Dolar 32,5382
%-0.03
Euro 34,8687
%0.01
Altın 2.426,340
%-0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu Anadolu Birliği ile buluştu

Kocaoğlu Anadolu Birliği ile buluştu

Anadolu Birliği Federasyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile buluştu. Kocaoğlu’nu federasyon binasında ağırlayan federasyon bileşenleri kent sorunları ve sivil toplum hakkında görüşlerini Başkan Kocaoğlu’na iletti.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 15:39
Anadolu Birliği Federasyonu Genel Başkanı Ferhan Ademhan, Anadolu Birliği’nin 12 yıllık geçmişinde kentin ve ülkenin toplumsal barışı adına söz söyleyen bir yapı olduğunu ifade ederek, “Anadolu Birliği Derneği 11 yıl boyunca İzmir’de her toplumsal sorun adına söz söyledi. Bizler 2003’te Anadolu’nun her tarafından insanların ve derneklerin temsil edildiği derneğimizi daha iler bir aşamaya taşıyarak federasyonlaştırdık. İzmir’de aktif olan 40 federasyon ile de görüşerek İzmir Konfederasyonu’nu kurduk. Amacımız İzmir’de ve Türkiye’de STK algısını değiştirmek ve STK’ların toplumsal yaşamdaki etkinliğini arttırmaktır” diye konuştu.
 
SİYASET HİZMET İÇİN OLMALI

Ademhan, STK’ların siyasetin arka bahçesi olmaması gerektiğinin altını çizerek, “STK’lar bir siyasete eklemlenen değil; siyasileri uyaran bir noktada olmalı. Maalesef hali hazırdaki STK algısı siyasi partilerin arka bahçesi haline geldikleri yönündedir. Anadolu Birliği de İzmir Konfederasyonu da bu algıyı ve anlayışı kırmak ve kentimizin sorunlarına müdahil olmak amacıyla yoluna devam ediyor” sözlerine yer verdi.
Ademhan, siyasetin hizmet ve değer verme kurumu olarak gördüklerini anlatarak, “Siyaset maalesef gerçek anlamından ve olması gereken durumundan uzaklaşmıştır. Sivil toplum kuruluşu olarak, siyasete basit yaklaşmıyoruz ve siyasetçilere de asıl görevlerini yapmaları yönünde müdahil olmak için varız” açıklamasını yaptı.
 
İZMİR KONFEDERASYONU BÜYÜK ŞANS
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Anadolu Birliği’nde olmaktan mutluluk duyduğunu aktararak, “Anadolu Birliği, aktifliğiyle İzmir’e güç veren bir STK. Her zaman önemsediğimiz bir kurum olmuştur. İzmir Konfederasyonu’nu kurmuş olmanız İzmir için büyük şans. Çalışmalarınızın kente büyük değerler katacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDUR ETMEYECEK

Kocaoğlu, salondakilerin kentsel dönüşüm ile ilgili sorularına da cevap verdi. Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir’in Kadifekale’deki kentsel dönüşüm pratiğinin önemli bir örnek olduğunu belirterek, “Bizim yürüttüğümüz her alanda size gelen belgeleri gönül rahatlığıyla imzalayın. Kendimi övmek için söylemiyorum. Soruna böyle toplumsal yaklaşan bir belediye yönetimi İzmir için bir şans” dedi.
Toplantıya katılan HDP’li Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman, Kocaoğlu’na Şırnak halısı ve Hakkari balı hediye etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.