Dolar 32,5184
%0.02
Euro 34,8467
%0.53
Altın 2.429,990
%-0.12
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kışanak: Bu sürecin geçmişteki süreçlerden farkı şeffaf olması

Kışanak: Bu sürecin geçmişteki süreçlerden farkı şeffaf olması

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bir daha geri dönüşüme dair herhangi bir yaklaşım olursa onun önüne hep beraber duracaklarını söyledi. Kışanak, devam eden sürecin...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 15:59
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, bir daha geri dönüşüme dair herhangi bir yaklaşım olursa onun önüne hep beraber duracaklarını söyledi. Kışanak, devam eden sürecin geçmişteki süreçlerden farklı olduğunu da belirterek, bu sürecin son derece şeffaf yürütüldüğünü dile getirdi.

BDP ve bazı STK’lar tarafından düzenlenen 'Demokrasi ve Barış Konferansı' Ankara Sürmeli Otel'de yapılıyor. Konferansa, BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Sırrı Sakık gibi isimler yanı sıra aralarında Arif Sağ, Ferhat Tunç ve Suavi'nin de olduğu bazı sanatçılar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sırrı Süreyya Önder, barışın sıkça dile getirilmesiyle demokrasinin anahtarı olabileceğini kaydederek, “Barışın tek anahtarı demokrasi değildir; adalet, eşitlik ve demokrasi bir arada olur ve bir arada kalırsa barışın kalıcı bir şekilde tesisi o şartlarda ancak mümkün olacaktır.” diye konuştu.

"SÜREÇ HEPİMİZE SORUMLULUKLAR YÜKLEMİŞTİR"

Konferansta söz alan Eş Başkan Kışanak ise çözüm sürecine sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Bir daha geri dönüşüme dair bir yaklaşım olursa onun önüne hep beraber duracağız. Bu görüşmelerin açık olması, siyasi sorumluluk alınması, Öcalan ile devlet heyetinin yaptığı görüşmeler, Barış ve Demokrasi Partisi'nin katkılarıyla da yürütülmesi, böylesi kritik önemli ve tarihi bir aşamaya gelmiştir. Aynı zamanda hepimize görev ve sorumluluk yüklemiştir. Bu süreç geçmişteki süreçlerden farklı ilerliyor. Hükümet ile İmralı arasında devam eden müzakereler şeffaf bir şekilde yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Kışanak, "Anayasa bu ülkenin tüm renklerine, farklılıklarına, inançlarına özgürlük getirmeyecekse yeni bir anayasa olmayacaktır. Biz, yepyeni bir anayasa istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Sanatçı Arif Sağ da, "Bu toplumda, bu barış sevdasını tartışarak kalıcı kılacağız, tartışmadan bunu yapmayacağız. Kendi içimize sindirerek yapacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.