Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Hakkımda dava açmazsan namertsin

Kılıçdaroğlu: Hakkımda dava açmazsan namertsin

CHP PM toplantısı öncesinde konuşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturmasını kapayan savcıya seslendi, "Hakkımda dava açmazsan namertsin" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2014 - 15:58
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;
 
-Deniz Feneri’nin sanıklarının tamamı serbest bırakıldı. Savcılar önce görevlerinden alındılar, sonra yargılandılar.17-25 Aralık soruşturması bunun ikinci adımıdır. Geldiğimiz nokta budur.
 
-Bir başka önemli saptama 12 yılda AKP’nin geldiği nokta bir devlet partisine dönüşmüş olmasıdır. Devleti yöneten değil kendisi devlet olan bir parti konumuna gelmiştir. Bu gerçeğin herkes tarafından bilinmesi gerekiyor. Bizim siyasal mücadelemizin, sıradan bir partiyle olmadığını AKP devletine karşı mücadele ettiğimizi herkesin bilmesini isterim.
 
-Çocuklarımıza karşı Türkiye’ye karşı borcumuzdur. Demokrasiyi yeniden getirmek, Türkiye’yi tek partiden kurtarmak CHP’nin görevidir.
 
-Biz huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Çözüm sürecinde de
 
-Çıktı valisi bakanı dediki 'vatandaşlar birbirini öldürdü'. Sen seyirci misi? bakan mısı? Bakanlık koltuğunda oturacaksın. Benim sorunluluğum yok diyorsun. Vatandaş birbirini öldürdüğü zaman seyirci olacaksın. O bakan o koltukta oturmamalı...
 
-Güçler ayrılığı ilkesi sadece anayasada yazılı olan madde olmanın ötesinde bir işlev yerine getirmiyor.
 
-Sadece içerde değil dışarda da sorun olmaya başlayan bir siyasal iktidar var. Çünkü biz batının bir parçasıyız, iki yüz yıllık mücadele bunun üzerine inşa edildi. Geldiğimiz nokta uygar dünyadan kopan ortadoğunun parçası olan ülke konumuna geldik.
 
-'Şiddete misliyle karşılık vereceğiz' ne demekti? Almanya'ya Führer dönemine baksınlar. Führer modeli. Geldiğimiz nokta bu. Devlet şiddetle değil, akılla yönetilir. Kavgayla devlet yönetilmez.
 
-Biz muhalefetiz, sağduyu çağrısı yapıyoruz. İktidar tam tersini yapıyor. Biz siyaseti kişisel çıkar aleti olarak kullanmadık. Bunlar acımasızca kullanıyorlar. Olaylar büyüdü önleyemediler.
 
-Alanlara asker çıktı. Devlet akılla yönetilmiyordu. Çıkarla yönetiliyordu... Öcalan'a gittiler yalvardılar, yakardılar... Böyle bir devlet yönetimi olabilir mi'
 
Kılıçdaroğlu: '17 Aralık' hırsızlar haftası olarak kutlansın - VİDEO
 
 
- Devleti adam gibi yönet yoksa o koltuğu bırak.
 
-Fazıl Say piyano çalıyor, onlar başka şey çalıyor...
 
-Bütün işverenler beni dikkatle dinlesin. Sonra taşınmazlarına el koymak için çabalıyorlar. Dava dosyasını hakim isterse davalının avukatına göstermeyecek. Bu mudur demokrasi. Başına ne geleceğini söyleyeyim. AKP'ye niye oy verdi? diye kendine sor. Güvencen kalmıyor artık.
 
-Bunun tipik örneğini Meclis'e gelen yolsuzluk dosylarında gördük. Vekillere dosyalar gösterilmedi. Doğrusu hangis? Bir düşünün. Önümüzde Cumhuriyet Bayramı var. Hangi Cumhuriyet'
 
-Bir ülkenin Cumhurbaşkanı kaçak binada oturuyor.
 
-Yakında Cumhuriyet Bayramı kutlanacak. Bırakın Cumhuriyet Bayramı'nı kendi kendilerine kutlasınlar.. '17 Aralık hırsızlar haftası' olarak kutlasınlar. Rıza Sarraf'ı da başdavetli olarak çağırsınlar. Ne o savcıyı o ne dosyaları unutacağız. Dava açacakmış. Açmazsan namertsin. Sen savcı değil. Hırsızların avukatısın

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.