Dolar 32,5108
%0.07
Euro 34,8706
%-0.29
Altın 2.451,680
%0.63
Bist-100 9.893,00
%1.82

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: 'Benden fazla oy alanın...'

Kılıçdaroğlu: 'Benden fazla oy alanın...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin İzmir temsilcilerinin sorularını yanıtladı.Kılıçdaroğlu, “Önseçimde bir başkası benden fazla oy alırsa ben onun gözlerinden öperim” dedi. Kılıçdaroğlu önseçime dair konuştu

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 13:21
İZMİR- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin İzmir temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Kontenjan adayların ikinci kez adaön seçimylığında önseçim zorunluluğuna ilişkin tüzük değişikliğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ön seçimin üstlerindeki yükü aldığını, projelere odaklandıklarını dile getirdi.

İLK SIRALAR KADINLARIN
Kılıçdaroğlu kadın kontenjanııyla ilgili şöyle konuştu: “Ankara, İstanbul ve İzmir’de birinci sırada kadın olacak. Önce önseçimden çıkan listeyi görmemiz lazım. Ona göre kontenjanı kullanırız. Bu sadece İzmir için değil aynı şey İstanbul ve Ankara için de geçerli. Siyasete kazandırmak istediğimiz yeni, değerli isimler olabilir. Bunlar sıcak siyasette hiç bulunmamışlar. Dolayısıyla bunları birden bire alıp ‘Siz önce seçime girin ondan sonra gelin’ dediğinizde siyasete yeni isimler kazandıramazsınız.”
Listeye girecekleri üyelerin belirleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu bizim üstümüzdeki yükü de bir ölçüde aldı. Önceden biz oturuyorduk. ‘Kimi yazalım'’ Masa başında milletvekili adayını belirlemek kolay bir iş değil. Ancak üyelerin tercihiyle bir adayın öne çıkmış olması bizim işimizi rahatlatıyor. Geçen seçimlerde projelerimizi kendi üyelerimize aktaracak zamanı bulamadık aday belirleme yüzünden. Şimdi projelerimizi hazırladık” diye konuştu. CHP’li bir Genel Başkan’ın kendini seçmenden soyutlamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Önseçimde bir başkası benden fazla oy alırsa ben onun gözlerinden öperim” dedi.

İNTİHAR DEĞİL İSTİFA ETSİNLER
Kılıçdaroğlu, Arınç-Gökçek tartışmasına da değinerek, şunları söyledi: “Ankara’nın parsel parsel satıldığını biliyordunuz da neden bugüne kadar sesiniz çıkmad? Sen yolsuzluğu bildiğin halde neden şimdi susuyorsun'” Köprüdeki halatın kopması üzerine intihar eden Japon mühendisi de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Arınç’ın, Davutoğlu’nun, Gökçek’in çoktan intihar etmesi gerekirdi. İntihar etmelerini değil adam gibi davranıp istifa etmelerini istiyoruz.” dedi. (Hürriyet) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.