Dolar 32,5589
%0.06
Euro 35,0114
%0.52
Altın 2.436,250
%0.54
Bist-100 9.776,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kiraz'da mali sıkıntılar personeli vurdu

Kiraz'da mali sıkıntılar personeli vurdu

Yerel seçimlerin ardından CHP’den MHP’ye geçen Kiraz Belediyesi’nde işçiler maaş şoku yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan mali zorluklar nedeniyle belediye şirketi BEL-MAR’da çalışan 115 personelin maaşlarında kesintiye giden belediye yönetiminin bu hamlesi şok yaratırken, Aliağa’nın ardından Kiraz ilçesinde de benzer bir kriz de kapıya dayandı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 14:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yerel seçimlerin ardından birçok belediye çeşitli maddi zorluklar ve ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, problemlere bir yenisi de Kiraz’da eklendi. Mali güçlükler nedeniyle işten çıkartmaların gündeme geldiği belediyeye bağlı şirket BEL-MAR’da “B planı”nı uygulamaya koyan Kiraz Belediyesi, 40 personeli işten çıkartmak yerine 115 personelin maaşlarını düşürme kararı aldı.
 
 
OLAN PERSONELE OLDU
Kiraz Belediyesi’ne bağlı BEL-MAR şirketinde çalışan ve temizlik işleri, idari işler, fen işleri, park ve bahçeler gibi müdürlüklerde görev yapan 115 şirket çalışanı maaş şokuyla karşı karşıya kaldı. Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde görev yapan yönetim ve belediyede örgütlü Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme çerçevesinde yaklaşık yüzde 20’lik maaş zammı alan belediye çalışanlarının bu hakları yüzde 10 oranında düşürülürken, personel de maaş şokuyla karşı karşıya kaldı.
 
İŞTEN ÇIKARTMA YOK, MAAŞLAR DÜŞTÜ

Belediyenin karşı karşıya kaldığı maddi güçlükler nedeniyle 40 şirket çalışanın işten çıkartılması gündeme gelirken, belediye yönetimi bunun yerine çalışanların maaşlarını yaklaşık 100 TL’ye varan tutarda azalttı. Toplu sözleşmeden gelen haklarını kaybeden çalışanlar Haziran ayından bu yana gelir kaybı yaşarken, yaptıkları işlerin aynen devam ettiğini belirterek karara tepki gösterdi.
 
ÇALIŞANLAR TEDİRGİN
Ortaya çıkan maaş kesintinin asıl sebebinin belediye şirketinin yaşadığı gelir düşüşü olduğu öğrenilirken, Haziran ayında sendika ile belediye arasında imzalanan protokol gereği çalışanlar toplu sözleşmeden gelen haklarını kaybetti ve toplam üç maaşını da eksik aldı. Belediye yönetiminin 2015 yılında imzalanacak toplu sözleşmede yaşanan hak kayıplarını gidermek için çalıştığı öğrenilirken, belediyeye bağlı şirket çalışanlarının ise gelişmeler sonrasında huzursuzluk yaşadığı ve işlerini kaybetme korkusu ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.