Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun davet edildiği o zirveye 'veto'

Kılıçdaroğlu'nun davet edildiği o zirveye 'veto'

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin CHP Lideri'ni davet ettiği İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi'ne Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından 'veto' geldi. Efemçukuru'ndaki altın madeni ile gündeme gelen ve çevrecilerin hedefinde olan TÜPRAG'ın zirveye destek vermesi nedeniyle katılımdan vazgeçildi. İzmir'e ne zaman gelecek'

  • Ege Postası
  • 18.10.2016 - 12:43

EGE POSTASI - 8 Ekim'de İzmir'e gelen ve 2. Böle ağırlıklı ilçe ziyaretlerinde belediyelerin açılışlarına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ekim ayında bir kez daha İzmir'e gelerek bu kez 1. Bölge'de bir dizi açılışa katılacağı CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından planlanmıştı. 

Ege Postası'nın edindiği özel bilgiye göre CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'in Ankara'ya giderek bizaat Kılıçdaroğlu'na sunduğu programı Genel Merkez 'veto' etti.
İl Başkanı Asman Ali Güven, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt, CHP Genel Merkezi'ne giderek Kılıçdaroğlu'nu 20-22 Ekim tarihleri arasında Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve bazı ilçelerde açılışlara davet etti.


TÜPRAG SIKINTISI
Kılıçdaroğlu davet için 'teşekkür' ederken, katılım için değerlendirmeye alınacağını ifade etti. Duruma Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından müdahale geldi. Kılıçdaroğlu'nun kurmayları, organizasyonun ana sponsorları arasında Menderes Efemçukuru’ndaki altın madeniyle gündeme gelen ve  çevrecilerle STK'ların  hedefinde olan TÜPRAG'ın da olması nedeniyle katılımı doğru bulmadı.  Genel Merkez'de "İzmir'de vatandaşların, çevrecilerin ve STK'ların tepki gösterdiği bir firmanın da yer alacağı bir organizasyonda olmak partiye ve Genel Başkan'a zarar verir" görüşünün oluşması sonrası, CHP Lideri'nin kurmayları İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi'ne katılım için İZSİAD'a 'gelemiyoruz' yanıtını verdi. 

İzmir’in içme suyu ihtiyacını karşılayan Tahtalı Barajı’nı kirlettiği iddia edilen maden birçok kez çevre sorunları ile gündeme gelmişti.  Ege Çevre ve Kültür Platformu, İzmir Tabip Odası ve Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin gibi kurumlar madenin kapatılması için kampanyalar başlatmıştı.

KASIM'DA GELİYOR
Öte yandan Kılıçdaroğlu 4-5 Kasım'da İzmir'de gerçekleşecek olan belediye başkanları toplantısı için kente gelecek. İki gün İzmir'de olacak olan CHP Lideri'nin Büyükşehir Belediyesi ile Buca, Narlıdere ve Güzelbahçe belediyelerinin açılışlarına katılması planlanıyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.