Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Yol yapmayan hükümet var mı'

Kılıçdaroğlu: Yol yapmayan hükümet var mı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir şeker fabrikasına kapatmayacağını belirterek, "Hiçbir şeker fabrikasın kapatmayacağım. Kendi şekerimizi, kendimiz üreteceğiz. Kendi çiftçimizin gücüne, alın terine, güveneceğiz. Hiç kimse endişe etmesin.”dedi.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 17:07
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir şeker fabrikasına kapatmayacağını belirterek, "Hiçbir şeker fabrikasın kapatmayacağım. Kendi şekerimizi, kendimiz üreteceğiz. Kendi çiftçimizin gücüne, alın terine, güveneceğiz. Hiç kimse endişe etmesin.”dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel uçakla Konya’ya geldi. Oradan da helikopterle Ereğli ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde halka hitap etti. Miting alanında bulunan üzerinde ’Banada çerez parası’, ’Bu traktör 8 Haziran’dan sonra mazotu 1.5 TL’den yakacak’, ’Yoksulu olmayan bir Ereğli’, ’8 Haziran sabahı yaşanacak bir Türkiye istiyoruz’ yazılı dövizlerin bulunduğu traktör dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, çiftçinin borç batağında olduğunu ve CHP iktidarında mazotu 1.5 liradan çiftçiye vereceği vaadini yeniledi.

Kılıçdaroğlu, "Soruyorlar neden diyorlar 1.5 liradan veriyorsu? Bunu karşılayabilir misi? Onlarla aramızda Ağrı Dağı kadar fark var. Onlarla aramızda anlayış farkı var. Onlar, pırlantada, yakutta, incide, mücevheratta KDV ve ÖTV’yi sıfırladılar. Ben mazotta sıfırlıyorum. Sen inciyi, yakutu, pırlantayı teşvik edersen, ben çiftçinin alın terini teşvik ederim. Aramızdaki fark bu.”dedi.

MİLLETVEKİLİ EMEKLİ HARİÇ EMEKLİYE YILDA İKİ İKRAMİYE 
Emeklilere, yılda Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa ikramiye vereceği vaadini yenileyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bir propaganda yapıyorlar. Efendim diyorlar ki, ‘emekliye iki maaş ikramiye verilecek ama Bağ-kur emeklileri bunun dışında tutulacak’. Öyle saçma şey olur m? Milletvekili emeklileri hariç bütün emekliler yararlanacak. O propagandayı yapanlarda duysun.”

"ÇOCUKLARIMIN, GELİNLERİMİN HANLARI HAMAMLARI OLSUN DİYE DÜŞÜNMEDİM”
Siyasete atıldıktan sonra mal varlığını internet sitesinden yayınladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Siyasete atıldığım gün mal varlığımı internet sitesinde koydum. Hepsi benim alın terimle kazandığım paralar. Ama öyle büyük para, apartman falan yok. Bir iki tane mütevazi kooperatif evi ve oturdum daire var. Ama çok şükür geçiniyoruz. Öyle dolarlarım olsun, çocuklarımın, gelinlerimin, hanları hamamları olsun diye bir düşüncenin içinde asla ve asla olmadım. Benim derdim şu, bir çocuk yatağına aç girmiyorsa ben huzurluyum.”

"ŞEKER FABRİKALARINI KAPATMAYACAĞIM”
Kılıçdaroğlu, hiçbir şeker fabrikasını kapatmayacağını belirterek, "Hiçbir şeker fabrikasın kapatmayacağım. Kendi şekerimizi, kendimiz üreteceğiz. Kendi çiftçimizin gücüne, alın terine, güveneceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. CHP iktidarında hiç kimseyi ayırmayacağız oy versin, vermesin 77 milyon vatandaşımı kucaklayacağım.”dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra helikopter Akşehir ilçesine geçti.

KILIÇDAROĞLU: YOL YAPMAYAN HÜKÜMET VAR MI'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ereğli ilçesinden sonra Akşehir’e geçti. Burada atası Seyyid Mahmut Hayrani Türbesini ziyaret etti.

Baba ocağında olmaktan onur duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, ”Baba ocağında olmaktan, hemşehrilerimin arasında olmaktan, onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Akşehir’in bizim ailede ayrı bir yeri vardır. Büyüğümüz, büyük atamız, buradadır. O size emanettir. Bu size verdiğimiz emaneti korudunuz. İnşallah yine koruyacaksınız. Bugün duamı ettim. Sizlerden, bütün emekli kardeşlerimden, yaşlı analardan babalardan hayır duası bekliyorum” dedi.

Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

”Efendim ne yapmış, yol yaptık. Yol yapmayan hükümet var m? Her hükümet yaptı. Köprü yaptık. Köprü yapmayan hükümet var m? 13 yılda işsizliği bitiremediysen 6 milyon 250 bin işsiz var iken, sen ne yaptı? Yoksulluğu bitirmedin. 17 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu bitirdik m? Bitiremedik. Ne yaptın sen köşeyi döndün, akrabaların, yandaşların köşeyi döndü. Vatandaş, perişan vaziyette.”

”OĞLUM PARALARI SIFIRLADIN MI, DEMEYECEĞİM”
Lüks saraylarda yaşamadığını ve mütevazi bir evde yaşadığın belirten Kılıçdaroğlu, projelerini açıkladıktan sonra kora halinde nasıl gerçekleştireceği yönünde eleştirildiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, ”Söylediklerimiz için yanlıştır diyemiyorlar. Doğru değildir diyemiyorlar. Akşehir Meydanı’ndan Ankara’daki beylere söylüyorum. Size sözüm söz. Ben sabahın altınsında oğluma telefon edip, ’oğlum paraları sıfırladın mı'’ demeyeceğim. Size sözüm söz. CHP iktidarında benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Benim genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında, paralar olmayacak. Size sözüm söz. Her kuruşun hesabını bu millete vereceğim” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ RAPORUNU GİZLİYORLAR
Meydandaki atanamayan öğretmenlere de seslenen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramının olmayacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir raporunun kamuoyundan gizlendiğini öne süren Kılıçdaroğlu, ”Kamuoyundan gizliyorlar ama Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir raporu çıktı. 200 bin ek dersliğe ihtiyaç var. Çift öğrenim yapan çocuklarımız var. Sınıfları kalabalık olan çocuklarımız var. Bunların tamamını düzelteceğim. Bir söz daha veriyorum öğretmenlere, benim bu toplumda en saygı duyduğum kesim hiç kimse alınmasın ama öğretmenlerdir. Öğretmenleri ben hep baştacı yaptım. Kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde Kılıçdaroğlu, doğdu ve bugün CHP’nin genel başkanıysa bu öğretmenlerimiz sayesindedir. Bu Cumhuriyet’in sayesindedir. Bu Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarının sayesindedir. O nedenle öğretmenleri bilirim. Öğretmeni bu toplumun en onurlu kişileri yapmak zorundayız, Çünkü onlar bizi geleceğe hazırlıyorlar. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra helikopterle Seydişehir’e geçti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.