Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Baykal çıkışı: Görüşme AKP'ye yaradı

Kılıçdaroğlu'ndan Baykal çıkışı: Görüşme AKP'ye yaradı

Kılıçdaroğlu: Baykal görüşmesi Erdoğan'a moral oldu! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinin ardından Deniz Baykal'ın Erdoğan'la yaptığı görüşmenin AKP'ye artı olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2015 - 11:56
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın seçim sonrası Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin AKP için 'artı' olduğunu ve muhalefeti olumsuz etkilediğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Sputnik'ten Yurdagül Şimşek'e konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle: 
CHP, MHP ve HDP'nin içinde olduğu bir blok için bir çağrıda bulundunuz ilk başta, bu blokla ilgili sürecin iyi işlememesinde Deniz Baykal'ın bir rolü var mı sizce, Meclis Başkanlığı'na aday olmasının'
Hayır. Deniz Bey'in görüşmesi (Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme) seçimlerde yenilen Recep Tayyip Erdoğan 'a moral destek sağladı. Yani o görüşmenin getirdiği tek şey AKP açısından artı, muhalefet açısından da eksiği bu oldu. Yani o görüşmenin başka da bir etkisi yok zaten.

'DENİZ BEY'İ İSTEYEREK ADAY GÖSTERDİK'
TBMM Başkanlığı'na aday olması konusunda, 'MHP ile ortak başka bir aday çıkarılabilirdi belki Deniz Baykal bu meseleye girmeseydi' diye genel bir görüş var.
O görüşlerin hiçbirisi doğru değil. Her parti gösterince biz de gösterdik tabi isteyerek yaptık.
'MHP İLE UZLAŞMA ZEMİNİ OLUŞMADI ÇÜNKÜ…'
Bir görüşme, bir uzlaşma zemini aramadınız mı MHP ile'
Öyle bir zemin olmadı. Meclis Başkanlığı ile ilgili eğer bir görüşme yapılacaksa ta en baştan bu anlamda koalisyonun ilk adımı olurdu. Ama baştan itibaren sayın Bahçeli hiçbir şekilde koalisyonun içinde yer almayacağını, azınlık hükümetlerine destek vermeyeceklerini açıkladıkları için, dolayısıyla o görüşmelerin tamamı havada kalmış odu.
'MHP İLE ARKA KAPI DİPLOMASİSİ ÇALIŞTIRILDI'
CHP olarak aday göstermeden önce MHP ile bir iletişime geçilemez miydi'
Sizin düşündüğünüz bütün temaslar yapıldı. Yani arka kapı diplomasisi çalıştırıldı. Ben sadece bunu söyleyeyim.
'YÜZDE 60 BİR KOALİSYON KURABİLİRDİ'
Blok olmadı, Davutoğlu da Bahçeli'ye çok kızgın görünüyor açıklamalarından 'ne yapmak istedi anlayamadık' diyor. Siz anlayabildiniz mi ne yapmak istediğini, bir çözümlemeniz var mı'
Bahçeli'nin söylemi gayet açıktı. Biz koalisyonda yer almayacağız, AKP ile bir koalisyon kurmayacağız, her şeye hayır diyorum, hayır demeye devam edeceğim, bana gelirseniz dört tane koşulum var, Davutoğlu'na söylüyor bu koşulları yerine getirirseniz benimle görüşmeye gelin. Benim anladığım sayın Bahçeli'nin söyledikleri bunlar."
Siyaseten sizin değerlendirmeniz, olması gereken nedir, bir amaç olmalı'
Amaç iktidar olmaktır. Hiçbir parti tek başına iktidar olabiliyor mu, olamıyor. O zaman sayın Bahçeli nasıl iktidar olabiliriz veya iktidarı nasıl oluşturabiliriz, böyle bir arayışın içinde olması lazım. Yüzde 60 derken ben bunu kastediyorum. Çünkü üç siyasal parti de iktidarda olan partiye seçim meydanlarında hesap soracağını söyledi, onları iktidardan indireceğini söyledi, kendi vaatleri vardı, vaatlerde ortak noktaları vardı. Bütün bunları dikkate alarak yapılabilirdi bir koalisyon kurulabilirdi. Veya bir muhalefet partisinin diyelim ki CHP'nin azınlık hükümetine destek verilebilirdi. Bu açıkça söylenebilirdi. Dolayısıyla bütün bu süreç, biz koalisyon kurmak istedik olmadı, azınlık hükümetine destek vermek istedik olmadı diye bilirdi. Ama bugün öyle bir şans yok. (Sputnik)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.