Dolar 32,5566
%0.03
Euro 34,8467
%-0.05
Altın 2.433,560
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan kurultay resti!

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay resti!

Kılıçdaroğlu'ndan kurultay resti! Seçim sonuçlarını eleştiren bir grup milletvekili “Küçük kurultay toplansın” talebinde bulundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise “Gerekirse küçük gerekirse büyük kurultay yapmaktan kaçınmayız. Biz hiçbir şeyi tartışmaktan kaçınmayız” yanıtını verdi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2014 - 09:32
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay taleplerine, “Kurultay yapmaktan kaçınmayız” dedi. CHP Meclis Grubu, genel merkezde toplanarak seçim sonuçlarını masaya yatırdı. Basına kapalı yapılan ve yaklaşık 9 saat süren toplantıda 49 milletvekili söz aldı.
 
 
Anket sonuçlarıyla yanıltıldık
 
 
Vekiller, aday seçimini, kampanya stratejisini sert sözlerle eleştirdi ve sandıklara sahip çıkılamadığını öne sürdü. Eski Genel Başkan Başkan Deniz Baykal, toplantıya katılmasına rağmen konuşma yapmazken, kendisine yakın milletvekillerinden yönetime sert eleştiriler geldi.
 
İstanbul Milletvekili Nur Serter, kurultay talebinde bulunurken, AntalyaMilletvekili Yıldıray Sapan ise, “Deniz Bey’e hakaret edeni aday gösterdiniz, sonuçlar böyle oldu” dedi. Bazı vekiller sonuçların küçük kurultay toplanarak değerlendirilmesini istedi.

 
 
CHP Köşk adayında kararı verdi!
 
 
‘ÖNÜMÜ İLİKLERİM’
 
Toplantının sonunda eleştirileri yalanlayan Kılıçdaroğlu ise, bütün eski genel başkanlara saygılarının sonsuz olduğunu vurgulayarak, “Saygısızlığa asla izin vermem. Ben halen Altan Öymen’i, Deniz Baykal’ı gördüğümde, genel başkanlık makamına duyduğum saygıdan ötürü önümü iliklerim. Aynı davranışı herkesin göstermesi gerekir. Eleştiri ayrı, kırıcı sözler ayrı” dedi.
 
Kılıçdaroğlu, kurultay taleplerine ise, “Seçim sonuçlarının analizine ilişkin bir çalışma yaptırıyoruz. O sonuçlar ortaya çıktıktan sonra, durumdeğerlendirmesi yapmak için gerekirse küçük, gerekirse büyük kurultay yapmaktan kaçınmayız. Biz her şeyi tartışmaktan kaçınmayız” yanıtını verdi.
 
DAR BÖLGE ARAŞTIRILIYOR
 
Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın, AK Parti’nin gündemine aldığı dar bölge seçim sistemiyle ilgili, “Dar bölge sistemi bizi bitirir. Meclis’e 40’dan fazla milletvekili sokamayız. Ne yapıp, edip bunu Meclis’te geçirmemeliyiz. Gerekirse, Meclis’in kapılarını tutarak engel olmalıyız” uyarısı üzerine Kılıçdaroğlu, bir çalışma yaptırdığını, çalışmanın tamamlanmasının ardından toplanarak dar bölge sistemi hakkında nasıl bir tavır takınacaklarını belirleyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı konusunda ise CHP Lideri, “Bu konu için henüz erken. Zamanı gelince konuşuruz” diye konuştu.
 
KAMER GENÇ KÖŞK ADAYI
 
 
Toplantıda söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak istediğini belirterek, “Yurtiçinde yurtdışında nereye gitsem herkes beni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. AK Parti’nin hakkından ben gelirim. Partim izin verirse aday olmak istiyorum. Seçimi alacağıma da inanıyorum” dedi. (Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.