Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimsesiz çocuklar yurtlardan eve taşınacak

Kimsesiz çocuklar yurtlardan eve taşınacak

Bursa'da, yurtlarda kalan kimsesiz çocukları ev ortamına taşımak amacıyla Bursa Valisi Şahabettin Harput ile İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay arasında protokol imzalandı. Buna göre, Mehmet Emin Ay'ın başkanlığını yürüttüğü Mutlu...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 14:28
Bursa'da, yurtlarda kalan kimsesiz çocukları ev ortamına taşımak amacıyla Bursa Valisi Şahabettin Harput ile İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay arasında protokol imzalandı. Buna göre, Mehmet Emin Ay'ın başkanlığını yürüttüğü Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği tarafından çocuklar için mahallelerde ev bulunarak ihtiyaçları gideriyecem, Evler daha sonra çocukların hizmetine sunulmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne devredilecek.

'Çocuk Evleri Protokolü' Çarşamba Valilik Binası'nda, Vali Şahabettin Harput ile Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Dr. Sunay Özkul arasında kayıt altına alındı. Bir nedenle yurtlarda kalan çocuklara el uzatmanın önemine değinen Vali Şahabettin Harput, bu çocukların maddi ihtiyaçlarının karşılanması, emin ellerde korunması ve ahlak ve maneviyat bakımından iyi yetiştirilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalara dikkat çeken Vali Harput, Bursa'da 9 resmi çocuk evi bulunduğunu ve bu sayının birkaç ay içinde 20'ye çıkarılacağını ifade etti.

Bursa Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nin kurulduğunu ve başkanlığını Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın yaptığını ifade eden Vali Harput, şöyle devam etti: "Bu dernek, kimsesiz çocuklarımıza kimse olmak, onların ülkemize ve insanlığa faydalı bireyler halinde yetişmesini sağlamak üzere çocuk evleri projemizin bundan sonraki ayağını yürütmek üzere bize el uzattılar. Şimdi devlet ile milletin eli böylece kenetleniyor. Bundan böyle derneğimiz, ihtiyaç duyulan yerlerde bize çocuk evi olabilecek daireleri temin etmek suretiyle bu dairelerin her türlü ihtiyacını karşılamak suretiyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne teslim edecekler. Buraya belli sayıda çocuk yerleştirilecek ve onların ihtiyaç duyacağı personeli karşılayacak. Bu çocuklarımız burada anne şefkati içinde, sevgi ile eğitim ve terbiye ile yetiştirilerek onlara hem kişilik, hem kimlik kazandırılmış olacak."

Bursa Müftüsü ve Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ise sağlam aile yapısını tehdit eden unsurlar konusunda insanları bilgilendirmek istediklerini belirtti. Ay, "Şu anda devletimizin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte ortak işbirliğine katkı vermek istedik. Amacımız bellidir. Biz Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne maddi ve manevi, fiziki şartlar konusunda destek vererek onların üzerindeki yükü olmak istiyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.