Dolar 32,4120
%-0.03
Euro 34,7957
%-0.02
Altın 2.432,960
%-0.09
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Olağanüstü halde kim fatura ödedi'

Kılıçdaroğlu: Olağanüstü halde kim fatura ödedi'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta yapılan toplantıda konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasında 15 Temmuz sonrası başlatılan FETÖ operasyonlarını konu aldı.

  • Ege Postası
  • 24.09.2016 - 13:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta yapılan il başkanları toplantısında konuştu: "Türkiye’de olağanüstü şartları var olağanüstü hal ilan edeceğiz dediler getirdiler. Olağanüstü halde kim fatura ödedi arkadaşlar. Bu ülkenin öğretmenleri, üniversite hocaları. Bunlar mı darbe yaptı. Birisi çıktı o da Adil Öksüz. Onu da serbest bıraktılar. İşverenleri, hakimleri savcıları tutular hepsini içeri attılar. Yahu gazetecilerin ne günahı var. Gazetecinin tek silahı kalemidir. Kalemi dışında bir şey yoktur. Hepsi hapiste. Söyledik bu kadar gazeteci, öğretmen ve akademisyenleri içeri atarsanız siz dünyaya darbeyi anlatamazsınız dedik. Tam tersine karşı darbe yaptığınız anlaşılır dedik."

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası er ve erbaşların gözaltına alınmasını eleştirerek, "Erlerin ne günahı var" dedi. Askeri sistemde erlerin ve erbaşlarım komutanın emri altında olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı, "Er ve erbaşları neden tutukluyorsunuz gidin onların komutanlarını tutuklayın. Dünyanın neresinde er ve erbaşların darbe yaptığı görülmüş. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet öç alma duygusuyla değil, adaletle yönetilir. Eger ülkeye tam demokrasiyi, barışı ve huzuru getirmezseniz darbeye hep kapıyı aralık bırakmış olursunuz” dedi. 

Ramada Otel'de düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantı Antakya Medeniyetler Korosu tarafından seslendirilen ilahiler ve çeşitli eserlerin seslendirilmesiyle devam etti. Mini konserin ardından alkışlar eşliğinde kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet politikalarını eleştirdi.

Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcıları Yasemin Önay Cankurtaran, Tekin Bingöl ve Öztürk Yılmaz, bölge illerin milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Genel Sekreteri Oktay Sıngır, il başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIK TALİMAT

81 il başkanıma sesleniyorum. Medyanın önünde açık talimat veriyorum. 81 ildeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme ve zalime karşı duracağız. Her mazluma sahip çıkacağız. Devlet kinle yönetilmez. Adaletle yönetilir.

Konuşmasına Türkiye huzuru getirme sözü vererek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz'da Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. 240 demokrasi şehidimiz var. Bu demokrasi şehitlerimizin sorumlusu ki? Demokrasi gelişmiş ülkelerde neden darbe olmuyo? Eğer tam demokrasiyi getirmezseniz, ülkeye barışı ve huzuru getirmezseniz darbeye hep kapıyı aralık bırakmış olursunuz. Baskıyla, öfkeyle devlet yönetilemez. Devleti yönetenler devlet olmak için gelmezler, devleti yönetmek için gelirler. FETÖ terör örgütü diye bir şey çıktı. İyi de  bunu Türkiye’nin başına kim bela etti, kim getird? Bu sorunun cevabını alana kadar sormaya devam edeceğim” dedi.

Olağanüstü hale karşı olduklarını tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mecliste 4 parti var mı var. Darbeye karşı mı karşı. Kardeşim sıkıntı varsa getirirsin kanunu çıkar. Neden olağanüstü hal. Hangi gerekçe ile olağanüstü hal. Efendim Türkiye’de olağanüstü şartları var olağanüstü hal ilan edeceğiz dediler getirdiler. Olağanüstü halde kim fatura ödedi arkadaşlar. Bu ülkenin öğretmenleri, üniversite hocaları. Bunlar mı darbe yaptı. Birisi çıktı o da Adil Öksüz. Onu da serbest bıraktılar. İşverenleri, hakimleri savcıları tutular hepsini içeri attılar. Yahu gazetecilerin ne günahı var. Gazetecinin tek silahı kalemidir. Kalemi dışında bir şey yoktur. Hepsi hapiste. Söyledik bu kadar gazeteci, öğretmen ve akademisyenleri  içeri atarsanız siz dünyaya darbeyi anlatamazsınız dedik. Tam tersine karşı darbe yaptığınız anlaşılır dedik” diye konuştu.

81 il başkanına Türkiye’de ki bütün mazlumlara sahip çıkma talimatı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devlet adaletle yönetilir. Devlet öç alma duygusuyla yönetilemez. 17-25’in intikamı alınıyor. Camiye, kışlaya adliyeye siyaseti sokmayacağız. Yoksa huzuru bulamazsınız. İnsanlar üzerinden siyaset yapılmaz. Bakınız asla unutmayalım, siyasi kararlar adalet içinde alınmazsa toplumda derin travmalar yaratır. 27 Mayıs darbesi oldu. Ben o zaman ilkokuldaydım. Adnan Menderes ve iki bakanını astlar. Bunun yarattığı travma halen devam ediyor. Mahkemede yargılandılar. Siyaseten adam asılmamalıdır. Siyasi suçlardan insanlar idam edilmemelidir. Mısır’da darbe olduktan sonra bir heyet gönderdim. Dediler ki eski yöneticileri idam edeceğiz. Dedim ki arkadaşlara, onlara gidin şunu söyleyin; ‘Biz de geçmişte her darbeden sonra siyasileri idam ettik ve bugün idam ettiğimiz için pişmanız.’ Adnan Menderes’in adını havaalanlarına veriyoruz, üniversitelere veriyoruz. Vicdanımızı rahatlatmak için. Oysa onların idam edilmemesi lazımdı. 70’lerde, 80’lerde darbeler oldu küçücük çocuklar asıldı. Bu nedenle bu toplumun vicdanı halen rahatsız.  Baştan beri söylüyoruz. Siyasi düşünceleri nedeniyle kimse suçlanmamalı”  dedi.

ÜNİVERSİTELERİ KAPATILAN ÖĞRENCİLER

FETÖ darbe girişiminin ardından terör örgütüyle ilişkili oldukları nedeniyle kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin mağdur olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Öğrencinin ne günahı var" diye sordu. 

Aynı şekilde askeri lise ve harp okulu öğrencilerinin de mağdur edildiğini ifade eden CHP Genel Başkanı FETÖ soruşturmalarıyla mal varlıklarına el koyma uygulamasını da eleştirdi.

"SUÇ SADECE SUÇLUYA AİTTİR"

Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nden alıntı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin suçu ailesine, çocuklarına yüklenemez. Onlar bu suçlardan dolayı suçlanamaz. Suç sadece suçluya aittir" dedi. 

Devletin adaletle yöneltildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Adalet çok önemlidir, adalet mülkün temelidir yani devletin temelidir. Adaletin olmadığı yerde kavga olur" şeklinde konuştu. 

CHP Genel Başkanı partisinin il başkanlarına "Türkiye'nin 81 ilindeki bütün mazlumlara sahip çıkacaksınız. Zulme karşı duracağız. Mazlumun da yanında olacaksınız" çağrısında bulundu. 

Devletin kin, öfke ve öç alma duygularıyla yönetilemeyeceğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu devletin adaletle yönetildiği vurgusunu yaptı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın "17-25 Aralık milattır" ifadelerini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "17-25 Aralık'ta bir hükümet devleti nasıl soyar onu öğrendik. Allah aşkına hangi bakanın çocuklarının evinde para kasaları para sayma makinaları çıktı. Kimin evinde ayakkabı kutularında para çıktı. Sizin evinizde çıktı intikam alıyorlar benim yolsuzluğumu ortaya çıkardın diye. Eğer milat arıyolarsa milat bu bakın arkadaşlar, 2004 Milli Güvenlik Kurulu Kararı diyor ki burada gayet açıkça Fethullah Gülen konusunu getiriyor tehlikedir diyor ve bununla ilgili önlem alın diyor. Önlem alın diyor 2004'te. Altında kimin imzası var, Recep Tayyip Erdoğan, Hilmi Özkök, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, Vecdi Gönülü, Abdülkadir Aksu, Aytaç Yalman, Özden Örnek, Aytaç Yalman,  İbrahim Fırtına, Şener Eruygur ve Cumhurbaşkanı olarak Ahmet Necdet Sezer. Ee bunu örnek al niye bunu örnek almıyorsun. Niye illa 17-25 Aralık eğer örnek alacaksan al. Efendim bizim haberimiz yoktu. Senin bal gibi de haberin vardı ve kapı gibi de senin altında imzan var arkadaş. Sen imzanı da mı hatırlamıyorsun" dedi. 

FETÖ OKULLARINA GİDEN ÖĞRENCİLER

Çocuklarını FETÖ okullarına gönderilen memurların işten çıkartılmasına karşı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Çocuklarını okullara gönderenleri memurluktan çıkartıyorsun ama o okullardan mezun olanları bakan yapıyorsun" ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet'in kurucu değerleri önemlidir. Kimsenin inancı hem siyaset konusu olmamalı hem de kişiler inançları konusuyla ötekileştirilmemelidir. Bize düşen başkalarının inançlarına saygı göstermelidir. Bakın Medeniyetler Korosu geldi buraya ne güzel türkü söylediler. Bu şarkılar bizim şarkılarımız bu türküler bizim türkülerimiz. Farklılıkları zenginlik olarak gördüğümüz andan itibaren bu ülkeye zenginlik katarız. Siyaset din alanının dışına çıkmalı.

"FİKİRLERİ DOLAYISIYLA KİMSE İDAM CEZASINA ÇARPTIRILMAMALI"

Darbe girişimiyle mücadele edilmeli mi elbette edilmeli. Meclisi bombalayanlar yargılanmalı mı elbet yargılanmalı. Ama bunlar yargılamalardan sonra yapılması. 60 darbesi olduğunda ben ilkokula gidiyordum Adnan Menderes ve iki bakan idam edildi. Biz bunun travmasını bugün bile yaşıyoruz. Siyasi kararlar adalet içinde alınmazsa travma olur. Aklımızı kullanmasını bilmeliyiz. Siz aklınızı kullanmıyor musunuz diye soruyor yaradan. Madem ki yüce yaradan bize bir akıl verdi o aklı niçin kullanmalıyız insanlar için kullanmalıyız. Fikirleri dolayısıyla kimse idam cezasına çarptırılmamalı. Kin ve öfke insana yakışmaz. 

CUMARTESİ ANNELERİ ÇOCUKLARININ MEZARINI İSTİYOR

Bugün Cumartesi Anneleri'nin 600. haftadır oturması. Bu anneler gidiyorlar, 600 haftadır çocuklarının resmiyle diyorlar ki biz çocuklarımızı canlı da istemiyoruz da en azından mezarını istiyorlar. Kahramanmaraş'tan bütün annelere sesleniyorum iki temel derdiniz var sizin anneler bir çocuğunuz işsiz, iki çocuğunuzu askere gönderiyorsunuz sağ dönecek mi bilmiyorsunuz. Ben bütün annelere söyleyeyim ben barışı getirmek için çalışacağım. Bugün en az 1 milyon kişi huzursuz. Siz bir fabrikayı kapatırsanız oradaki işçiler huzursuz olur. Huzur şu anda Türkiye'deki en kilit kelime.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.