Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu İtalya Büyükelçisi'ni ağırladı: Akdeniz dayanışması

Kocaoğlu İtalya Büyükelçisi'ni ağırladı: Akdeniz dayanışması

Başkan Aziz Kocaoğlu, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattıolo’yu ağırladı. Sohbetin odak noktasında “ortak Akdeniz kimliği” vardı. Başkan Kocaoğlu İtalya Büyükelçisi Mattıolo'yu ağırladı

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 09:51
İZMİR - Ülkelerinin tanıtım etkinliği için İzmir’e gelen İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattıolo, İtalya İzmir Konsolosu Dr. Luigi Lanuzzi eşliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.
İzmir’in İtalya-Türkiye işbirliği açısından çok büyük katkı sağlayan bir şehir olduğunu söyleyen İtalyan Büyükelçi Luigi Mattıolo, “İzmir’deki tanıtımımızda özel sektör temsilcilerine, Türk partnerlerimize ve yatırımcılara İtalya’da olan reformun özelliklerinden bahsediyoruz. Aldığımız önlemlerin İtalya’yı yatırım yapmak için ilginç bir ülke haline getirdiğini düşünüyoruz” diye konuştu.



Büyükelçi Mattıolo şunları kaydetti: “Bu buluşmalarımızda Türk ve İtalyan ekonomileri nasıl birbirini tamamlar, onu konuşıyoruz. Ortak Akdeniz kimliğimizden, ortak özeliklerimizden, tarihi iletişim yollarımızdan  bahsediyoruz. Çünkü bizi geçmişte yönlendirmiş olan değerlerimiz çok önemli.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise ‘Akdenizlilik kimliği’ üzerine vurgu yaptı. İzmir ile İtalyan kentleri arasındaki ticari alışverişin uzun yıllara dayandığını ve bu nedenle iki ülkenin birbirini çok iyi tanıdığını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Her şeyden önce Akdenizliyiz. İnsan dokumuz ve yaşam biçimimiz de örtüşüyor. Gelişmiş bir İtalya’nın İzmir’de çok yatırım yapmasının elbette çok haklı gerekçeleri var. Biz de büyüme trendinin sürekliliğini yakaladığımızda, İtalya’ya yatırım olanaklarımız çoğalacaktır”  şeklinde konuştu.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.