Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'ın yeni binası kaderine terk edildi

Kiraz'ın yeni binası kaderine terk edildi

Kiraz'da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi ortaklığında yapımına başlanan çok amaçlı hizmet binası ihale sürecinde yaşanan belirsizlik nedeniyle çürümeye terk edildi. 2013 yılında temeli atılan ve kaba inşaatı tamamlanan tesiste bir yıldır çivi bile çakılmadı. Kamu kaynaklarından yaklaşık 1 milyon 300 bin lira para harcanan yeni belediye binası adeta çöplüğe dönerken, ilçe halkının hizmet beklentileri ise başka bahara kaldı. Kiraz'ın yeni binası açılmadan kaderine terk edildi

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 10:20
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kiraz'da ilçedeki kapalı pazaryeri ile 1 Eylül Parkı bitişiğindeki alanda yapımına başlanan yeni hizmet binası adeta israf abidesine dönüştü. Kiraz Belediyesi'nin hizmet binası ihtiyacının giderilmesi ve ilçeye yeni sosyal yaşam alanları kazandırılması hedefiyle temeli atılan binanın sahipsiz kalan inşaatı kaderine terk edildi.

İNŞAAT ORTADA KALDI

Geçtiğimiz dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kiraz Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olarak hayata geçirilen ve temeli Aziz Kocaoğlu tarafından atılan çok amaçlı hizmet binası bir türlü tamamlanmadı. 1 milyon 298 bin lira harcanan ve maliyetinin yüzde 85’lik kısmı da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan yeni tesisin kaba inşaatı ilçenin utanç manzarası oldu.

1 YILDIR ÇİVİ DAHİ ÇAKILMADI

Gerçekleşen ihale kapsamında ilk etap inşaatı tamamlanan ve yüklenici firma tarafından teslim edilen tesisle ilgili ilçe belediyesinde yaşanan belirsizlik nedeniyle yüzde 95'i bitirilen bina yaklaşık bir yıldır mezbelelik durumda bekliyor. Aradan geçen süre zarfında yağışlarla birlikte inşaatın çeşitli noktalarında su baskınları yaşanırken, daha açılmadan yıpranmaya yüz tutan tesisin durumunu fırsat bilen esnaf ve çevredeki sakinleri boş inşaatı depo olarak kullanmaya başladı.

BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERDİ, İLÇE BELEDİYESİ PROJEYİ RAFA KALDIRDI

2013 yılının Haziran ayında temeli ilçe belediyesince atılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu maddi kaynakla hız kazanan inşaat faaliyetlerinin ardından ince işçilik, iç tasarım, teknik ve altyapı donanımı ile ilgili ayrıca çalışma başlatılması ve ikinci etap ihalesi yapılması beklenen tesis çeşitli bürokratik engellere takıldı. İlçe belediyesinin eğitim alanına çevirmek ve üniversite haline dönüştürmek istediği hizmet binası projesi bir yıllık süreçte yaşanan belirsizlikler nedeniyle rafa kaldırıldı.

ŞENGÜL: KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

İlçeye üniversite getirmek amacı ile tesisin inşaatı için ikinci etap yapım ihalesini beklemeye aldıklarını kaydeden Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül yaptığı açıklamada, çalışmaların sürdüğünü ve önümüzdeki aylarda inşaatın kaldığı yerden devam edeceğini belirterek, "Geçtiğimiz süreçte çeşitli eğitim kurumları ile görüşmelerimiz oldu. Burayı bir yüksekokula vermek ve ilçemize üniversite getirmek istedik. Bu nedenle projeyi beklettik. Ancak daha sonra bu amacımızdan vazgeçtik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yeniden görüştük ve projeyi devam ettirmeye karar verdik. Şimdi yeniden birlikte ihaleye çıkacağız ve yapım maliyetlerinin yüzde 75'lik kısmına Büyükşehir Belediyesi katkı sağlayacak. Önümüzdeki aylarda inşaat faaliyetleri de başlayacak ve tesisin kalan kısmının tamamlanması ile yeni belediye binamızı hizmete açacağız" dedi.

İLÇE SAKİNLERİ HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Tamamlandığında 120 kişilik nikah ve konferans salonu, 2 adet cep sinema salonu, 850 metrekarelik düğün salonu, 14 iş yeri, 3300 metrekarelik alanda belediye hizmet binası, 2 bin metrekarelik modern donanımlı parka sahip olacak binanın yarım kalması nedeniyle ilçe halkının daha iyi hizmet beklentisi ve yıllardır hasretini çektiği sosyal tesislere kavuşma ümitleri ise bir başka bahara kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.