Dolar 32,5487
%0.01
Euro 34,8885
%0.07
Altın 2.431,280
%0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da taşeron çilesi tam gaz: Bu sefer de maaş krizi!

Kiraz'da taşeron çilesi tam gaz: Bu sefer de maaş krizi!

Geçtiğimiz ay yaşanan taşeronun resmen belediyeye girdiği Kiraz'da bu sefer de maaş krizi patlak verdi. Ekonomik açıdan zor günler geçiren ve geçmişte yaşanan işçi krizleriyle sık sık gündeme gelen Kiraz Belediyesi'nde personel bu kez iki aydır ödenmeyen maaş alacakları nedeniyle mağdur oldu. Kiraz'da taşeron çilesi tam gaz

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 11:10
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaşanan personel krizleri ile sık sık gündeme gelen AK Parti'li Kiraz Belediyesi'nde kısa süre önce patlak veren taşeron krizi yeni bir boyut kazandı. Son hizmet alım ihalesinin ardından belediye şirketi BELMAR'dan taşeron firmaya geçen belediye işçileri iki aydır ödenmeyen maaş ve ikramiye alacakları nedeniyle zorlu günler geçiriyor.
 
ÖNCE TAŞERON, SONRA MAAŞ KRİZİ
Kiraz'da krize yol açan ve taşeron firmanın kazandığı son hizmet alım ihalesinin ardından başlayan tartışmalar bir türlü dinmek bilmiyor. 2015 sonunda acil durumlarda uygulanan 21/B yöntemiyle (pazarlık usulü) ihaleye çıkan Kiraz Belediyesi'nde 200'e sözleşmeli işçinin Naz İnşaat adlı firmada işbaşı yapması ile başlayan süreçte bu sefer yeni bir mağduriyet kapıya dayandı. Belediye şirketi BELMAR A.Ş.'den ayrılan ve taşeron firmaya geçen destek hizmetleri, park ve bahçeler, fen işleri ile temizlik işlerinde çalışan sözleşmeli personele Kasım ayından bu yana ücretleri ödenmedi.  



İKİ AYDIR MAAŞLARI ÖDENMİYOR
Belediye şirketi BELMAR A.Ş.'de kalan ve taşerona geçmeyen 30'a yakın personel, Aralık ile Ocak ayına ait yaklaşık 3 bin lirayı aşan maaş alacaklarını henüz alamadı. Maaşlarının yanı sıra, geriye dönük sosyal hak ücretleri ve ikramiyelerini de alamayan işçiler yaklaşık iki aydır ücretsiz çalışırken, taşerona geçen belediye personeli de yaşanan mağduriyetten nasibini aldı. Geçtiğimiz ay taşeron firmada işbaşı yapan 180 kadar sözleşmeli personelin de Aralık ayına ait maaşlarını henüz ödenmedi. Belediyenin maddi olarak güç durumda olduğu gerekçesiyle yaşanan maaş krizi ikinci ayına girerken, mağdur işçiler ise duruma isyan etti. Taşeron firmaya geçmeye zorlandıklarını belirten personelin bir kısmı maaşları ödenmedikleri gerekçesiyle işi bırakırken, bazıları ise belediyeye ihtarname göndererek alacakları için hukuki süreç başlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.