Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu,'başarısızlık var'

Kılıçdaroğlu,"başarısızlık var"

CHP’de merakla beklenen PM gerçekleşti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki seçim sonuçlarına yönelik, “İzmir’de hedef daha yüksekti. Bir başarısızlık var. Başarılı deyip zorlamanın anlamı yok. 8 ilçenin kaybedilmesinin başka anlamı nedir. Başarılı başarısız tartışmalarını bırakın 8 ilçeyi nasıl geri alırız bunun için çalışın” dediği öne sürüldü. Oğuz Oyan, Alattin Yüksel ve Hüseyin Saygılı’nın seçimlere günler kala DSP adayı Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı ziyaret eden Birgül Ayman Güler’in seçimlerde aktif rol almamasını eleştirdikleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2014 - 20:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 30 Mart seçimleri ile ilgili ilk önemli hesaplaşma parti meclisi (PM) toplantısında yaşandı. PM'de seçim sonuçlarına göre yapılacak değerlendirmenin merakla beklendiği kentlerin başında partinin 'kalesi' olarak nitelendirilen İzmir vardı.

İZMİR’DE BAŞARISIZ OLUNDU
Yaklaşık 10 saat süren toplantının ilk bölümüne  Metro Poll Araştırma Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Özer Sencar da katıldı. Sencar, seçime ilişkin il il yaptığı analizi PM üyelerine anlattı. Sencar'ın CHP'nin başarılı ve başarısız olduğu illeri sayarken İzmir’de partinin başarısız olduğunu, beklenilen oy oranının altında kalındığını ifade ettiği öğrenildi.Sencar’ın İzmir’e yönelik ‘başarısız olundu’ değerlendirmesi üzerine İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in “ İzmir’de başarılı olduk. Büyükşehir ve 22 ilçeyi kazandık. Bu nasıl başarısızlık” dediği bildirildi.

SAYGILI; YÜKSEL VE OYAN’IN HEDEFİNDE GÜLER
Oğuz Oyan, Alattin Yüksel ve Hüseyin Saygılı'nın seçimlere günler kala DSP adayı Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı ziyaret eden Birgül Ayman Güler’in seçimlerde aktif rol almamasını eleştirdikleri öğrenildi. Saygılı ve Yüksel'in 8 ilçenin kaybedilmesinde partiye küsüp DSP’ye giden isimlerin etkili olduğunu dile getirdikleri ifade edildi.Oyan’ın ise kaybedilen ilçelerde yanlış aday vurgusu yapıldığına da dikkat çektiği bildirildi.

GÜLER: BAŞARISIZLIK
Son dönemde parti içi muhalif çıkışlarıyla gündeme gelen Güler'in ise toplantıda İzmir’de alınan sonuçları  başarısız olarak nitelendirdiği “  Bazı yerlerde yanlış adaylar gösterildi. Dayatma yapıldı.DSP'ye gidip aday olanları suçlayamayız. Onlar yapılan hatalar yüzünden gittiler" dediği öğrenildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun da partiyi cemaate yakınlaşmakla eleştiren Güler’i kastederek, “ Böyle bir durum söz konusu değil. Basına demeç veren isimler daha dikkatli olsun. Uluorta parti eleştirisi yapanlar, partide yer bulamayacaklar” ifadelerini kullandığı belirtildi.

NOKTAYI CHP LİDERİ KOYDU
Yerel seçimlerin ardından İzmir’de parti içinde başlayan başarılı başarısız tartışmalarına noktayı CHP Lideri koydu. Toplantının son bölümünde il il değerlendirmeler yapan Kılıçdaroğlu’nun, “İzmir’den daha büyük başarı bekliyorduk. Hedef daha yüksekti. Bir başarısızlık var. Başarılı deyip zorlamanın anlamı yok. 8 ilçenin kaybedilmesinin başka anlamı nedir. Başarılı başarısız tartışmalarını bırakın 8 ilçeyi nasıl geri alırız bunun için çalışın” dediği ifade edildi.

SÜRPRİZ ÇIKIŞ CİHANER’DEN
İzmir’deki seçim sonuçlarına yönelik sürpriz bir çıkış ta Denizli Milletveili İlhan Cihaner’den geldi. Cihaner'in “İzmir’deki başarısızlık, başarılı gibi gösterilmesin” dediği öne sürüldü.

DİLEKÇİ’DE YÜKLENDİ
İzmir’de parti içi muhalif çıkışlarıyla dikkat çeken PM üyesi Berrin Gürçay Dilekçi’nin de toplantıda “PM olarak bizim hiçbir suçumuz yok. Beş’li komisyonun aday belirleme yöntemi iflas etmiştir. Anket, eğilim yoklaması dediler. Hiçbirinin doğru dürüst yapılmadığını gördük. Onun için 5'i komisyon bizlere hesap verme durumundadır, özeleştiri yapma durumundadır” dediği belirtildi.Dilekçi’nin İzmir’de özellikle belediye meclis üyesi adaylıklarında yanlış yapıldığını ve cinsiyet kotasına da uyulmadığını dile getirdiği belirtildi.İzmirli PM üyesi Nazik Işık’ta belediye meclis üyeliklerinde kadınların geri planda bırakılmasını gündeme getirdi.

İTİRAZ REDDEDİLDİ
Öte yandan MYK tarafından seçimlerden önce görevden alınan Konak eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun itirazı da dilek ve temennilerden önce değerlendirildi. İtirazın reddedildiği bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.