Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu annelere seslendi

Kılıçdaroğlu annelere seslendi

Kıılçdaroğlu, ortaöğretimde türban kararını değerlendirdi.

  • Ege Postası
  • 28.09.2014 - 10:14
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortaöğretimde türban kararı için, “Türkiye’yi hayatın neşesine düşman, çocuk cıvıltısına düşman, IŞİD zihniyetine teslim etmemek 76 milyonun, özellikle kız çocuk annelerinin ortak sorumluluğu” dedi. Hürriyet’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
TASAVVUFA KARŞI
“AKP’nin ‘Yeni Türkiye’si sadece 81 yılık Cumhuriyet geleneğine değil asıl olarak bin yıllık Anadolu İslam birikimine ve kadim tasavvuf geleneğine karşı bir anlayışı barındırıyor. Bu anlayışın içinde Hoca Ahmed Yesevi yok, Mevlana yok, Yunus Emre yok. Hatta bu anlayış birçok dini ve kültürü hoşgörüyle bir arada yaşatmayı becerebilmiş Selçuklu ve Osmanlı’dan da olabildiğince uzak bir anlayıştır.
Yunus Emre’ye ‘Elif okuduk ötürü, Pazar eyledik götürü, Yaratılmışı hoş gördük Yaratandan ötürü’ dedirten bakış açısıyla, Dolmabahçe’deki ofisinde oturup, vapurdan inen kadınların kıyafetinden rahatsız olan veya 14 yaşında hayatını kaybetmiş Berkin Elvan’ı yuhalatan zihniyetin aynı medeniyet havuzundan beslendiğini iddia edemeyiz.
IŞİD’LE AKRABA
Bu dini anlayışın bu toprağın ürünü olmadığını yani yerli olmadığını söylemek zorundayız. Bu ithal dini kavrayışı, Anadolu topraklarının engin hoşgörüsünden nasiplenmek yerine IŞİD gibi insanlık düşmanı örgütlerle fikri akrabalıkla bağlı görüyorum. IŞİD sadece insana zulüm yapmıyor, peygamber emaneti kutsal mekanları da türbeleri de yakıp yıkıyor. Aslında İslam’ın estetiğine, insanlığın değerlerine ve hayatın neşesine düşmanlık ediyor. Dinden estetiği, sanatı soyutlamak da dinden ahlakı soyutlamak da dini din olmaktan çıkarır. Türkiye’de yapılmak istenen budur. Yalanı, hırsızlığı, yolsuzluğu, kul hakkı yemeyi, yetim hakkı yemeyi yani her türlü ahlaksızlığı dindarlık kisvesiyle meşrulaştırma bu toprakların üzerinde birlikte yeşerttiğimiz bin yıllık değerlere savaş açmak demektir.
Türkiye’yi bütün dünyada yasaklarla, insan hakları ihlalleriyle anılır bir ülke haline getirenler, 9 yaşındaki kız çocuklarının başörtüsü takmasını kıyafet özgürlüğü meselesi gibi sunuyorlar. Bu gülünçtür. Kimse kusura bakmasın bir televizyon spikerinin bile kıyafetine karışan bir anlayış kıyafet özgürlüğünden bahsedemez. Böyle bir zihniyete sahip olacaksın, sonra gelip kıyafet özgürlüğü diyeceksin. Bu kadar büyük bir riyakârlığı kimse kabul edemez.
İLKOKULDA BÖLÜCÜLÜK
Bu ülkede başörtüsü özgürlüğünün yolunu açan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’yi başörtüsü düşmanı gibi gösteren kesimleri ahlaklı ve samimi bulmadığımı açıkça ifade ediyorum. Ayrımcılığı, bölücülüğü, ötekileştirmeyi ilkokullara kadar indiren AKP zihniyetiyle mücadele etmek Türkiye’nin ortak sorumluluğudur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.