Dolar 32,6138
%0.43
Euro 34,7293
%-0.01
Altın 2.511,810
%1.1
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’na yakın isimden PM resti

Kılıçdaroğlu’na yakın isimden PM resti

CHP’de, 5-6 Eylül’de yapılacak kurultay öncesi nefesler tutulurken, Parti Meclisi’ne girecek isimler konusunda kriz yaşandığı öne sürüldü. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden Gürsel Erol’un, PM’ye kendi adamlarını sokarak, milletvekili listelerine hakim olma çabası içinde olmakla suçladığı Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’e rest çektiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 11:41
EGEPOSTASI – Köşk seçimlerindeki ağır yenilginin ardından muhalif seslerin yükseldiği CHP’de kurultay hazırlığı sürerken, genel merkezde şimdi de sessiz ve derinden bir PM savaşı yaşandığı öğrenildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerden Gürsel Erol’un, PM’ye kendi adamlarını sokmak istemekle suçladığı Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile karşı karşıya geldiği belirtildi.
 
Edinilen bilgilere göre Gürsel Erol, bu kurultayda partinin siyasal kimliği olan ve parti içinde bilinen isimlerle, partiyi iktidara taşıyacak yeni bir kadro kurulmasını istediği, “Kendimize yakın adam değil, partiyi iktidara taşıyacak kadronun kurulması gerekiyor” dediği, Tekin ve Bingöl’ün ise PM’ye kendi adamlarını sokup, milletvekili listelerine hakim olma çabası içine girdiği iddia edildi. Gürsel Erol’un, “Siyasal kimliği olan, sol gelenekten gelen, partiyi iktidara taşıyacak yeni kadroların oluşması için genel başkana katkı vermemiz ve hiç birimizin aday olmamamız gerekiyor. Ben aday olmayacağım, onlar ise kendilerinin yanı sıra, kendi istedikleri isimleri PM’ye sokmak ve milletvekili listelerine hakim olmak istiyor” dediği kaydedildi. Parti içindeki liste savaşının nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.