Dolar 32,1596
%-0.36
Euro 35,0188
%-0.19
Altın 2.505,630
%1.6
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kentsel dönüşüm siyasete kurban edilmemeli

Kentsel dönüşüm siyasete kurban edilmemeli

Bölgesel muhtarlar toplantısında Eskiizmir bölgesindeki muhtarlarla bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün takipçisi olduklarını belirten Selvitopu, vatandaşların hak ve hukukunun korunması, kentsel dönüşümün siyasete kurban edilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Selvitopu, “ Konunun takipçisiyiz ve Karabağlar halkının yanındayız. Doğru projeyi destekleriz.

  • Ege Postası
  • 19.07.2014 - 12:27
İZMİR - Ama yanlış varsa karşı durur, düzeltilmesine çalışırız. Kentsel dönüşüm uygulamalarına kesinlikle siyasi bir bakışımız yok. Çünkü kentsel dönüşüm siyasete kurban edilecek bir konu değil. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması lazım.” dedi
 
Karabağlar İlçesindeki muhtarların istek ve önerilerinin görüşüldüğü bölgesel muhtarlar toplantılarının altıncı ve sonuncusu Cennetçeşme, Yurtoğlu, Limontepe, Ali Fuat Erden, Devrim, Özgür, Umut, Uzundere, Yüzbaşı Şerafettin, Salih Omurtak, Bahriye Üçok ve Gazi mahallelerinin yer aldığı Eskiizmir bölgesi oldu. Uzundere Türkan Şoray Nikah Salonu’nda düzenlenen toplantıda muhtarlar önerilerini, taleplerini Başkan Selvitopu ve ekibine iletme fırsatı buldular.
 
Toplantıda ağırlıklı olarak kentsel dönüşüme yönelik beklentiler ön plana çıkarken Başkan Selvitopu da bu konuda belediye olarak konunun takipçisi olduklarını ifade etti. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşların  hak ve hukukunun korunmasının önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu şöyle konuştu:  “Kentsel dönüşümde önemli olan doğru projenin yapılmasıdır. Kim yapıyorsa yapsın vatandaşların hak ve hukuku korunuyorsa sorun yok. Bakanlık ya da belediye yapmış hiç önemli değil. Bu konuda hiç bir kompleksimiz yok, doğru projeyi destekleriz. Ama yanlış  varsa karşı durur, düzeltilmesine çalışırız. Kentsel dönüşümlere kesinlikle siyasi bir bakışımız yok. Çünkü kentsel dönüşüm siyasete kurban edilecek bir konu değil, bu konuda herkesin çok dikkatli olması lazım.” dedi.

Kentsel dönüşümde uzlaşı olmalı

Kentsel dönüşüm planlarında uzlaşmanın devlet tarafından yapılması gerektiğini belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yüklenici firma ile vatandaş karşı karşıya kaldığında ciddi sorunlar yaşandığını, İstanbul Fikirtepe örneğinde de bunun görüldüğünü söyledi. Devlet bu işin başında olduğunda uzlaşma konusunda sıkıntı olmayacağını ekleyen Selvitopu “Yerel yönetimler de mutlaka devrede olmalı. Kentin belleğini, kenti en iyi bilenler yerel yönetimlerdir. Bu konular Bakanlık ile iş birliği içinde yürür ve desteklenirse çok daha başarılı olur.” diye konuştu.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.