Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan aday olduğu İzmir'de seçim turu: 5 ilçe, 2 toplantı, 1 açılış!

Kılıçdaroğlu'ndan aday olduğu İzmir'de seçim turu: 5 ilçe, 2 toplantı, 1 açılış!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,7 Haziran’da vekil seçilip 1 Kasım için yeniden aday olduğu İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu 5 ilçede seçim çalışması, 2 toplantı ve 1 açılış gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun seçim bölgesi İzmir'de otobüsle kent turu, mini mitinglere dönüştü. Kılıçdaroğlu seçmene sandık mesajları verdi, seçim vaatlerini anlattı. Buca'da 'pırlanta' gibi açılış gerçekleştirdi. Örgütle yemeğinde mesajı ise belediye başkanlarına oldu. Kılıçdaroğlu kendisine sevgi gösterisinde bulunan İzmirlilere elle 'kalp' işareti yaparak karşılık verdi. Kılıçdaroğlu'ndan 5 ilçe turu, 2 toplantı, 1 açılış

  • Ege Postası
  • 09.10.2015 - 10:09
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da milletvekili seçildiği ve 1 Kasım için yeniden aday olduğu İzmir’de seçim çalışması yaptı. Perşembe günü Uşak mitinginin ardından İzmir’e akşam saatlerinde  gelen Kılıçdaroğlu konakladığı İnciraltı Özdilek Wyndham Özdilek Otel’de milletvekilleri, adaylar, belediye başkanları ve il yöneticileriyle yemekli toplantı yaptı. Sadece Konak ve Çiğli ilçe başkanlarının yemekte yer alması nedeniyle bazı adaylar İl Başkanı Bedri Serter’e tepki gösterdi. Toplantıda Kılıçdaroğlu, özellikle belediye başkanlarına mesaj verdi, hizmetlerde yardımlarda ilçe başkanlarını yanlarına almaları yönünde talimat verdi.

DANIŞMANLARI YANINDAYDI
Kılıçdaroğlu'na İzmir mesaisinde Genel Başkan Başdanışmanları Erdoğan Toprak ve Veli Özdemir de eşlik etti.


"KILIÇDAROĞLU'NDAN GECENİN MESAJI BELEDİYE BAŞKANLARINA" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

MOBİL MİTİNGLER
Kılıçdaroğlu’nun Cuma günkü İzmir mesaisi konakladığı otel önünden başladı. Partililerin sevgi gösterileri eşliğinde otelden ayrılan Kılıçdaroğlu, partisinin seçim otobüsüyle sırasıyla Balçova, Gaziemir, Buca, Karabağlar ve Konak’a gitti. Parti otobüsünden halkı selamladı, mobil mitingler düzenledi. Kılıçdaroğlu Buca’da belediyenin Pırlanta Çocuk Merkezi açılışını gerçekleştirdi, ayrıca Kozağaç’da Göçmen dernek başkanlarıyla toplantı yaptı.


GÜN BOYU NELER YAŞANDI'

İzmir’e Uşak mitinginin ardından dün gece gelen Kılıçdaroğlu, konakladığı Wyndham Otel’de saat 10:00’da ayrıldı.

Kılıçdaroğlu’na parti otobüsünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Bedri Serter, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.



Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Balçova oldu.  Balçova Halkı'nın coşkuyla karşıladığı Kemal Kılıçdaroğlu, Sakarya ve Ata Caddelerinde parti otobüsünden CHP Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ile birlikte halkı selamladı.



Balçovalılar Kılıçdaroğlu’nun geçisi sırasında balkon ve pencerelerinden çiçekler attı.


KILIÇDAROĞLU'NDAN SEÇMENE İLK MESAJ

CHP Lideri Balçova Belediyesi önünde toplanan kalabalığa seslendi. "Yetkiyi biz Saray’dan değil halktan alacağız" diyen Kılıçdaroğlu; AK Parti’ye oy veren seçmenlere seslenerek şunları söyledi: "Bir kişi Anayasa’nın gereğini yapmazsa hükümet kurma görevini vermezse ilk görev size düşüyor. Sandığa gidin CHP’yi iktidara taşıyın. Benim umudum sizlersiniz. İktidara gereken dersi vereceğiz.Hiç kimse unutmasın Davutoğlu Saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları sık sık "Başbakan Kemal” sloganlarıyla kesildi. 


GAZİEMİR’DE SEÇİM VAATLERİ MESAJLARI
Kılıçdaroğlu, daha sonra Gaziemir’e geçti.Abdullah Arda İlçe Meydanı’nda vatandaşa seslendi, esnafla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerinden örnekler verdi şunları söyledi;
 “ Biz yetkiyi Saray'dan değil halktan istiyoruz. Gaziemir'de bir çay içip, vatandaşla tokalaşacaktık. Bana çay ısmarlayan biri çıkar herhalde. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum. Tek umudum bu ülkenin halkı. Tek umudum kadınlar, gençler emekçiler, esnafı, sanayicisi, işçisi. Herkesi huzurlu kılacak mutlu edecek bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için geziyoruz. Sandığa gidelim 13 yılda bu ülkeyi kabusa dönüştüren bu iktidara ders verelim. 'Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, 800 bin taşerona kadro vereceğiz' dedik. 'Olmaz' dediler. Şimdi hepsine 'olur' diyor. Demek ki CHP sorunlara en iyi teşhisi koyan parti. Her gittiniz yerde söyleyin Davutoğlu, Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” dedi.

ESPRİ YAPTI
Parti otobüsünün üzerinden seslenen Kılıçdaroğlu’nun sözleri sık sık ‘’Başbakan Kılıçdaroğlu’’ sloganları ile kesildi. Kılıçdaroğlu,’’Öyle anlaşılıyor ki siz burada korsan bir gösteri yapıyorsunuz. Hepinizi Silivri’ye göndereceğim’’ diye espri yaptı.


ÇAY SERVİSİ KILIÇDAROĞLU VE AZİZ BAŞKAN'DAN
Kılıçdaroğlu, meydandaki bir kahvede çay molası verdi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çay servisinde bulundu. Kılıçdaroğlu da iki maaş ikramiye sözü verdiği emeklilere çayları kendi elleriyle uzattı. 

Kılıçdaroğlu’na Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından Türk Bayrağı ve Atatürk motifli halı hediye edildi. Kılıçdaroğlu Gaziemir’den ayrılırken CHP Gaziemir Kadın ve Gençlik Kolları tarafından meşaleler yakıldı.


ÜÇÜNCÜ DURAK BUCA
Kılıçdaroğlu'nun İzmir mesaisinde üçüncü durağı Buca oldu. CHP Lideri Buca girişinde coşku kalabalık tarafından karşılandı.

BALKAN TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU
CHP Lideri Kozağaç’ta Göçmen Dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu daha sonra Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler'i makamında ziyaret etti. Selimler, ziyaretten onurlandığını belirterek, ayrıştırılmak istemediklerini, birlik ve beraberlik içinde yaşama amacında olduklarını, mikro milliyetçilik yapmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, göçmen dernekleri başkanları ile yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“Burada olmaktan son derece mutluyum. 600 yıldır Balkanlar'da yaşadınız şimdi Anadolu'da, İzmir'desiniz. Dünyanın en zengin kültürü bizde. Bu kültürlerin tamamı bizim zenginliğimizdir. Elbette çok farklı kimliklerde inançlarda insanlarımız var. Bunların tamamını zenginlik olarak görmeliyiz Ayrışmamalıyız birleşmeliyiz. Atatürk'ün cumhuriyeti getirmesinin nedeni de budur. Vatandaş kendi yöneticilerini kendileri seçsin. Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Babam ilkokul mezunu. Annem okuma bilmez, ablam da bilmez. Devlette önemli görevlerde bulundum. Ben bunu Atatürk'e borçluyum. Atatürk olmasaydı başımızda yine bir padişah, sultan olacaktı. Elinde sopası bizi düzeltmeye çalışacaktı. Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Başkan biraz önce 'biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz' dedi. Biz hepimiz bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Kimliklerimizi yaşatmalıyız. Şarkıdan türküden tutun yemeğe kadar zengin bir kültürümüz var. Birarada yaşamak hepimizin ortak görevi olmalıdır. İnsanımızı seviyoruz. Balkanlar'dan gelip Anadolu'ya yerleştikten sonra kültürü kaybetmediniz. Dernekler kurdunuz, örgütlendiniz. Belediye başkanlarımız meclis üyeleriniz milletvekilleriniz var. Anadolu sizin yatağınız sizin yeriniz. Ben yakında Bulgaristan'a da gideceğim. Hak ve özgürlükler Partisi'ne destek vermiştik. Yine seçim var. Oraya gideceğiz. Biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz. Tüm inançlara kimliklere salgılıyız. Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bayrağımızı vatanımızı seviyoruz. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP'dir. Son yıllarda biraz ayrıştık. Kimi etnik kimlik üzerinden kimi inanç üzerinden siyaset yaptı. Bizim için insanımız işsizse ona iş bulacağız. Amaç bu cennet ülkede hepimiz huzur içinde yaşayacağız."

Başkan Selimler, Kılıçdaroğlu'na Boşnak böreği ikram ederken “Tamamını tek başına yemeyin" uyarısında da bulundu.


BUCA'DA 'PIRLANTA' GİBİ AÇILIŞ
Kılıçdaroğlu,  Buca'da 3-6 yaş çocukların kabul edildiği, işi olan ailelelerin çocuklarını geçici olarak bıraktığı Kozağaç Pırlanta Çocuk Merkezi'nin açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte gerçekleştirdi. Çok sayıda çocuk, Kılıçdaroğlu konuşmasını yaparken ellerinde balonlarla kürsüde yer aldı.Açılışta daha önce açılan dört 'Pırlanta Merkezi' ile uydu aracılığıyla bağlantı yapıldı. Yüzleri boyalı, elleri balonlu çocuklar Kılıçdaroğlu'nun yanında renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar, Kılıçdaroğlu'na üzerinde “Hoş geldin Kemal amca" yazan karton hediye etti. CHP Lideri daha sonra merkezi gezdi.


EĞİTİM VURGUSU
Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tam gün eğitimde çocuklara ücretsiz yemek vereceklerini dile getirerek, şöyle konuştu: 

“Bana sorarsanız 'neyin açılışını yapmak istiyorsunuz' diye bir eğitim kurumunun açılışını yapmak isterim. Böyle yerler çocukların eğitim ve sosyal yaşamına, ailelerine ve gelecekte Türkiye'ye çok önemli katkıda bulunuyor. Seçim bildirgemizi gençlere adadık. Gençleri ve çocukları geleceğin umudu olarak görüyoruz. Onlar bizden daha iyi yetişmeli. Dünyayı bizden daha iyi okuyabilmelidir. Çocuklarımıza güzel bir miras bırakmak istiyorsanız onları eğitin. Belediye başkanlarına 'her mahallede mutlaka kreş açın' dedim. Hindistan yazılım sektöründe 1 numara. Oraya uzmanları gönderdik. Daha oyun çağındaki çocuklara matematiği oyun içinde öğretiyorlar. Çocuklar mukayese yeteneği kazanıyor. Okul aile birliklerimiz var ama bunların hak ve yetkileri yok. Okul aile birliklerinin tamamını yasal statüye kavuşturacağız. Böylece anne ve babalar söz sahibi olacak okulun eksikliğini yanlışlığını görüyorsa oraya müdahale etme konusunda söz sahibi olacak. Taşımalı eğitime tümüyle son vereceğiz. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz de orada olacak. Öğretmensiz köy kaymayacak. Anneler beslenme çantası veriyor. Tam gün eğitimi savunduğumuz için anneler çocuklarına beslenme çantası vermeyecekler çocuklar öğretmenleriyle birlikte okulda hiçbir ücret ödemeden öğle yemeklerini yiyecekler."



KARABAĞLAR’DA SANDIK MESAJLARI

Kılıçdaroğlu, Karabağlar’da Uğur Mumcu Parkı’nda halka seslendi. Her iki bölge adaylarının anons edilmesinin ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

“1 Kasım seçiminde sandığa gideceksiniz.  Şu ve ya bu nedenle sandığa gitmemiş arkadaşınızı ikna edip sanığa götüreceksiniz. ‘Senin de çocuğun işsiz benim de çocuğum işsiz, sen de Türkiye’nin geleceğinden endişe duyuyorsun ben de duyuyorum, Kılıçdaroğlu halk için çalışacağım’ diyor diyeceksiniz.  Türkiye için halk için çalışacağım.   Sandığa yalnız gitmeyeceğiz. Komşumuzu, kahvedeki arkadaşımızı ikna edeceğiz. Huzurlu, savaşın olmadığı, barışın egemen olduğu herkesin birbirine selam verdiği bir Türkiye için sandığa gideceğiz.   ‘7 Haziran’da sandığa gittik 1 Kasım’ niye gidiyoruz'’ sorusunu herkese sorabilirsiniz.. Nede? 1 Kasım'da bir kez daha gidiyoru? Ne değişt? Türkiye'de sizden 400 milletvekili istediler. '400 milletvekili vermezseniz yeniden sandığa götürürüz' dediler. Sizler vermediniz. Hayalleri boş çıktı. Yeniden götürüyor. Hükümet kuramadılar. Beceriksiz çıktılar. Sizi 2 kez sandığa götüren AKP yönetimine gereken dersi sandıkta vereceğiz. Söz mü' Ne diyorlard? Milli irade milli irade. Milli irade tecelli etti, neden hükümet kuramadı? İradesini başka birine ipotek etmiş biri Türkiye'yi yönetemez. Saray için çalışan biri Türkiye'ye hizmet edemez." 



Kılıçdaroğlu, "7 Haziran'dan sonra terör azdı. Neden hortlad? Neden şehitlerimiz gelmeye başlad? Çünkü birileri 400 vekil istiyordu vermeyince toplumun önüne acıyı, kanı gözyaşını koydu. 'Ya bana oy verirsiniz ya da buna katlanırsınız.' Ben de diyorum ki bu milletin damarında Kuvayi Milliye kanı var, şantaja kanmaz. Bu seçimler düşünerek sandığa gitmemiz gereken seçimlerdir.



Ya birilerinin saltanatına 'evet' diyeceğiz ya da özgürlük ve cumhuriyet diyeceğiz. İşsizliğin olmadığı emeklinin huzur içinde bayramını yaptığı güzel bir Türkiye düşlüyoruz. Bunu gerçekleştirmenin yolu CHP'ye oy vermek ve CHP'yi iktidara taşımaktır. Hiç endişe etmeyin" diye konuştu.

 

KONAK BELEDİYESİ ÖNÜNDE DURDU
CHP Genel Başkanı, Karabağlar’ın ardından Konak’a geldi. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan parti otobüsü Konak Belediyesi önünde durdu. Belediye çalışanları ve partililer Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde seçim otobüsünden konuştu. Kılıçdaroğlu’na CHP İzmir milletvekili adayları eşlik etti. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği mini mitingde konuşan Kılıçdaroğlu İzmir’den önemli mesajlar verdi.

KABUSA SON VERMEK İÇİN OY KULLANIN
Bu seçimlerin diğer seçimlere benzemediğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler diğer seçimlere benzemiyor. Demokrasiye oylayacağız. Demokrasiden yana oy kullanacağız. Demokrasiyi, insan haklarını istiyorsak düşünerek sandığa gideceğiz. 13 yıllık kabusa son vermek bizim elimizde. Size sorabilirler neden CHP diye. Onlara göğsünüz kabararak söyleyin: Avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. Bu partiyi kuranlar ulusal kurtuluş savaşını verenlerdir. Biz ülkemizi, bayrağımızı, insanımızı seviyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan 78 milyon yurttaşımızı kucaklıyoruz" ifadelerini kullandı.

BU MİLLET ŞANTAJA BOYUN EĞMEYECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '400 milletvekili verin' sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu saray için Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Her yerde söyleyebilirsiniz. Her yerde söyleyin. Her yerde. Şu soruyu da sorun; hangi gerekçeyle hükümet kurulmadı. Milli irade diyorlardı. Koalisyon dedi. Niye koalisyon kurmadını? 400 vekil vermediniz ben de önünüze acıyı, gözyaşını koyuyorum dedi. Bu millet şantaja boyun eğmeyecek. Hükümet kuramayan bu partiye ders vereceğiz. Ders vermenin yolu sandığa gitmektir" dedi.

KAN VE GÖZYAŞININ SORUMLUSU BU İKTİDAR
"CHP hep eleştirir derlerdi. Şimdi roller değişti. Biz öneri getiriyoruz. Açlığın sefaletin yoksulluğun taşeron işçiliğin olmadığı sigortasız çalışan işçinin çocuğun kadınların olmadığı geleceğe güvenen bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktık” diyen Kılıçdaroğlu, Terörün 7 Haziran'dan sonra iktidar partisi AK Parti Hükümeti tarafından yeniden hortlatıldığını savunarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevgili İzmirliler 30 yıldır terör ülkenin gündeminde. 30 yıldır çözülmedi. 13 YILDIR bunla iktidardalar ve çözmediler. 7 Haziran'dan sonra kan ve gözyaşı ile tanıştı insanlar. Gittiğiniz her yerde eğer bu ülkede terör bitecekse onu bitirecek parti CHP'dir. Kan ve gözyaşı akmayacaksa bunu bitirecek olan parti CHP'dir. Gencecik fidanlarımıza güzel bir ülke bırakalım. Kan ve gözyaşı bırakıyoruz. Sorumlusu bu iktidar. Şimdi PKK bizi kandırdı diyorlar. Genelkurmay başkanını terörist diye hapse attılar. Ne oldu paralel bizi kandırdı. Esad bizi kandırdı. Siz çocuk musunu? Kandırılan insanlara ülke teslim edilir m? Bunlar ülkeyi yönetebilir mi'"

MÜLTECİ SORUNUNA DEĞİNDİ, SEÇİM VAATLERİNİ ANLATTI
Suriyeli mülteci sorununa değinen Kılıçdaroğlu "Dış politakada yapılan faturayı 78 milyon öder. Nitekim ödüyor. 2 milyon Suriyeli var. Bu insanlar doğduğu topraklarını neden terk ettile? Suriye'de binlerce çocuk öldü. Şimdi Avrupa kapılarına dayandılar. Kesinlikle Suriye'de iç çatışmanın sonlandırılması ve Suriye'nin onarılması ve Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi" şeklinde konuştu.  Seçim vaatlerine de değinen Kılıçdaroğlu, "13 yıldır akıllarına bile gelmiyor bu. Bu ülkenin sorunlarını en iyi bilen parti biziz. Sorunlara en sağlıklı çözüm getiren biziz. En iyi kadrolar CHP'de. İşçinin, emeklinin, esnafın, üniversite öğrencisinin sorununu da biliyoruz. Çok şeyi değiştireceğiz bu ülkede. Eğitime büyük yatırım yapacağız. Çocuklarımıza en güzel eğitimi vereceğiz. Öğretmeni toplumun lideri yapacağız. Ekonomik sorunlarını çözeceğiz. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Nerede bir öğrenci varsa öğretmen de orda olacak. Tam gün eğitim vereceğiz. Çocuklarımıza tam gün eğitim vereceğiz. Sabah gidip akşam evlerine dönecekler. Anneler beslenme çantası hazırlamayacak. Öğlen yemeklerini öğretmenleriyle beraber ücret ödemeden yiyecekler. Emeklileri biliyorum. Daha önce verdiğimiz sözlerin tamamının arkasındayız. İki maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücreti 1500 yapacağız. Taşerona işçisine kadro vereceğiz. Üniversite öğrencilerinin yurt sorununu bir yıl içinde çözeceğiz. YÖK'ü kaldıracağız. Üniversite öğrencilerinin yönetimde söz sahibi olmalarına izin vereceğiz. Gençlerimize güveniyoruz. Onlar olağan şüpheliler olarak görüyor biz ise yarının umudu olarak görüyoruz. CHP iktidarında meydanlar gençlerin olacak. Hiçbir gencimiz biber gazına maruz kalmayacak. Tüm internet yasaklarını kaldıracağız. Digitürk'ten savcının yazısı üzerine kanalı kaldırdılar. Hukuk ayaklar altında. Gencecik çocuklarımız hapishanelerde. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz" ifadelerini kullandı.

ZORUNLU OLMADIKÇA SAVAŞ CİNAYETTİR
Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde tüm basın-yayın organlarının özgür olacağını belirterek, Türkiye'nin Ortadoğu politikasının yanlışlığına son verecek tek partinin de CHP olduğuna dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'daki batağa son verecek olan parti biziz. Atatürk'ün tüm hayatı savaş meydanlarında geçti. Savaşın acımasızlığı ve travmayı ve anaların gözyaşını en iyi bilir. Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir. Yurtta barış dünyada barış demiştir. Çünkü barışın ne kadar değerli olduğunun bilincindedir" dedi.

EŞİNİZİN KOLUNDAN TUTUP SANDIĞA GÖTÜRÜN
“Eşinizin kolundan tutun ve sandığa götürün; CHP'ye oy vereceksin deyin” diyen Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Düne kadar şunu söylüyorlardı; CHP'ye oy vermeyin, dolar fırlar, borçlarınız artar, taksitlerinizi ödeyemezsiniz. Tamamı bunların zamanında oldu. Benim size sözüm var. Kredi ve tüketici borçlarına uygulanan faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Vatandaşı borç batağından kurtaracağım. Sözüm söz. Gençlere size sözüm söz; özgür bir Türkiye'de, güzel bir Türkiye'de yaşayacaksınız. Her türlü düşünceyi özgürce tartışacaksınız.  Çünkü siz geleceğimiz umudumuzsunuz. Kadınlara sesleniyorum. Nasıl çocuklarınıza sahip çıkıyorsanız ülkenize ve demokrasiye de aynı inançla sahipleniyorsunuz. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Çünkü kadınların sezgisi çok daha güçlü. Özgürlükten, demokrasinin bedelini en ağır kadınlar çeker. Kadınların bu konuda çok daha duyarlı ve hassa olmalarını diliyoruz. Biz oyumuzu kullanacağız, çocuklarımızın geleceği için. Bunu yaptığımız zaman görevimizi yapan vatandaş olarak hesap sorma hakkına kavuşmuş olacağız."


GENÇLERLE VEDA ETTİ
Kılıçdaroğlu, İzmir'den ayrılmadan önce İnciraltı'nda bir kafede oturdu ve gençlerle çay içip sohbet etti. Kılıçdaroğlu, gençlere siyasette yer almaları telkininde bulundu. CHP Lideri, özel uçakla kentten ayrıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.