Dolar 32,5688
%0.29
Euro 34,7538
%0.06
Altın 2.491,290
%0.27
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in rüya projesi tam gaz sürüyor: Ve sıra Bostanlı'da

Büyükşehir'in rüya projesi tam gaz sürüyor: Ve sıra Bostanlı'da

“İzmirdeniz Projesi” kapsamında bugüne kadar Pasaport, Konak Pier - Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyıları düzenleyen, Bayraklı kıyı şeridinde uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de yapım ihalesine hazırlanıyor. Büyükşehir'in rüya projesi tam gaz sürüyor

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 10:26
 
İzmirliler’in denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla Körfez’i kıyılarıyla birlikte tasarlamayı hedefleyen “İzmirdeniz- Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında sıra Mavişehir-Alaybey Tersanesi arasındaki sahil şeridindeki ilk uygulama alanı olan Bostanlı Deresi ve yakın çevresine geldi. Bu konuda uygulama projelerini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yapım ihalesi için hazırlıklara başladı.
Bostanlı’da yapılacak düzenleme ile Karşıyaka sahilindeki mevcut kıyı kullanım kültürünü destekleyecek şekilde mekan kalitesinin artırılması, yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca kesintisiz ve engelsiz dolaşımın sağlanması, yeni aktiviteler ile kıyı kullanımının desteklenmesi  hedefleniyor.
 
Neler yapılacak'
Bostanlı Deresi üzerinde, yaya sürekliliğini sağlayacak ahşap-çelik yeni bir yaya köprüsü yapılacak. Vatandaşlar bu köprünün üzerine oturup denizi de seyredebilecek. Her yaş grubunun ve engelli çocukların da kullanımına uygun modern bir çocuk parkı yapılacak. Parkta çim tepeler, tepelerden inen kaydıraklar, teleferik oyun grubu, ipli tırmanma, trambolin, denge elemanları, değişik salıncaklar, engelli salıncağı, tahteravalli ve oturma grupları yer alacak. Ahşap günbatımı platformları ve wi-fi erişim alanı kullanıma sunulacak.  Bu alanda suni bir tepe yapılarak ağaçlandırılacak ve gölgeli, ağaç altında ahşap platformların ve şezlongların olduğu, günbatımının izlenebileceği sakin bir dinlenme-buluşma alanı yaratılacak. Ahşap bir yaya yoluyla doğrudan kıyıya bağlantı sağlanacak, bu bağlantı üzerinde çelik-ahşap bir pergole, altında oturma birimleri ve kendini temizleyen taşınabilir otomatik şehir tuvaleti yerleştirilecek. Bostanlı deresi içine yüzer bir platform yapılacak. Bisiklet yolu Mavişehir yönüne doğru yenilenecek ve Bostanlı iskele yönüne doğru devam ettirilerek sürekliliği sağlanacak. Mevcut “Bisim” büyüyecek; kıyı hattında beğeni gören bisiklet parklarının kullanımına bu bölgede de devam edilecek. Dökme kauçuk bir koşu yolu yapılarak vatandaşlara sağlıklı spor imkanı yaratılacak. Kıyı boyunca geniş ve rahat bir yaya yolu yapılacak; kılavuz karolarıyla engelli dolaşımı sağlanacak. Deniz kenarındaki taş tahkimat yenilenecek. Yaya yolu boyunca kent mobilyaları, bitkisel peyzaj, genel ve dekoratif aydınlatmalar olacak. Fıskiyeli bir havuz ve küçük etkinliklere imkan veren bir meydan oluşturulacak. Rekreasyon alanına piknik masaları, masa tenisi ve satranç masaları ile oturma birimleri yerleştirilecek.
İlk uygulama alanını takip edecek ikinci uygulama ise Mavişehir yönüne doğru kıyı boyunca devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında  bugüne kadar Pasaport, Konak Pier – Karataş ve Üçkuyular - Göztepe İskele arasındaki kıyılar düzenlendi. Turan ile Yeni Kent Merkezi arasında uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin ilk etabı için de  uygulama projeleri tamamlandı.
 

Bostanlı Deresi bağlantı yolları yapılacak
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Bostanlı Deresi üzeri bağlantı yolları  düzenleme  projesi için 2 Nisan 2015 tarihinde  yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Çalışma Gün Sazak Bulvarı ile Demirköprü Alt geçidi arasında yapılacak. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Bostanlı Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasının ardından, köprü bağlantı yolları ve çevre düzenlemesi imar planlarına uygun hale getirilecek. Proje kapsamında daha önce Bostanlı Deresi üzerine yapılan 5 köprünün bağlantı yolları yapılacak. Ayrıca Gün Sazak Bulvarı ile Demir Köprü Alt Geçidi arasında yapılan kamulaştırmalar ile yeni açılacak imar yolları, derenin sağından ve solundan trafik akışı sağlayacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.