Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu; 'Bugün hava güzel diye düşünmeyin'

Kılıçdaroğlu; 'Bugün hava güzel diye düşünmeyin'

Kılıçdaroğlu'dan 1 Kasım'da oy kullanma çağrısı

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 16:19
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bugün hava güzel, oy kullanmasak da olur diye düşünmeyin" sözleriyle vatandaşları 1 Kasım'da oy kullanmaya çağırdı. Basın özgürlüğünün önemine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "İktidar olursak herkes CHP'yi eleştirebilecek" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Uşak mitinginde konuştu.
1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde vatandaşları oy kullanmaya çağıran Kılıçdaroğlu, "Sorunları CHP çözer. Çözmemiz için sizin yetki vermeniz gerekiyor" dedi.
Kılıçdaroğlu, "Efendim 1 oyla bir şey olmaz. Bugün hava güzel, gidip oy kullanmasak da olur diye sakın düşünmeyin. 1 oy altın değerindedir" diye konuştu.
"YASAKLANMAYAN NE KALDI'"
Bu seçimle birlikte "demokrasi ya da baskıcı rejimin tercih edileceğini" belirten CHP lideri, Digiturk'un 7 kanalı çıkarmasına da şu sözlerle değindi: 
"Digiturk'ten 7 kanalı çıkarmışlar. Burada o savcı arkadaşa seslenmek istiyorum. Sen cumhuriyetin mi iktidarın mı savcısısı? Mahkeme kararı olmadan nasıl yasak getirirsin'" 
Bunlar yasağa karşıydılar. Yasaklanmayan ne kald? Gencecik çocuklar sokaklarda öldürüldü. Gazetecilermiz herkesin gözü önünde dövülüyor. Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan '7 kanalı susturdum' diyorsa onun bir bedeli vardır ve o bedeli ödeyecektir. Siz hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz. Biri yazı yazdı diye yasak mı gelir'
"HERKES CHP'Yİ ELEŞTİREBİLECEK"
Kılıçdaroğlu, konuşmasında basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti. "Hangi partiden olursa olsun, her gazetecinin özgürce yazı yazması lazım" diyen CHP lideri "Siyasetçi eleştiriye katlanacak, ders çıkartacak. CHP iktidarında her gazeteci özgürce CHP'yi eleştirebilecek. Bunu önünü herkese açacağım" ifadelerini kullandı.
HİTLER BENZETMESİ
Basın özgürlüğüne ilişkin anayasa maddesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Nasıl olacak, sen 7 kanalı kapatıyorsun, gazetecileri dövüyorsun. hani ülkede demokrasi vardı, özgürlük vard? Bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız. Hitler'in bir propaganda adamı vardı, adı Goebbels... Bu adam gazeteciler piyanonun tuşları gibi olacak diyordu. Biz hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalı diyordu. Şimdi bunlar da aynı şeyi yapmak istiyorlar. Bu düzeni değiştireceğim. Hangi partiden olursa olsun her vatandaşımız düşüncesini özgürce dile getirecek."



Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara: Eşinizi alıp oylarınızı kullanın, 1 oy altın değerinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak gezisinde ilk olarak CHP'li Kızılcasöğüt Belde Belediyesi'ni ziyaret etti, halkla kahvede çay içip sohbet etti. Kahvenin önünde toplananlara seslenen Kılıçdaroğlu, “Kadınlara sesleniyorum. Eşinizi alıp gidin ve oylarınızı kullanın. Bir oy altın değerinde" dedi. 

Seçimler için çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla Uşak Havalimanı'na geldi. Ardından da ilk olarak Banaz İlçesi'ne bağlı Kızılcasöğüt beldesini ziyaret etti. Burada belde girişinde parti otobüsten inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünü kesen bir kadın, “10 yıldır kızım öğretmen olarak atanamadı, saçlarımı döktüm, onların derdinde derman olun" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu da, öğretmen annesine atama sözü verdi. Belde girişindeki kahvede de vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediyeyi ziyaretinden önce kahve önünde halka seslendi. 


KOALİASYONUN NEDEN KURAMADIKLARINI ANLATTI
Kendisine iki soru sorulduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Soruların birincisi, 'asgari ücreti bin 500 TL yapacak mısınız'' oldu. Evet asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın. İşçilerimizin asgari ücretlilerimizin derdine derman olacağız" dedi. İkinci soru olarak ise, koalisyonu neden kurmadıklarının kendilerine sorulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Hükümeti kurmak istedik. Koalisyon için geldiler, evet hükümeti kurmak için oturduk. Biraraya geldik, ben de arkadaşlarımı seçtim. Onların da arkadaşları vardı. 10 gün görüştük 10 günün sonunda dediler ki, 'koalisyona ihtiyacımız yok, üç aylık seçim hükümeti kuralım.' Biz de seçim hükümetini kabul etmedik. Çünkü vatandaş yeni oy kullandı. Yeni 7 Haziran seçiminden çıktı. Hangi gerekçeyle sandığa gidece? Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Bu sorunları oturup çözmemiz gerekiyor. Gerginliği sonlandırmak istedik ama onlar uygun görmediler. Dediler ki 'bir daha seçime gidelim.' Çünkü sarayda oturan zat 'illa de seçim illa da 400 milletvekili vermezseniz seçime gideriz' dedi. Şimdi sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Sizden tek isteğim var. Türkiye'yi tekrar seçime götüren bu iktidara gerekli dersi verin. Deyin ki 'biz oyumuzu kullandık, neden bizim oyumuza itibar etmiyorsun'' Oyunuzu kullanın CHP'yi iktidara taşırsanız emin olun Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeriz. Çözmekte de kararlıyız. Bizim ülkemiz güzel bir ülke. İnsanımız çalışkan. İnsanımız fedakar bütün güzellikleri kendi ülkemizde hayata geçirebiliriz. Bütün sorunları çözebiliriz. Yeter ki, aklımızı mantığımızı kullanalım" dedi. 



Seçimle ilgili kadınlara çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çayınızı içtim, sohbetimizi yaptık. Annelere de bir şey söylemek istiyorum. Bir arkadaşımız dedi ki, 'erkeklere biraz kızıyorsunuz hanımlara diyorsunuz ki, sandığa giderken, hava güzelse erkekler sandığa gitmez, eşlerinizi de yanınıza alıp gidin. Bunu söylemeyin dediler' Ama ben yine de söyleyeceğim. Kadınlar daha duyarlıdır, sezgileri daha güçlüdür. Karı koca çocuklarınızla oyunuzu kullanın. Demokrasiye katkı verin. Ülkesini vatanın düşünen bayrağını çocuklarını düşünen siyasal parti yani CHP'ye gönül rahatlığıyla oy verin. Türkiye'yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtarmış olalım demokrasi bunun için çok önemli. Efendim 'bir oy gitmesek ne olur'' Bir oy altın değerindedir. Sandığa gideceğiz oyumuzu vereceğiz ve 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlere gerekli dersi vereceğiz" dedi.



EKRANDAKİNDEN DAHA GENÇ GÖRÜNÜYORSUNUZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra belediye binasına gitmek için belde sokaklarında yürüdü. Bu sırada kendisini selamlayan kadınlardan birisi, “Ekrandakinden daha genç görünüyorsunuz" dedi. Bu sözlere teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu, çocuklarla ve köylü kadınlarla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada kadınlardan biri bu kez, şans getirmesi için içerisinde şeker bulunan testiyi kırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ömer Biçer'i makamında ziyaret etti.

KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANI MEZARINA ZİYARET  
Kılıçdaroğlu, Kızılcasöğüt beldesinin ardından merkeze bağlı Bozkuş Köyü'ne gitti. Burada köylülerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, selfie çektirdi. Kahvahenede köylülerle konuşan Kılıkdaroğlu'na vatandaşlar, “Bülent Ecevit, köyümüzü ziyaret etti. Onu iktidara taşıdık seni de taşıyacağız" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, köylülerden burada olduğunu öğrendiği Kuvayi Milliye kahramanlarından İbrahim Tahtakuş'un mezarını ziyaret edip dua okudu. Tarihi mezarlıkla ilgili de yine bilgi aldı. Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra miting için Uşak'a hareket etti. 
TÜRKİYE'NİN AYDINLIĞA ÇIKMASI LAZIM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak Cumhuriyet Meydanı'nındaki Atatürk Anıtı önünde coşkulu kalabalığa seslendi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu'nun başbakan olma vakti geldi mi'", sözleriyle sahneye çıktı. Vatandaşlar da, “Başbakan Kemal" sloganları attı. Kılıçdaroğlu'da konuşmasına, “Allahın izniyle olacağım" sözleriyle başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemi seviyorum sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, güveniyorum. Bu ülkenin güzel insanları cumhuriyet tarihinin en büyük krizlerinde birisini yaşıyoruz. Türkiye'nin aydınlığa çıkması lazım. Onun için bir sonraki seçimi değil, Türkiye'yi düşünmek lazım. Biz önce Türkiye dedik" dedi. 

SİZİNLE GÜZEL BİR SOHBET YAPACAĞIZ
Alanı dolduranlara, “Sizinle güzel bir sohbet yapacağız" Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu soruyu kendimize soralım. 7 Haziran'da bir seçim yaptık. Hep beraber sandığa gidip oylarımızı kullandık. Milli irade tecelli etti. AKP'ye, 'sizi tek başına iktidar yapmıyorum yeter artık. Kendi aranızda uzlaşın. Adam gibi ülkeyi yönetin' dedi. Bu mesajı, iradeyi en iyi yöneten, okuyan parti bizim parti. Bize geldiler 'koalisyon kuralım' dediler. Biz de dünya kadar derdimiz var, beraber oturup bunları çözelim dedik. Ama 10 günlük görüşme sonunda bize dediler ki '4 yıllık koaliasyon istemiyoruz' dediler. 3 aylık seçim hükümeti istediklerini söylediler. Biz de kabul etmedik. Neden kabul etmedik diye sorabilirsiziniz. Eğer biz üç aylık seçim hükümetinde olsaydık, milli iradeye saygısızlık yapardık. Onlar diyordu ki, 'milli irade, milli irade' iradesini birilerine ipotek edenleri, Allah aşkına indirin ve Türkiye'nin iktidarını kurun. Hükümet kurulma görevi verildiği halde hükümeti kuramayan biri, bir yerlerden gelen telkinlerle hükümeti kuramayan birisi ülkeyi yönetemez." 

VATANDAŞLARIMIN VİCDANINA SESLENİYORUM
Alanı dolduran ve televizyonlarının başındakilere, “Vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum" diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sözlerimin başında söylüyorum. Bütün vatandaşlarım dinlesinler. O vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Türkiye artık siyasi gerginliklerden kavgalardan bıktı. İkide bir neden seçim sandığına gidiyoruz. 'İlla 400 milletvekili verin.' Eee vermiyor kardeşim vermiyor. '400 milletvekili vermezsiniz terörü azdırırım.' Her gün şehitlerimiz geliyor. Ne diyorlard? Çözüm süreci. Dedik ki bu süreç tehlikeli bir süreç, bu sorun böyle çözülmez. Aileler gözyaşı döküyor. Hangi milletvekilinin oğlu orad? Ensesi kalın kimin çocuğu Doğu - Güneydoğu'd? Hangi bakanın çocuğu orad? Bulmuşlar gariban vatandaşı, 'hadi oğlum oraya git.' Ankara'ya gelen bütün şehit cenazelerine katılırım. Şehit cenazelerinde bir usul vardır. Şehit önde arkasında ailesi yakınları akrabalar onun arkasında devlet protokolü yürür. O manzarayı görmenizi isterim. Gariban halk çocukları bu ülkenin sade temiz insanları. Her gittiğim yerde anneler ağlıyor. Bir şehit annesi bana dedi ki 'Benin oğlum şehit oldu. Yüreğim yandı başkalarının ki yanmasın' dedi. Yine gittiğim bir şehit cenazesinde 'niye terörü önlemiyorsunuz'' diye sordu CHP ne zaman engel old? Siz çözdünüz de biz mi engel oldu? Siz başına bela ettiniz PKK'yı. Doğu, Güneydoğu'da adamlar mahkeme kurmuş, askere alma dairesi kurmuş. Senin Ankara'da gıkın çıkmıyor, valiye talimat veriyorsunuz, 'sakın sesini çıkarma' diye. Şimdi milliyetçilikten bahsediyorlar. Sen 'her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alırım' diyen değil misin'" dedi. 

DÜŞÜNEREK SANDIĞA GİDİN
Vatandaşlardan yaşananları düşünüp sandığa gitmelerini isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sırada bir seçim değil. Bir dayatma seçimidir. 'Ya bana 400 milletvekili verirsin, ya da ben size acıyı gözyaşını kanı önünüzü koyarım' diyorlar. İndirin bunları, indireceğiz bunları. Güzel bir ülke, huzur içinde yaşayan bir ülke. Ne işimiz var bizim kavgayl? Toplumu böldüler, ayrıştırdılar. Niye beraber kardeşçe yaşamıyoruz. Neden kavg? Birisi gelir size etnik kimlik üzerinden siyaset yapılırsa, bilin ki o adama ülkesini sevmiyor. Din üzerinden siyaset yapıyorsa dine en büyük kötülüğü yapan odur. Biz CHP olarak açık net söylüyorum, 30 yıldır çözemediler. Benim sözüm söz. Ben bu sorunu çözeceğim. CHP dışında hiçbirisi çözemez. Açık ve net söylüyorum. Belki size şunu soracaklardır. 'CHP neyine güvenerek söylüyor'' diye. Onlara şunu söyleyin. CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP savaş meydanlarından kuyavı milliye ruhunu taşıyan bir partidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu partisidir. Tabi çözmemiz için sizin yetki vermenizi gerekiyor" dedi. 

DİGİTÜRK'ÜN KANALLARI KALDIRMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
Digitürk'ün bazı kanalları yayından çıkarmasına sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“'Bir oyla bir şey olmaz. Hava güzel gidip oy kullanmasak da ne olur'' demeyin. Bir oy altın değerindedir. Ya demokrasi ya baskı rejimi tercih edeceğiz. Digitürk 7 kanalı çıkarmış platformundan. Buradan o savcı arkadaşa sesleniyorum. Sen cumhuriyetin savcısı mısı? İktidarın savcısı mısı? Mahkeme kararı olmadan nasıl olur da yasak getirirsi? Bunlara 3 Y ile savaşacaklarını söylüyorlardı. Yasak olmayacaktı, yasak olmayan ne kald? Gencecik çocuklarımız sokaklarda vuruldu, öldürüldü. Gazetecilere saldırı yapılıyor. Herkesin gözünün önünde gazeteciler dövülüyor. Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan atını çiziyorum. Mahkeme kararı olmadan '7 kanalı ben susturdum' diyorsa onun bir bedeli vardır ve onun bedelini ödeyecektir. Siz hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz. Birisi yazı yazdı diye yasak mı geli? Gazetecilere saldırıyorlar. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun. İster CHP'li olur, AKP'li, MHP'li olur olmaz hangi partide olursa olsun. Her gazetecinin özgürce yazı yazma hakkı vardır. Siyasetçi eleştiriye katlanacak. 'Beğenmedim, sustururum, dövelim' bu olmaz."

Star gazetesi yöneticisi Murat Sancak'a yapılan saldırıya da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Star gaztesinin CEO'sunun 20'ye yakın kurşunla arabası kurşunlandı. Star iktidar yanlısı bir gazete ama ben bu kişiye, Murat Sancak'a telefon açtım. 'İnşallah failler yakın bir zamanda, mahkemenin önüne çıkar' dedim. Buradan sesleniyorum. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Size destek veren gazetenin üst düzey yöneticisi arabasında 20'ye yakın kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden hangi gerekçiyle faillerini yakalamıyorsunu? Bu gazete iktidar yanlısı bir gazete. Muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum. Gazeteci kim olursa olsun, özgürce yazacak. Siz yasak getirirseniz, halk haber alamaz, baskı var gazetenin üzerinde, vatandaşın üzerinde. CHP iktidarında, her gazeteci özgürce CHP'yi eleştirecek. Bunu yapacağım, bu kulvarı açacağım. Herkese açacağım. Anayasamızda madde var. 'Basın hürdür sansür edilemez.' Gayet açık, açın bakın. İyi de 7 kanalı sansür ediyorsun. Gazetecileri dövüyorsun, ölümle tehdit ediyorsun. Niye birilerinin sesi çıkmıyor. Hani ülkede özgürlük, demokrasi vard? Dilediğini söyleyecek dilediğini yazacakt? Bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız. Hitlerin baskı rejimini savunan Goebbels vardı. O; 'gazeteciler piyanonun tuşları gibi olmalıdır. Biz hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalıdır.' Şimdi 'gazetecilere benim dediğimi yazarsa sorunu yok. Ama benim değimimi yazmazsan sustururum, ölümle tehdit ederim' ediyorlar" dedi. 

SEÇİM VAATLARİ 
Konuşmasına ezan okunduğu için kısa bir ara verdikten sonra seçim vatlerini anlatıp AK partiyi eleştiren Kılıçdaroğlu, “7 Haziran öncesinde seçim bildirgesi hazırlayıp açıkladık. Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz, asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Taşeron işçilerin tamamına kadro vereceğiz, mazotun litresini 1.5 TL yapacağız. Söz verdik. Kıyameti kapardılar. 'Parayı nereden bulacaksını? Siz devleti tanımıyorsunuz.' Onlar devleti tanımıyorlar. Ben bu devlete onurumda 27.5 yıl hizmet verdim. Devleti en iyi ben bilirim. Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, nasıl harcanı? Eğer bu konuda iyi olan Türkiye'de 10 kişi varsa onlardan birisi benim. İstedikleri kişiye sorsunlar. Her vaadi kuruş kuruş hesapladık. Bakın o dönem mazot 1.5 TL olacak dedik, şimdi aynısını söylemiyoruz. Şimdi mazot 1.80 kuruş olacak. Dolar arttı ne yapalım, 30 kuruş zam geldi. Siz açık ve net birşeyden emin olun. Biz siyaseti zenginleşme aracı olarak görmüyoruz. Çocuklarımıza kaynak aktarma olarak görmüyoruz. Siyaseti halk için, sizin için yapıyoruz. Çünkü halka hizmet hakka hizmettir. Her kuruşun hesabını millete vermek bizim boynumuzun borcudur. Esnafa sesleniyorum. Emekli oluyorsunuz. Aylık alıyorsunuz, geçinemiyorsunuz. İşinize devam etmek istiyorsunuz ama aylığınızdan kesinti oluyor. Dünyada çalışanı cezalandıran tek ülke Türkiye. Sana söz. Bu uygulamayı kaldıracağım. 7 haziran öncesi ne diyorlardı, 'sakın CHP'ye oy vermeyin, dolar fırlar, faizler yükselir, borcunuzu ödeyemezsiniz.' Neden istikrar bozulurmuş. Allah büyük ya. İktidardalar, doları tut tutabilirseniz. İktidardalar faiz yüzde 18'lere çıktı. İşsizlik patladı. CHP iktirdar olsa ne olacakt? Geçen kurban bayramında emekliler ilk ikramiyelerini alcaktı. Asgari ücret net bin 500 TL olacaktı. İlk yüz günde 800 bin taşerona kadroları verilecekti. Diyorum bunlar devlet nasıl yönetilir bilmiyorlar. Bir oyunuz çok önemli sandığa gidip oy kulanın" dedi. 

CHP'Yİ ELEŞTİREMİYORLAR
Şehit yakınları ile gaziler için, milletvekillerinin yararlandıkları sosyal hakları yapacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin artık CHP'yi eleştiremediğini söyleyip, “Şimdi bize eleştiri getiremiyorlar. Çekiniyorlar, eskide kıyamete kopartıyorlardı. Şimdi gördüler, Türkiye'nin sorunlarını en iyi bilen, çözüm getiren CHP. En nitelikli kadroların olduğu parti CHP. Onlar da artık bizim hakkımızı teslim ediyor" dedi.

ÖNCE HALK İLLE DE HALK
Ak Parti başta olmak üzere diğer partileri de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sandığa giderken şunu düşünün Türkiye'nin sorunlarını hangi parti çözer. Bunu düşünün. AKP 13 yılda Türkiye'yi nereye getird? Hepiniz görüyorsunuz. Bir başka parti var. Sağolsun o da herşeye hayır diyen parti. Her şeye hayır diyorsan seçime ne diye giriyorsu? Eee bir parti zaten denklemin dışında. Bir parti kalıyor geriye CHP, vatandaşını seven, ona güvenen o da CHP. Bir şeyi unutmayın, bir gerçeği unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Gayet açık ve net söylüyorum. Bunu zaten sayın Davutoğlu da kabul ediyor, saray da saray diyor. Biz ise, önce halk illa halk, önce millet sonra millet, diyoruz. Anayasayı dinlemediler. Davutoğlu'na görev verdiler, hükümet kurmak için bize geldi. Diğerlerine gitti ama hükümet kuramadı. Teamüllere göre görevi bana vermesi lazım ama dedi ki, 'Ben CHP'ye görev vermem. Ya hükümeti kurarsa' ne olacak. En büyük korkusu. Biz mağdur edebiyatı da yapmıyoruz. Çünkü biz yetkiyi sarayda değil yetkiyi millette arayan bir partiyiz, sandığa gidin dersini verini. Bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz" dedi. 

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ
Türkiye'nin dış politikasını da ağır bir dille eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede devletin sopasını kimse görmeyecek. Mahkemeler adalet dağıtacak. Eli sopalı devlet mi olur. Suriye'de gördünüz. Defalarca gördünüz. 'Yanlış yapıyorsunuz neden silah gönderiyorsunu? Müslüman kanının, kardeş kanının akmasına neden oluyorsunuz'' diye defalarca söyledim. 24 Ağustos 2012'de bir mektup gönderdim, dedim ki, 'Yanlış yapıyorsunuz' dedim. 'Demokrasi istiyorsak bunu seslendirelim, ama silah göndermek doğru değil' dedim. Dış politikada yapılan hatanın bedeli tüm ülke öder. Biz de ödüyoruz. Bizim çocuklarımız işsiz, Suriyeliler de iş bekliyor. Buranın derisi çok önemli Rusya'ya, İran'a deri ihraç ederdi. Ama iki kapı da kilitlendi. Niy? Kavga ediyorlar. Rusya'yla dalaşıyorlar. Mısır'la kavga ediyoruz. Niye ediyoru? Sözüm söz, Güzel bir ülke inşa edeceğiz bütün komşularımızla iyi ilişkiler kuracağız. İşsizlik birinci önceliğimiz olacak. Herkes kazanacak. Sadece hortumcular kaybedecek" dedi. 

Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu, alandaki polislerin de sorunlarını bildiğini ama iktidarın değil halkın polisi olmalarını istedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.