Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimine göre AK Partili gençler, kimine göre Suriyeli mülteciler...

Kimine göre AK Partili gençler, kimine göre Suriyeli mülteciler...

Gezi Parkı eylemlerinde bu kez göstericilere sadece polisler değil bu kez eli sopalı adamlar da saldırdı. Sivil kıyafetli adamların AK Partili olduğu söylentisi kent gündeminin zirvesine oturdu. Kim olduğu merak edilen eli sopalı bu grubtan bazılarının Arapça konuştuğu ve Suriyeli olduğu iddiaları da kulaktan kulağa yayılmaya başladı

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 09:39
EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Alsancak’ta çıkan olaylar sırasında gazların gölgesinde halka sopalarla saldıranlar hakkındaki korkutucu iddialar gündemin zirvesinde… Can Radyo’da Gökhan Kafalı’nın hazırladığı egepostası gazetesi Genel Yayın yönetmeni Mithat Umutoğulları’nın katıldığı “sesli gazete” programında Polisin Alsancak’ta gece geç saatlerdeki müdahalesi semti gaza boğarken, eli sopalı, hatta çivili sopalı olduğu söylenen bir grup da halka saldırdığı ifade edilen programda İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın bu eli sopalı kişilerin kim olduğunun açıklanmasını istedi..



ÇİVİLİ SOPALARLA SALDIRDILAR
Program yapımcısı Gökhan Kafalı İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’a seslenerek, “Saldırı sonrası sayısız korkutucu iddia kentte yayıldı. Saldırganların çivili sopalarla gaz atıldıktan sonra çok sayıda vatandaşı yaraladıkları bildiriliyor. Sivil polis oldukları genel kanı ancak aralarında Arapça konuşanlar olduğu hatta AK Partili bir grup olduğu söylentileri şehre korku salıyor.Konuyla ilgili Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın açıklama yapmasına bekliyorum”dedi.
İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, TMMOB ve TTB Merkez Konseyi'nin ortak bir açıklamayla eli sopalı sivil kıyafetli kişilere dikkat çekti. Açıklamada şu görüşlere yer verildi.



BASINA ve KAMUOYUNA
Yurttaşların tepki ve taleplerini barışçı gösteriler ile ortaya koymaları meşrudur ve evrensel bir haktır. İzmir'deki yurttaşlarımıza tepki ve taleplerini göstermek için yaptıkları gösterilerde barışçı alana özen göstermeye, kamunun kullanımına ayrılmış alanlara ve diğer yurttaşların mal ve haklarına zarar vermemeye ve provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.
Kolluk görevlilerine ise barışçı sınırlarda kalan eylemlere saygı göstermeleri, şiddet uygulamamaları çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca iki günden bu yana polisler ile birlikte ellerinde sopa ve demir çubuklarla göstericilere saldıran ve şehirde terör estiren siviller hakkında ve onları koruyan kamu görevlilerinin tesbiti ile haklarında derhal işlem yapılması için İzmir Valiliği'ni ve Cumhuriyet Savcılığı'nı göreve çağırıyoruz.

GÜLER: KİN VE NEFRETLE SALDIRDILAR
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Halk TV’ye canlı yayın konuğu oldu. Güler,kentte gündeme oturan ve İzmirlilerin büyük tepkisini çeken ‘eli sopalı adamlar’ için, “ kin ve nefretle saldırdılar” dedi. Polisi ve eli sopalı adamlara ateş püsküren Güler, “ Göstericileri denize atmaya kadar gittiler. O kadar çok sıkışmışlar ki. Üniformalı polisin elinde demir boru ne ara? Onun arkasında bir sivil eli sopalı! Evlere daldılar. İzmirliler Alsancak’ta evlerini açtılar. Polis evlerde terör uyguladı. Saat 00.00’a doğru polis kalmadı. Polis çekiliyor izlenimi yaratıp sonra birden saldırdılar. Kitleyle sıcak temas üniformalılarla sağlanır. Sivil polis kullanırsınız ama kitleyle mücadelede kullanılmaz. Ama bu durum provokasyonun kendisidir. Bilinir ki sivil polis kitlenin içine girer bilgi toplar. Ama sivil polisi kitlelerin üzerine gönderemezsiniz. Bu ciddi şekilde kurallara ve psikolojiyle aykırıdır.İzmir’de sivil polisin alanlarda sopalarla kullanılması Emniyet Genel Müdürlüğü’nün provokasyonudur” ifadelerini kullandı.

İZMİR BAROSU'NDAN TARİHİ ÇAĞRI
İzmir gündemine bomba gibi düşen sopalı, demir çubuklu sevil kıyafetli kişilere dikkat çeken İzmir Baro'su yaptığı açıklamada şiddet görenlerin başvurabileceği özel bir masa oluşturulduğu bildirildi.
İzmir Barosu'nun gündeminde de kim oldukları tartışma konusu olan sopalı ve demir çubuklu sivil kıyafetli kişiler vardı. Baro bünyesinde bu kişilerin saldırılarını belgeleyecek bilgi, belge, görüntü ve fotoğraflarla başvurulabilecek bir masa oluşturuldu. Baro'dan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

ÖZEL BİRİM OLUŞTURULDU
İnsan Hakları Merkezi'nde Özel Birim Oluşturulmuştur
31 Mayıs 2013 gününden bu yana yaşanan olaylarda şiddete ve hak ihlaline uğrayan meslektaşlarımız ve yurttaşlarımız Baromuz İnsan Hakları Merkezi'nde oluşturulan özel birime ellerindeki bilgi, belge, görüntü ve fotoğraflarla başvurabilirler.
31.05.2013 tarihinden bu yana İzmir'de süren olaylarda, kolluk güçleri ve onlarla birlikte ellerinde sopa ve demir çubuklar olan siviller göstericilere saldırmış ve şehirde terör estirmiştirler. Bu yaşanan şiddet ve diğer hak ihlalleri nedeni ile baromuz tarafından başvurularda bulunulacağı gibi mağdur olan meslektaşlarımız ve yurttaşlarımıza hukuki yardım verilecektir. Bu nedenle İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi'nde özel birim oluşturulmuştur. Kendilerine uygulanan şiddet ve hak ihlalleri ile ilgili olarak başvuruda bulunmak isteyen yurttaşlarımız ve meslektaşlarımızın bu birimdeki avukatlardan hukuki yardım alabilmeleri sağlanacaktır. Bu yardımlardan yararlanmak isteyen meslektaş ve yurttaşlarımız ellerindeki bilgi, belge ve görsel kayıtlarla birlikte İzmir Barosu İnsan Hakları Merkezi 'ne başvurabilirler.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.