Dolar 32,3677
%0.16
Euro 34,9983
%-0.19
Altın 2.325,820
%0.23
Bist-100 9,09
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan dolu dolu İzmir mesaisi: Gün boyu neler yaşandı'

Kılıçdaroğlu'ndan dolu dolu İzmir mesaisi: Gün boyu neler yaşandı'

İzmir’den milletvekili adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aday olduktan sonra ilk kez kente geldi. Kılıçdaroğlu İzmir mesaisinde ilk olarak Buca Gölet’te örgütle bir araya geldi. CHP Lideri, seçim bildirgesini vatandaşa iyi anlatmaları gerektiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da yapacağı yeraltı otoparkının temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu ilçe turunda ise adeta mobil miting yaptı. Kılıçdaroğlu Tepecik'te Hıdırellez kutlamalarına katıldı, finali partisinin SKM merkezini açarak yaptı. Aday olduktan sonra İzmir'e ilk kez geldi

  • Ege Postası
  • 05.05.2015 - 12:41
SERCAN AVCI - ERMAN ŞENTÜRK / HABER SERVİSİ - İzmir 2. Bölge’de önseçim sandığından birinci çıkarak milletvekili adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday olduktan sonra ilk kez İzmir’e geldi. Özel uçakla İzmir’e gelen Kılıçdaroğlu’nu, Adnan Menderes Havalimanı'nda parti yöneticileri ve partililer karşıladı. 



PROTOKOL KRİZİ

VIP salonu girişinde protokol krizi yaşandı. Korumalar VIP salonuna sadece belediye başkanları ve milletvekili adaylarını almak istedi ve kapıyı kilitledi. İlçe başkanları ve il yöneticileri bekleme salonundan VIP salonuna girmek isteyince korumalarla tartışma yaşandı. Daha sonra araya İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir ve İl Sekreteri Osman Peri'nin araya girmesiyle ilçe başkanları Kılıçdaroğlu'nun karşılanacağı alana alındı. Bu arada İl yöneticisi Barış Erel korumalarla tartıştı. Erel korumalar tarafından yaka paça dışarı çıkartıldı.



KILIÇDAROĞLU-SERTEL SOHBETİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nu karşılamaya gelenler arasında Milletvekili adaylığı YSK tarafından iptal edilen Atila Sertel'de vardı. Kılıçdaroğlu, Sertel'le kısa bir süre sohbet gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, AYM başvuru sürecini hatırlatarak "Mahkeme ne oldu diye" sord? Sertel ise cuma günü görüşüleceğini ifade etti. Bunun üzerine Kılıçdaoğlu "Bekleyelim bakalım" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu'nu VIP çıkışında partililer davul-zurna eşliğinde karşılarken "Başbakan Kemal" sloganları atıldı.Kılıçdaroğlu daha sonra parti otobüsüne binerek havalimanından ayrıldı. Partililer araç konvoyu yaptı.



BUCA GÖLET’TE ÖRGÜTE SESLENDİ
Kılıçdaroğlu İzmir mesaisinde ilk olarak Buca Gölet’te amfi tiyatroda  örgütle bir araya geldi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ün de yer aldığı toplantıda milletvekilleri, milletvekili adayları, il yöneticileri, ilçe başkanları, belediye başkanları, geçmiş yıllarda görev almış milletvekilleri ile il başkanları da yer aldı. Kürsüye ilk olarak çıkan İl Başkanı Bedri Serter, salonda “Başbakan Kemal” sloganı attırdı.

GÜN HALKA ANLATMA GÜNÜ
“Sevgili ailem” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının 13 yıllık döneminin sonu geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Ülkede yoksulluk var, işsizlik var. Sorunlar ağır ama bilgimiz kapasitemiz var. Seçim bildirgemiz güzel örnektir. Gün şunu yapamadınız deme günü değildir. Gün bizim projelerimizi halka anlatma günüdür. Gün her türlü sorunu nasıl çözeceğimizi anlatma günüdür. Öyle bir noktaya geldik ki seçim bildirgemizi hazırladıktan sonra hiçbir siyasal iktidar yanlış demiyor. Tek suçlama “kaynak bulamazsınız” diyorlar. Halkın teveccühü var. Ardahan’daydım, Iğdır’daydım… Nereye gidersek dikkatle dinleniyoruz. Eski anlayış kalmadı. Bu CHP hep kendi içinde kavga eder derlerdi. Şimdi en huzurlu parti CHP…Eskiden  “CHP hep şikayet eder çözüm üretemez” diyorlardı. Bugün seçim bildirgemizi örnek alıyorlar. Çalışırsak iyi anlatabilirsek güven verebilirsek iktidar olmamak için hiçbir nedenimiz yok" dedi.



SADECE BİZİM ÇALIŞMAMIZ YETMEZ
“Adımızı kullanarak algı operasyonu yapıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi;

“ Biz CHP olarak bütün inançların güvencesiyiz. Herkes inancını özgürce yaşayacak. Bir kişi çıkıp engel var derse gelip beni partilimizi bulacak. Yaşanacak bir Türkiye’yi elbirliğiyle kuracağız. Kimlik inanç siyaset konusu olmaz.Ülkemizin sokaklarında neden huzursuz insan olsun, çatık kaşlı insan gezsin. Ne den her evde huzur olmasın. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Bana görev düşüyor ben çalışıyorum. Siz görev düşüyor sizde çalışıyorsunuz. Sadece bizim çalışmamız yetmez. Kanaat önderlerini ikna etmemiz gerek. Kalemlerin özgürce yazması lazım. Özgürlük ve demokrasi devrimi yapmalıyız. 7 Haziran’da güzel bir başlangıç yapmaya ihtiyacımız var. Ülkemiz için torunlarımız için bayrağımız için. Bu ihtiyacı en iyi bizler halka anlatabiliriz"

'İMAM HATİP OKULLARINI KAPATMAYACAĞIZ'
 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidarın propaganda yaparak, CHP'nin imam hatip okullarını kapatacağını iddia ettiğini hatırlattı ve şöyle konuştu:
 
"Bize yönelik suçlamalar yapılıyor. Hemen propaganda yapıyorlar 'imam hatip okullarını kapatacaklar' diye. Gittiğiniz her köyde rahatlıkla söyleyin. Aydın din adamı yetiştiren o okulları açan parti biz değil miyi? Her din adamının en az iki üç yabancı dil bilmesini felsefe okumasını sosyoloji okumasını sevgiyi, barışı kardeşliği anlatmasını isterim. Bizim adımızı kullanarak bir algı operasyonu yapmak istiyorlar. Kimsenin yaşam tarzıyla uğraşmayacağız. Kimsenin inancıyla uğraşmayacağız. Biz CHP olarak tüm inançların güvencesiyiz." 

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından milletvekili adaylarıyla fotoğraf çektirdi. Adaylığı YSK tarafından düşürülen ve AYM'ye başvuran Atila Sertel de adaylarla birlikte kürsüde yer aldı.



BİR SONRALİ DURAK TEMEL ATMA

Kılıçdaroğlu daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’da yapılan yeraltı otoparkı ve Kasaplar Meydan düzenlemesi projesinin temel atma törenine katıldı.

Törene gelişi sırasında vatandaşların “Başbakan Kemal” sloganları ve alkışlar eşliğinde karşıladığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İzmir belediyeler açısından şanslı bir kentimi,z. Belediye başkanlarımız gerçekten de kente ve kentliye önemli hizmetler veriyoruz. İstanbul’da onlar meydana gökdelen yaparlar. Onlar meydanlarda toplanmayı yasaklarlar. Biz meydanları halka açıyoruz. İzmir dünyanın en iyi ve en hızlı gelişen kentlerinden bir tanesi” dedi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait projelerin hükümetin seçim bildirgesine girmesini eleştirdi


“OY VERMEYENLERİ İKNA EDİN, SANDIĞA GİDİN”

Hükümetin İzmir’e yönelik sözlerini tutmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Buca’da tramvayı dört yıl geçti yapmıyorlar, biz yapacağız. İzmirliler de görecek, onlar da görecek. İzmir’in başarısını Türkiye’ye taşıyacağız. Yaşanacak bir Türkiye için mücadele ediyoruz.  7 Haziran’da çocuklarımız, annemiz, babamız, torunlarımız, güzel Türkiye’miz, bayrağımız için sandık başına gideceğiz.  Yaşanacak bir Türkiye inşa edeceğiz. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir yurttaşımızı ikna edin ve sandığa gidin. Huzurlu, yaşanacak, barışın egemen olduğu bir Türkiye için sandığa gidin. Size söz veriyorum, sizin için, Türkiye’miz için aralıksız çalışacağım” diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU SÖZÜ: YOKSULLUĞU TARİHE GÖMECEĞİZ

Yaklaşan genel seçimlere işaret ederek iktidara yüklenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bizim seçim bildirgemiz bir hükümet programı gibidir. Sorunu olan herkesin sorunlarına çare üretilmiştir. Tüm siyasal partiler tarafından kabul edilmiştir. İktidar dahil... Şu projeniz yanlıştır demiyorlar. Kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar. Parayı bulacağız, Türkiye’yi yücelteceğiz. İzmir tek başına tüm sorunlarını aşabiliyorsa, kendi metrosunu kendi yapabiliyorsa, kendi başına Kadifekale’yi yeniden düzenleyebiliyorsa, Avrupa’nın tüm fuarlarını tek başına yapabiliyorsa, o zaman biz de tek başımıza tüm bunları yapabiliriz. Devletin kaynakları, bütçesi var. Tercihi kimden yana kullanacağı? Tercihi halktan, çiftçiden, işçiden, emekliden, üreticiden yana kullanacağız. Sözüm söz, CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü, yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Yeni bir Türkiye için yeni bir başlangıca ihtiyacımız var. Kavgadan, gerginlikten bıktık” dedi.



“TÜM HORTUMLARI KESECEĞİZ”

“Yaşanabilecek bir Türkiye…” için İzmirlilerden ve Türkiye’den bir kez daha oy isteyen Kılıçdaroğlu “Bu yeni Türkiye’de bundan sadece tek bir grup rahatsız olacak. Onlar da hortumcular. Söz veriyorum, tüm hortumları keseceğiz” diyerek konuşmasına son verdi.

“İZMİRLİ BİZE GÜVENİYOR”

Törende söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, “İzmir gelişiyor, İzmir kalkınıyor. 11 yıldır yerelde kalkınmayı taviz vermeden uyguluyoruz. Sadece belediye hizmetlerini değil, ekonominin kalkınması için tüm sektörleri kalkındırmak için, iş ve aş yaratmak için mücadele ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en güçlü devlet kurumu olmasını 11 yıllık başarı ile sağladık. İzmirli bize güveniyor. Örnek bir belediyecilik, örnek bir yerel yönetim anlayışı ile çalışıyoruz” dedi ve Buca ilçesine sağlanan katkılar ile yürütülen projeleri özetledi.

BUCALILARDAN ÖZÜR DİLEDİ, CHP İÇİN OY İSTEDİ

Kocaoğlu sözlerinin devamında Buca Tramvayı ile ilgili Ankara’da tıkanan süreçle ilgili açıklamada bulunarak seçimlere yönelik şu mesajı verdi: “Eğer ben Ankara’ya inanmasaydım Konak ve Karşıyaka gibi Buca tramvayına da başlayacaktım. Ankara’ya inandım ve bu projeye başlamadım. İnandığım için sizden özür diliyorum. 7 Haziran’da genel seçimler var. Hep beraber önümüzdeki bir ay içerisinde, ülkem için, 70 milyon vatandaşımız için, çocuklarımız, geleceğimiz için ayağa kalkıp CHP’yi iktidar yapmak zorundayız. Bunun için geceli gündüzlü çalışıp, herkesin kapısını çalarak oy istemek zorundayız. Ve Genel Başkan’ımız  Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapmak zorundayız. Ülkeyi kurtarmak zorundayız.”

“YAŞANACAK BİR BUCA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kasaplar Meydanı Projesi ile ilçeye büyük katkı sağlayacağını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, “Buca verimli, bereketli toprakları ile ,tarihi dokusu ile, üniversitesi ile 81 ilden gelen vatandaşlarımıza ev sahipliği yapan bir ilçedir. Kentte insanlara yönelik yaptığımız yatırımlarla ön plana çıktık. Yaşanacak bir Buca için 13 aydır emek veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi Bucalı hemşerilerimizin bu meydana dair taleplerini ve isteklerini boşa çıkartmadı. Başkan Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Proje kentimize yeni bir soluk kazandıracaktır.  


2. BÖLGE'DE OTOBÜS TURU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kasaplar Meydanı yeraltı otoparkı temel atma töreninin ardından seçim otobüsüyle milletvekili adayı olduğu 2. Bölgenin seçim turu attı. Kılıçdaroğlu, Buca'dan Bornova'ya oradan Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli'ye gitti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyu trafiğin sıkışmasına neden oldu. Vatandaşlar, caddenin ortasına kadar yürüyüp, otobüsü durdurdu ve CHP liderinin camdan uzattığı elini tuttu. Çiçek hediye edilen Kılıçdaroğlu, her köşe başında alkışlarla karşılandı. Esnaf işyerinin önüne çıkarken vatandaşta evlerin balkonundan Kılıçdaroğlu'nu selamladı. CHP lideri Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerine çıkıp, halktan oy istedi.


SİMİT, PEYNİR VE ÇAY
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çiğli'de bir kahvehanede oturup simit, peynir ve çay eşliğinde öğle yemeğini yedi. Partililer, liderleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, 2 yaşındaki Yusuf adlı bir çocuğu kucağına alarak sevdi.

Bir kişi, simit yiyen Kılıçdaroğlu'na yaklaşıp, "Oylarımıza sahip çık, oylarımızı çalıyorlar" dedi.

Bir başka kişi de fotoğraf çektirirken elini Kılıçdaroğlu'nun omzuna atınca koruma hızlı bir şekilde elini tuttu. Bu kişi de dönüp, "Ben onun ayağını öperim. Kimi kimden koruyorsun'" dedi. Kılıçdaroğlu da "Estağfurullah, ne demek" diyerek, vatandaşı sakinleştirdi.

BU NE GÜZEL ÇİĞLİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Anadolu Caddesi'nde seçim otobüsünün önünü kesen kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu, "Bu ne güzel Çiğli böyle" diyerek otobüsün üzerine çıkıp "CHP iktidarında toplumun her kesimi kazanacak, sadece hortumcular kaybedecek. Söz veriyorum CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Çünkü tüm hortumları keseceğim" dedi.


YALI CADDESİ'NDE MİTİNG
Kılıçdaroğlu, Karşıyaka'da renkli meşaleler ve konfetilerle karşılandı. Karşıyaka İskelesi önünde otobüsün önü yüzlerce kişi tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, İskele önü, Yalı Caddesi'nin ortasında seçim otobüsünün üzerine çıkıp miting yaptı. Dört şeritli trafik gidiş ve geliş yönünde tamamen durdu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ülkemizde işsizlik gerginlik istemiyoruz. Kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz. Adres CHP. Neden CH? Çünkü CHP Mustafa Kemal'in partisidir. CHP uygar dünyanın parçası olmak isteyen bir Türkiye'nin partisidir. Bütün meydanları halka açacağız. Taksim Meydanı dahil. Hep beraber 7 Haziran'a hazır mıyı? Sandığa gideceğiz yaşanacak bir Türkiye'yi kuracağız. Eli öpülesi öğretmenlerimiz var. CHP iktidarında öğretmenleri bu ülkenin en saygın kişileri yapacağız. Çünkü bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal başöğretmendir. Benim siyaset anlayışımda kişisel çıkar, yandaşlık yoktur. Benim siyaset anlayışımda vatandaş vardır. Sizden tek bir şey istiyorum. CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edin ve onunla sandığa gidin. Gelin hep beraber altı okun böğrüne basalım ve yeni Türkiye'yi yaratalım."


“ROMANLAR’IN AĞASI KILIÇDAROĞLU”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tepecik'te Hıdırellez kutlamalarına katıldı. Kılıçdaroğlu, Tepecik Roman Mahallesi’nde “Romanların Ağası Kılıçdaroğlu” pankartı ile karşılandı. Yol boyunca başından aşağı gül yaprakları döküldü. Davul ve zurna eşliğinde yürüyen Kılıçdaroğlu, konservatuar öğrencisi Roman gençlerin kurduğu Tepecik Flarmoni Orkestrası’nın konserini dinledi. Kılıçdaroğlu, 1. bölge 5. sıradan kontenjan adayı gösterdiği Roman Özcan Purçu’nun kendisi için yazdığı orkestranın çaldığı şarkıyı dinledi. Şarkıda şöyle denildi: 

“Esnafın sorununu sıfırlıyoruz. Emeklinin sorununu sıfırlıyoruz. Gençliğin sorununu sıfırlıyoruz. Türkiye için Kılıçdaroğlu geliyor. Haydi Türkiye alkış hazır m? Yaşanacak Türkiye geliyor, birinci sınıf demokrasi geliyor, özgür medya geliyor. Türkiye için Kılıçdaroğlu geliyor.” 

AYDA 277 LİRA TAKSİTLE EV SÖZÜ
Barınma sorunu yaşayan Romanlar’a ev sözü veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: 

“Türkiye’de 4 milyona yakın Roman seçmendan tek fire istemiyorum. Biz bu ülkede beraber yaşayacağız. Bu ülkede 2. sınıf vatandaş olmayacak. Bu ülkenin her vatandaşı birinci sınıf vatandaş olacak ve birinci sınıf demokrasiyi biz bu ülkeye getireceğiz. Hiçbir aile hiçbir çocuk sosyal devletin dışında kalmayacak. Sözüm söz. Defalarca söyledim burada da söylüyorum. 4 yıllık CHP iktidarında hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 300 liramı geliri var 420 lirasını devlet ödeyecek. 500 lira geliri mi var 220 lirasını devlet ödeyecek. Hiç geliri mi yok 720 lirasını devlet ödeyecek. Kimin hesabına ailede kadının banka hesabına yatıracağız. Kadın gidip bankadan parasını çekecek. 13 yılda yoksulluğu bitiremediler. 17 milyon yoksul yarattılar 13 yılda. Size 4 söz veriyorum. 4 yıl içinde bu coğrafyada topraklarda bu güzel ülkede hiçbir aile ‘yoksulum’ demeyecek. Bizim seçim bildirgemizde olmakla beraber bugüne kadar fazla miting meydanlarında dillendirmediğim konu var. Kirada oturuyor nüfusun büyük kısmı kendi evinde oturmuyor. Herkesin kendi evinde oturabileceği bir politikamız var. 70 metrekare ayda 277 lira taksitle 5 yıl içinde evi olmayan kim olursa olsun yaşı ne olursa olsun herkes ev sahibi olacak. Unutmayın rakamı. Aylık 277 lira sabit taksitle. 5 yıl içinde 70 metrekarelik evlerde herkes evini seçip oturabilecek. Bunu yapacağız. Onlar bugüne kadar yapmadılar. Biz yapacağız. Bu ülkenin sorunlarını çözmediler. Biz çözeceğiz. Bugüne kadar Roman kardeşlerime çok söz verildi. ‘Şunu yapacağız bunu yapacağız, ayrıştırmayacağız, bölmeyeceğiz’. Biz sözle uğraşmıyoruz. Ben sözümü tuttum, bir Romanı  milletvekili adayı gösterdim. Şimdi sıra sizde. Bana söz verdiniz seçim sonuçlarına bakacağım.”




SKM'Yİ AÇTI
Kılıçdaroğlu izmir mesaisinin partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaparak tamamladı. Kılıçdaroğlu İl Başkanı Bedri Serter'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kılıçdaroğlu özel uçakla Ankara'ya geçmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davetlisi olarak İnciraltı'nda Sipari Restaurant'ta akşam yemeği yedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.