. Bir aksilik olmazsa ikisini birlikte tamamlayacağız. İki sene içerisinde arıtmasız ilçe belediyesi kalmayacaktır. Kınık, Bergama, Dikili, Ödemiş, Karaburun, Mordoğan, Çeşme’nin arıtması yapılacak, kanalizasyonları yenilenecek. Türkiye’deki arıtmalın yüzde 25’i İzmir’de. Açık ara birinciyiz. Yeni arıtmalar da tamamlanınca bu oran yüzde 35’lere çıkacak” dedi.
 
“BELEDİYEYE RANT DEĞİL ONUR VE ŞEREF KALACAK”
Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarında sosyal belediyecilik anlayışını temel aldığını söyledi ve “Kadifekale dışında bir şey yapmadığımızı itiraf etmek zorundayım. Şu anda 5-6 ayrı bölgede çalışıyoruz. Biz uzlaşmaya ve vatandaşın mağdur olmamasına özen gösteriyoruz. 6306 sayılı riskli alanlar yasasına göre çalışmıyoruz. Sosyal demokrat bir belediye olarak bu yasayı kullanmayacağız. Bu yasanın kötü niyetli kişiler tarafından kullanılarak, mülkiyet gaspına kadar gittiğini biliyoruz. Uzlaşı ile zoru başaracağız. Çok az pürüzlerimiz kaldı. 2015 yılında iki ayrı alanda dönüşüme başlayacağız. Bir başlasak, bir örnek olsak, Fikirtepe’deki yanlışları, Sulukule’deki yanlışları İzmir’den Türkiye’ye gösterebilsek, kimin rantı kime verdiğini görecekler. Dönüşümde belediyeye, hükümete hiçbir şey kalmayacak. Geriye sadece yaşanabilir bir kenti yaratmanın, kentini daha güzel yapmanın, kentini kalkındırmanın onur ve şerefi kalacak. Bundan daha büyük bir rant olamaz” şeklinde konuştu.
 
“KORDON’DA DÖNÜŞÜM OLMAZ”
Seçimlerin yaklaşması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden siyaset yapıldığını ve menfi propaganda yürütüldüğünü belirten Başkan Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin “Dönüşüm Kordon’dan başlamalı” sözlerine de şu yanıtı verdi: “Kentsel dönüşüm Kordon ve Alsancak’tan başlanmalı diye bir fikir ortaya atıldı. Kentsel dönüşüm planlı yerlerden başlamayacak. Dönüşüm çarpık, plansız , yolu, parkı, otopark alanı, kültür merkezi olmayan yerden başlayacak, başlamak zorunda. Eğer siz Kordon’da kentsel dönüşüm yapmak istiyorum, burada yoğunluk arttırın diyorsanız bu dönüşüm olmaz. Burada yoğunluk zaten 7-8 emsaldir. Bundan daha büyük bir yoğunluk mümkün değil. Şu an bizim planladığımız alanlarda 1,5 emsal ile dönüşüm yapmamız, geleceğin kentleri yaratmamız mümkündür. Kordon’da kentsel dönüşüm yaparsanız, oralara AVM’ler yaparsanız, o bölgede insanlar yürüyemez . Sosyal yaşam alanları, kamu alanları kalmaz. Ülke çok farklı bir yöne evrilir.”
 
VAPUR ELEŞTİRİLERİNE SERT YANIT VERDİ
Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli görevlerinden bir tanesinin ulaşım olduğunu hatırlatan Aziz Kocaoğlu,körfez ulaşımına katılan 15 yeni karbon kompozit gemi ile ilgili olarak belediyeye getirilen eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: ”Vapurlarla ilgili menfi bir propaganda yapılıyor. Bu vapurlar tasarlanırken de bu yapıldı. Bizim vapurlarımız, teleferiğimiz, metromuz siyasete alet edilmeye çalışıldı. Her yaptığımız iş bir karalama kampanyasına dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu vapurlar dünyaya örnektir. Çocukluk hastalıkları vardır, olacaktır.Bunların hepsi giderildi, gideriliyor. Ama telafi edilmeyecek bir hastalık yoktur.18 knota gelince daha fazla yakıt tüketiyor. Bu motorlar gerekirse değişecek, gerekirse sökülüp atılacak. Koskoca araba üreticileri bugün seri seri araba topluyor. Bunda bir hata yok. Biz malı şartnameye uygun olarak teslim almaya çalışıyoruz. Ve güven içinde kullanabilirsiniz. Bu proje Türkiye tersaneciliğinin çıtasını en az iki kat yükseltmiştir. Geri kalan her şey karalama kampanyasıdır.”  
 
BAYRAKLI İÇİN LİMAN ISRARINI SÜRDÜRDÜ
“Alsancak Limanı bu kentin hiçbir zaman vazgeçemeyeceği bir değeridir” sözleriyle devam eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bizim körfez projesinde Alsancak Limanı ayrı bir  yer utar. Projeyi de TCDD ile birlikte ihaleye çıkmamızın ana nedeni de budur. İzmir, Efes gibi, Milas gibi kara kenti olmasın, denizle irtibatı kopmasın diye çalışıyorum. Körfezin, limanın ve İzmir’in deniz kenti olmasını sürdürme amacıdır. ÇED raporu çıkar çıkmaz bu projeye başlayacağız. Dünyanın en büyük geri dönüşüm ve çevre projesine adım atacağız. Belki de dünya çevre tarihine körfezini kurtaran kent olarak geçecek. Dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleştiren kent olacak. Sırf burayı görmek için kente ziyaretçiler gelecek. Burası kruvaziyer limanı olsa bile, bizim körfezimiz derinleştirilmeli ve rehabilitesi yapılmalı. Kruvaziyer limanının Bayraklı sahiline yapılmasını, liman işinin çözülmesi gerekmektedir. İzmir Limanı konteynır limanı olmaya devam etmelidir” diyerek Körfez projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED çağrısını yineledi.
 
“EKSİK BİLGİ İLE KONUŞUYORLAR”
Kocaoğlu son olarak geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile gerçekleştirdiği stat zirvesinin ardından siyasi isimlerce getirilen söylemlere de cevap verdi ve “20 gün önce Sayın Bakan ile konuştuk. Neyin nereye neden yapılması gerektiğini, ne yapılmaması gerektiğini, kentin planlamasından, geleceğinden sorumlu kişi olarak hepsini tek tek izah ettim. Değerlendireceklerini ve ona göre karar vereceklerini söylediler. Bu konuda birçok kişi kamuoyunda eksik bilgi ile konuşuyor, çeşitli yorumlar yapıyor. Bakanlıktan bu konuda sonuç alıncaya kadar konuşmamayı uygun gördük. Çıkacak sonuca göre gerekli değerlendirmeyi yapacağız” diyerek tartışmalara nokta koydu.


 
“KOCAOĞLU İLE ÇALIŞMAK BİZLER İÇİN BİR ŞANSTIR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü’ne ilçeye sağladıkları katkılardan ötürü teşekkür eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise, “Ülkemiz inanılmaz hızlı bir değişim yaşıyor. Bütünşehir kanunu ile birlikte ilçemizin de ihtiyaçları arttı. İşler bitmez, ama Sayın Aziz Kocoağlu’nun da desteği ile önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu proje geleceğe bakış anlamı ile  en önemli projelerinden biri tanesidir. Bu kadar vizyonu olan bir Büyükşehir Belediye Başkanı ile çalışmak bizler için bir şanstır. Tüm ilçelere vermiş olduğu eşit hizmet ve desteklerden ötürü kendisine Foça halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
2,5 YILDA TAMAMLANACAK
Çevre yerleşimlerde gerçekleştirdiği artıma hamlesi Gediz, Küçük Menderes, Nif ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça arıtması için de ihale hazırlıklarını sürdürüyor. Arıtma yapılacak bölgelerde arıtma tesisi ile kanal sistemini bir bütün olarak hayata geçiren ve modern bir alt yapı sistemi kuran İZSU Genel Müdürlüğü, kanal şebekesinin arıtma tesisine oranla daha uzun sürmesi nedeniyle öncelikli olarak kanal çalışmalarını başlatıyor. 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi ve evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek 5 adet terfi merkezi, 20 milyon 830 bin liraya mal olacak ve 30 ayda tamamlanacak. Kanal imalatları sürerken arıtma tesisinin de yapımına başlanacak. Yaklaşık 2.5 yıllık bir sürenin ardından Yeni Foça, foseptikten kurtulacak ve evsel atıklar arıtmadan geçirilecek. Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sistemi de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.