Dolar 32,5343
%0.18
Euro 34,7483
%0.05
Altın 2.490,540
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kerpiç evde yaşam mücadelesi

Kerpiç evde yaşam mücadelesi

Yaşar CEYLAN/ TORBALI (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde elektrik ve suyu olmayan tek göz kerpiç evde yaşayan 5 kişilik Teneke ailesinin 2 çocuğu maddi imkansızlık nedeni ile okula gidemiyor.

  • Ege Postası
  • 22.10.2014 - 11:36
İlçe merkezinde 15 kilometre mesafedeki Subaşı Mahallesi'nde yaşayan üç çocuklu Teneke ailesi, elektrik ve suyu olmayan tek göz kerpiç evde yaşam mücadelesi veriyor. Tarım işçisi Ali Teneke, iş bulamadığı zaman hurda toplayarak, bazen de komşularının desteğiyle karnını doyuruyor. Bir hafta önce evin annesi Demirhan Teneke'nin (30) hastane dönüşü kazada yaralandığını belirten Teneke ailesi, aksiliklerin yakalarını bırakmadığını belirtti. 

Yol parası olmadığı için yürüdüğü sırada bir otomobilin çarpması sonucu ayağının kırıldığını belirten Demirhan Teneke, "Hastaneye gidip muayene olduktan sonra evime dönüyordum. Nasıl oldu anlamadım kendimi bir anda yerde buldum. Çevredeki vatandaşlar sağ olsun koşup geldiler. Ambulans çağırıp beni tekrar hastaneye götürdüler. Vücudumda birkaç sıyrık ve sol bacağımda kırık var. Keşke bana çarpan sürücü insanlık namına alıp hastaneye de götürseydi. Ayağım kadar kalbim de çok kırık" dedi. 

“HURDA TOPLAYIP GEÇİMİMİZİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUM"

Oğulları Emrah Teneke (17) ve Emre Teneke'yi (15) okula gönderemediğini ancak kızı Secan Teneke'yi (9) güçlükle okuttuklarını belirten Demirhan Teneke, "Oğullarım okumak istiyor ancak parasızlık yüzünden okula gönderemiyorum. Şu an sadece kızımı güçlükle okula gönderebiliyoruz. Hayırseverlerden destek bekliyoruz" diye konuştu.

Ali Teneke ise, "İş bulursam çalışabiliyorum. Hurda toplayıp geçimimizi sağlamaya çalışıyorum. Ne iş yaparsam yapayım güçlüklü karnımız doyuyoruz. Eşimin hali de ortada. Zor durumdayız. Eşimin ilaçlarını, çocuklarımın okul ihtiyacını karşılayamıyorum. Hayırseverlerden destek bekliyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.