Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz’da sandık mesaisi: İsmet Korkmaz'a güven

Kiraz’da sandık mesaisi: İsmet Korkmaz'a güven

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kongre sürecinin 3. haftası bugün Kiraz kongresiyle devam etti. Kongredeki seçimde 161 delegeden 99'u oy kullandı. Korkmaz 94 oyla güven tazeledi. Kiraz’da sandık mesaisi

  • Ege Postası
  • 08.12.2017 - 08:35

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP’de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından geçilen kongreler sürecinde 3. hafta salı günü yapılan Dikili, Tire kongrelerinin ardından dün yapılan Torbalı kongresiyle devam etti.  3. haftanın tek kongreli günü olarak devam eden bugün ise Kiraz’da 161 delege 12 kişilik ilçe yönetimini belirlemek için sandık başına gitti, Başkan İsmet Korkmaz güven tazeledi. 

Korkmaz Egepostası’na kongre öncesi yaptığı açıklamada “Listemizi oluştururken eski ilçe başkanları, belediye başkanları, ilçenin önde gelen siyasetçileri, partililer, parti için çalışan kadınlar gençler ve parti büyüklerimizin görüşlerini aldık. Hedefimiz oluşturduğumu bu yönetim ile ilçemizde 2019 yerel seçimleride başarılı olarak belediyemizi yeniden CHP bir belediye yapmak” diye konuştu.

BİR KİŞİ EKSİĞİZ

Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, bazı ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı kongrenin divan başkanlığına İzmir Milletvekili Mustafa Balbay getirildi. Balbay açılış konuşmasında, “Bu salonda bir eksiğimiz var. Bundan sonraki kongrede Kiraz’da belediye başkanı burada olacak ve bizim partimizden olacak. Kiraz’da belediyenin alınması için sizlerle beraber nefer gibi çalışacağız" dedi.

İKTİDAR BİZİM İÇİN ARAÇTIR!

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır da yaptığı konuşmada "Belki başka partilerin hedefi iktidar olabilir. Bizim hedefimiz durmadan, bıkmadan, usanmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda çağdaş uygarlık düzeyinin üzerindeki seviyeye ulaşmaktır. İktidar bizim için araçtır. İktidara gelir var gücümüzle çalışırız. Biz cumhuriyeti kuran parti olarak alnı açık, başı dik, göğsü kabarık yaşamış, yaşatılmış ve yaşayacak olan bir partiyiz” diye konuştu.

Kongredeki seçimde 161 delegeden 99'u oy kullandı. Korkmaz 94 oyla güven tazeledi. 5 oy geçersiz sayıldı. 

CUMARTESİ 6 İLÇEDE SANDIK VAR

Öte yandan bu hafta sonunda İzmir’in kongre mesaisi oldukça uzun sürecek. Cumartesi günü 6 ilçede kurulacak sandıkta Aliağa ve Menemen'de başkanlar tek liste ile güven tazelemek için oy isteyecek. Narlıdere’de, Selçuk ve Kemalpaşa’da 2’şer, İzmir’in metropol ilçelerinden Karabağlar’da ise 3 aday sandıkta delegeden oy toplamaya çalışacak.  Cumartesi günü sandık mesaisi yapacak ilçelerde başkanlar 24 saat kala Egepostası’na konuştu.

Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: Yeni yönetimimizi seçeceğiz. Aliağa güçlü bir yönetimle, yerel ve genel seçimler sürecine gidilirken hazır hale gelecek. Aliağa’nın tek vücut, tek parça bu kongreye gittiğini herkes görecek.

Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız: 3 adaylı kongremizin demokrasi şöleni olarak geçeceğini herkes görecek. Aday olan arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum. Bu bir parti içi demokrasi yarışı. Kazanan mutlaka CHP olacaktır. Katılımcı güçlü bir ilçe örgütü çıkacağına inanıyorum.

Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten: Kongre öncesi bizler çok rahatız delegelerimize güveniyoruz, güven tazeleyeceğiz. Biz Kemalpaşa’da el ele, kolkola demokasi şöleninde Mehmet Ayçil ve tüm üyelerimizle güzel bir kongre geçireceğiz. 

Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal:  Tek aday gidiyorduk. Merve Çalışkan son anda bizimle görüşüp, daha sonra adaylığını ilan etti. Sağlıklı bir kongre olacağına inanıyoruz. Birlik beraberlik içinde kongremizi tamamlayıp ilçemizde iktidara gelmek ve ardından genel seçimler için çalışmak istiyoruz. 

Pazar günü sandık kurulacak ilçeler ise şöyle:

Balçova, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Buca, Foça, Gaziemir, Karşıyaka.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.