Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu adaylara 'kaynak'ı açıkladı

Kılıçdaroğlu adaylara 'kaynak'ı açıkladı

Kılıçdaroğlu, "Size kaynak nerede’ diye soranlara sarayın fayansına harcanan milyonları anlatın” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.04.2015 - 11:10
Seçim bildirgesini açıkladığı törenin ardından milletvekili adaylarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylara “Mitinglerle iktidar yolu açılmaz, evlere girin. Emekliye ikramiyeyi anlatın. ‘Parayı nereden bulacaksınız'’ diyene ‘Kaçak sarayın fayansına gelince para var da, emekliye gelince mi yok’ yanıtını verin” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, AKP’nin dağıttığı yardımların doğrudan eleştirilmemesini, bunun yerine CHP’nin yardımları iki katına çıkaracağı sözünün işlenmesini vurguladı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına da memleketlerine giderek seçim sürecine katkıda bulunmaları talimatını verdi.

Adaylara mesajlar
Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini açıkladığı toplantının ardından basına kapalı olarak il başkanlarına ve milletvekili adaylarına önemli mesajlar verdi. Edinilen bilgilere göre yaklaşık yarım saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, adaylardan öncelikle seçim bildirgesinin dışına çıkmamalarını isteyen Kılıçdaroğlu, propagandanın AKP’yi hedef alma değil, CHP’nin vaatleri etrafında şekillenmesi gerektiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Kampanyamız, ‘Ne öneriyoruz, neler vaat ediyoruz’ konuları etrafında şekillenecek. Televizyonda, radyoda polemikten uzak durun” dedi.
Kılıçdaroğlu, ilk kez bildirgeye giren “720 TL’nin altında geliri olan aile kalmayacak” sözünün de süreçte iyi işlenmesini istedi. Kılıçdaroğlu, buna karşın “AKP kömür, makarna dağıttı ve oy aldı” söyleminden uzak durulmasının altını çizdi. Kılıçdaroğlu, kamuoyunda yankı bulan emekliye 2 ikramiye çıkışının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP’lilerin “Kaynağı nereden bulacaksınız” eleştirilerine de değinen Kılıçdaroğlu, “Bu rakamların hepsi tek tek hesaplanarak ortaya konulmuş rakamlardır. Size kaynak nerede’ diye soranlara sarayın fayansına harcanan milyonları anlatın” dedi.

Devlete yük yok
Hükümetin eleştirdiği bir diğer proje olan kredi faizlerinin yüzde 80’inin silinmesi konusunda da net mesajlar veren Kılıçdaroğlu, “Bu konuyu, Türkiye’de en iyi bilen 10 kişiden biri benim. Kredi kartı borçlarının yapılandırılması konusunun devlete yükü yoktur, keza konut önerimizde devlet kısa sürede kara geçecektir” diye konuştu.

‘Barış vaadi’
Tüm seçim bölgelerinde CHP’nin vaatleri konusunda ortak dil kullanılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, buna karşın bölgesel toplumsal farklılıklarını ve gelir düzeylerinin de göz önünde bulundurulmasını istedi. “Seçmenlere karamsarlık değil umut verin. Refah, huzur, barış vadedin. Umut verin ki iktidar olacağımızı onlar da hissetsin” diyen Kılıçdaroğlu, “Yoksulluk edebiyatını bırakın. Muhalefet dili değil iktidar dili kullanın” cümlesinin altını çizdi.

Emekliye 2 maaş ikramiyenin ardından kendi imzasıyla hazırladığı noter onaylı taahhütnamenin de seçim bölgelerine götürülmesini isteyen Kılıçdaroğlu, vekillere yanlarında taşımaları gereken bir de yasa tasarısı işaret etti. O tasarı da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasını taşıyan Yabancı İstihdamı Yasa Tasarısı oldu. “Türkiye’de milyonlarca işsiz varken, hükümet dışarıdan işçi getirmeye hazırlanıyor” diyen Kılıçdaroğlu, bu konunun da seçmene anlatılmasını istedi. (
Fırat Kozok / Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.