Dolar 32,3888
%0.09
Euro 34,7803
%-0.03
Altın 2.396,760
%0
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu neden hedef'

Kılıçdaroğlu neden hedef'

CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Halk TV'de suikastin sebebini anlattı. 

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 10:52

Terörle mücadele konusunda çözüm önerisi olarak Milli Mutabakat Hükümeti kurulması önerisinde bulunan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Lanet olsun milletvekilliğine! Çocuklarımız huzurun, barışın olduğu bir ülkede yaşasın, sade bir yurttaş olmayı tercih ederim” dedi.
CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Halk TV canlı yayınına katılarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Erol, özetle şunları söyledi:
 
DOĞRUSU DA ODUR
*Üçüncü köprünün açılışında olağanüstü koruma önlemleri vardı. Doğrusu da odur. Hatta füze kalkanı oluşturacak sistem de kurulmuştu. Havadan karadan gelecek tüm tehditlere karşı önlem alınmıştı. Doğrusu da bu. Devleti yönetenler için bunun alınması lazım. 
 
BİZİM GİRİŞİMİMİZ SONUCU ARTTI
*Genel Başkanımız çok mütevazi davranan bir insan. Korumalardan, halka temasının kesilmesinden hoşlanmayan bir insan. Kendisinin güvenliği bizim için önemli. İçişleri Bakanlığıyla bizim girişimlerimiz sonucunda arttırılan bir koruma sayısı var.
 
SUİKAST GİRİŞİMİDİR
*Hangi örgüt yaparsa yapsın, Sayın Genel Başkan’a karşı yapılan bir suikast girişimidir. Niye Kemal Bey’e suikast girişiminde bulunuld? Kaos ortamı yaratılmaya çalışıldı. “Alevi-Sünni” çatışması yaratılmaya çalışıldığı iddialarına ben katılmıyorum. Cumhuriyet tarihimizde hep tek taraflı acılar yaşanmıştır. Tarihimizde hiçbir zaman bir Alevinin bir Sünninin evini işaretliğini göremezsiniz. 
 
DUYGUSAL İFADE
Suikast girişiminin ardından Tunceli’de yaptığım açıklamada, “Eğer Sayın Genel Başkanımızı korumayacaksanız, biz koruruz” şeklinde bir duygusal ifadede bulunmuştum. Çünkü Kemal Bey, bizim için sadece CHP Genel Başkanı değildir. İlimizde saygı duyulan, sevilen bir kişiliktir. Onun saçının teline zarar gelmemesi bizim asli görevimizdir. Sayın Genel Başkan’ın güvenliği, herşeyden önce Laik Cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin yaşaması bağlamında önemlidir.
 
BİLGİ KİRLİLİĞİ YAPILIYOR
*Suikast girişiminden hemen sonra toplumda bir bilgi kirliliği oluşturulmak istendi. Saldırının konvoyuna yönelik olduğuna ilişkin bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Bu saldırı Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsına, kişiliğine yapılan bir saldırıdır. Çatışmanın olduğu alanda araçla dönmeye çalışırken roketle vurulmak isteniyor. Korumalar bunu fark ediyor. Bunun üzerine roketi ateşlemeye çalışan kişi vuruluyor. Bu tesadüfen yapılan bir saldırı değildir. Önceden planlanmış, organize edilmiş, Sayın Genel Başkan’ın şahsına yapılan bir saldırıdır. Kimse bunu çarpıtmaya kalkışmasın!
 
ÜÇ ÖRGÜTÜN HEDEFİ AYNI
*IŞİD, FETÖ, PKK terör örgütlerinin üçünün hedefi aynıdır. Üçünün hedefi de laik cumhuriyeti ve  üniter devlet yapısını yıkmaktır. Bu üç örgütün eylem yapmasının tek nedeni bu hükümetin yanlış politikalarıdır. Darbe yapmaya kalkan FETÖ’cü orgeneraller atandıysa, bunları kim atad? Böyle bir şey olamaz. Siyaset kurumunda özür yoktur, bedel vardır. Başarısız olursanız bedelini ödersiniz.
 
DARBE GİRİŞİMİDİR BEDELİ ÖDETTİRİLMELİ
*15 Temmuz bir darbe girişimidir. Hukuk çerçevesinde bedeli ödettirilmelidir. Şimdi Fetullahçılar temizleniyor başka cemaatler etkin oluyor. Devlet yapılanmasında liyakat esasına göre atamalar yapılmalı. En büyük cemaat milletin ta kendisiniz. Cumhuriyetin ta kendisidir. Cemaat yapılanmasına göre bir yapılanma kurarsanız 10 yıl sonra aynı sorunla karşılaşırsınız. 
 
GENEL BAŞKANIMIZ RİSK ALIYOR
*Şu anda Sayın Genel Başkanımız içinde bulunulan hassas süreçten dolayın tansiyonun ve gerginliği düşürmek için, parti tabanından tepki gelmesine rağmen ’Önce Ülkem’ diyerek büyük risk alıyor. Başbakan ile görüşmesinde Sayın Genel Başkan’ın Üçüncü köprüyle ilgili bir talebi oldu. Köprüye “Atatürk” isminin verilmesini istedi. Verilen yanıt, “Biz oranın adını daha önce açıklamıştık.” Bir iyi niyet olacaksa sizin de jestler yapmanız lazım.
 
SALTANAT ÖZENTİSİ VAR
Şimdi askeri hasteneler Sağlık Bakanlığı’na devredilince isimlerini değiştiriyorlar. Birçoğuna Osmanlı dönemine ait padişahların isimleri verildi. Biz osmanlı dönemine karşı değiliz ancak bu ülke bir cumhuriyet. Bu cumhuriyetin kurulmasında emeği geçmiş bir sürü önemli değerleri var. Neden onların isimleri verilmiyo? Neden Atatürk ve silah arkadaşlarının değerlerini ön plana çıkarmıyoruz. Bunların kafalarının arkasında saltanat özentisi var. 
 
MİLLETVEKİLİ OLDUM GÜLMEYİ UNUTTUM
*Milletvekili olduğum günden beri gülmeyi unuttum. Lanet olsun milletvekilliğine! Milletvekili olmayalım. Çalak çocuğumuzdan endişe ediyorum. Çocuklarımız huzurun, barışın olduğu bir ülkede yaşasın, sade bir yurttaş olmayı tercih ederim. Benim baba olma sorumluluğum var. İnsanların ocağına ateş düşüyor. Lanet olsun milletvekilliğine! Yeter ki, çocuklarımın saçının bir teline zarar gelmesin.
 
MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ KURULSUN
*Türkiye’de terör bir partinin çözeciği sorun değildir. Bu artık ulusal bir sorundur. Bu ulusal sorunun çözüm adresi de Meclis’tir. Meclis’te tüm partilerin katılımıyla Milli Mutabakat Hükümeti kurulmalıdır. Devlet, liyakat sistemi ve kurucu değerlerimiz ve cumhuriyet değerleri üzerinden yeniden inşaa edilsin. 
 
SÖZLÜ SINAV KALDIRILSIN
*Kamu personel sınavlarında sözlüyü kaldıracaksınız. Memurlar yazılı sınavla alınsın.
 
2018 YILINDA SEÇİM YAPILSIN
*2018 Nisan ayında seçim yapılsın. 1,5 yılı restorasyon süreci olarak ortaya koyalım. 2018 Nisan ayında yerel ve genel seçimleri birleştirecekiniz. 
 
MECLİS TEKRAR SEÇSİN
*2019 yılında Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesini engelleyeceksiniz. Cumhurbaşkanı’nı Meclis seçmeli. Dünyanın hiçbir tarafından böyle bir yönetim şekli yok. Bu işten çıkışın adresi Milli Mutabakat Hükümetinin kurulmasıdır. Çözümü var. Çözümün adresi Meclisin çatısı altında.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.