Dolar 32,5100
%0.18
Euro 34,6365
%0.27
Altın 2.494,380
%0.32
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a duello teklifi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a duello teklifi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine seslendiği grup toplantısında Filistin ve Suriye üzerinden Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 22.07.2014 - 14:33
Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri arasında günün polemiği Malatya'daki Kürecik Radar operasyonu. Erdoğan, CHP Liderini cahillikle suçladı ancak Kılıçdaroğlu istasyonun İsrail için kurulduğu konusunda ısrarlı.

Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini ve bunu da Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fikri sorulmayan bir ülke var, Türkiye, dikkate alınmayan bir ülke var, Türkiye, uğranılmayan bir ülke var, Türkiye. Ortadoğu'da, dünyada yalnızlaşan bir Türkiye var. Bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum; Böyle bir ülkeyi arzu ediyorsanız, adresiniz belli, gidin AKP'ye oy verin."

Malatya'da bir Kürecik Radar İstasyonunu var. İsrail'e ders vermek istiyorsan kapat onu. NATO'nun diyor. 2017 sonunda devredilecek. 10 Şubat 2012'de ABD ile İsrail ortak bir tatbikat yapıyor. İsrail'deki istasyon ile Kürecik'teki arasındaki aksaklıkları tespit için yapılıyor. NATO'nun değil. İran'ın füze saldırısını önceden İsrail'e bidirmek için kuruldu.
BM'de Filistin toplantısı yapıldı, çağrıyı kim yaptı Türkiye m? Hayır Ürdün. Türkiye dünyanın her yerinde dışlanmış durumda.
Gazze'de Suriye'de dram var. Ama sadece konuşuyor. Türkiye'de 1.5 milyon Suriyeli var. Gidin her yerde Suriyeli çocuk dilenciler var. O çocukları kim evinden etti'
Oyun kurucuyuz dediniz dünyanın oyuncağı hale geldiniz."
Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nun Ortadoğu'daki sorunların çözümü için çok önemli bir isim olduğunu söyleyen CHP Lideri, sözü dinlenen isim olduğu için önemli fırsat olduğunu dile getirdi. 
Kıbrıs Harekatı'nın yıldönümü nedeniyle Kaddafi'yi hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye harekat sonrası uygulanan amborgo sırasında Libya liderinin Türkiye'ye yardım ettiğini ancak AK Parti hükümetinin onu arkadan hançerlediğini söyledi:
"Kaddafi linç edildikten sonra Davutoğlu, koşa koşa Libya'ya gitti acaba bir şeyler kapabilir miyiz diye. Kime kardeşim dediyse oraya felaket getirdi. İnşallah bana kardeşim demez."

AK Parti Grup toplantısında kendisiyle ilgili gösterilen video ile ilgili ise şöyle konuştu: 

"Önceden açıklamış Kılıçdaroğlu ile ilgili bir film gösterecekmiş biz de merak ettik. Çünkü oğlanla 'Sıfırla falan diye bir diyaloğumuz olmadı hiç. Ya da sıfırlamaya yardım için ablasını falan göndermedik. Meğer Savaş Ay'a çıktığım programmış. Ama biz hiç haram lokma yemedik. 
Kılıçdaroğlu'nu Rahşan Affı kurtardı diyor. Bürokraside 27 yıl çalıştık tabii. Bakıyorlar bir şey yok. Sadece 2010'da bir olay 11.11.2008'de Teftiş Kurulu'na görev veriyorlar. Benim Genel Müdür olduğum dönemde bütün inşaat ihalelerini iki sene araştırmışlar. Sonra da bir sayfalık bir rapor vermişler. Yapılacak bir işlem bulunamadı diye.
Şimdi ben çok net bir çağrıda bulunuyorum; Başbakansın, devletin bütün imkanları elinde, herşeyin var. Bir Kasımpaşalı gibi söylüyorum erkeksen, senin istediğin havuz medyasını, afedersiniz, haram medyasını, senin istediğin gazetecilerle, sadece Sosyal Sigortalar Kurumu'nu görüşmek üzere oturalım. Sen soracaksın. İstediğin soruyu sor, arzu ediyorsan yanına Melih Gökçek'i de alabilirsin.

Ama ben de sana tek bir soru soracağım. Libya'da sana İnsan Hakları ödülü ve yanında 250 bin dolar verildi. O parayı ne yaptın'" (NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.