Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Keşanlı Ali Destanı mest etti

Keşanlı Ali Destanı mest etti

Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri, Haldun Taner’in müzikal tiyatro oyunu Keşanlı Ali Destanı’nı sahneledi. Genç tiyatrocular 2 saatlik muhteşem performanslarıyla nedeniyle uzun süre ayakta alkışlandı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2016 - 12:08

Güzelyalı Ortaokulu öğrencileri, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde Türk Tiyatrosu’nun baş yapıtlarından olan Keşanlı Ali Destanı’nı sahnelendi. Türkçe Öğretmeni Yeşim Turgut’un yönettiği oyunda görev alan 6-7 ve 8. sınıf öğrencileri, gecekondu mahallesi Sineklidağ’ın kendine bir kahraman ve bir destan yaratmasının anlatıldığı 2 saatlik oyun süresince sergiledikleri muhteşem performans ile büyük beğeni topladı.

Bir günde 3 kez aynı oyunu oynayan öğrencileri ile gurur duyduğunu ifade eden Yeşim Turgut, “Bu oyun Devlet Tiyatroları’nın sanatçıları tarafından bile çok güçlükle sahneleniyor. Çocuklarımı ve bizi yalnız bırakmayan izleyicilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Oyunun Konusu:

Sineklidağ, büyük bir kentin eteklerinde yer alan, gecekondulardan oluşmuş, ezilen, yoksul insanların yaşadığı bir varoştur. Keşanlı Ali, Çamur İhsan'ı öldürmekten hapse düşmüştür ve hapisten bir kahraman olarak çıkagelir. Ali’nin iki dramı vardır: Birincisi, suçsuzdur; ikincisi, aşık olduğu Zilha, Çamur İhsan'ın yeğenidir ve ona düşmanca davranmaktadır. Muhtar seçilen Ali, Sineklidağ’da yeni bir düzen oluşturur ama yüreğiyle beyni arasında ciddi çatışma yaşamaktadır. Şef olarak toplumuna; insan olarak, duyduğu aşka sorumludur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.