Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Moloz yığınları arasında yaşam savaşı: Somali değil Damlacık!

Moloz yığınları arasında yaşam savaşı: Somali değil Damlacık!

Hükümetin İzmir’de tamamladığı sınırlı sayıdaki yatırımlarından olan ve 35 proje arasında yer alan Konak Tünelleri’nden geriye enkaza dönen koca bir semt kaldı. Tünel açılalı aylar geçmesine karşın evlerinde köklü tadilat ve onarım bekleyen mağdurlar kaderine terk edilirken, kentin göbeğindeki Damlacık semtinde ise Somali’deki iç savaş görüntülerini aratmayan manzaralar yaşanıyor. Moloz yığınları arasında yaşam savaşı

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 16:23
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2012 yılında yapımına başlanan  Konak Tünelleri projesiyle birlikte haytaları kabusa dönen Beştepeler bölgesinin halkı ümitsizce devletin kendilerine yardım eli uzatmasını bekliyor. Yaşadıkları evlerinde ciddi anlamda çatlaklar ve inşaattan kaynaklı yıpranma oluşan tünel mağduru yüzlerce vatandaş, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün hasar gören evlere yönelik henüz çalışma başlatmadığını belirten vatandaşlar,kurumu bir kez daha göreve davet etti.

HER YER HARABEYE DÖNDÜ
İzmir’in tarihi semti Damlacık olmak üzere, merkez ilçe Konak’ta bulunan Duatepe, Çimentepe, Zafertepe, Kocatepe, Tınaztepe bölgeleri  geçtiğimiz yıllardan itibaren yaşadıkları yıkım süreci sonrasında kaderleri ile karşı karşıya kaldı. Tünel inşaatı sırasında mülkiyet hakları için direnen ve taşeron firma eli ile yürütülen kamulaştırma sürecine tepki gösteren Damlacık halkı geriye tünelden geriye kalan harabelerle boğuşmaya devam ediyor.

DAMLACIK TAŞ DEVRİNİ YAŞIYOR: MOLOZKENT
Tünel inşaatı sürecinde Konak’ın merkezindeki Damlacık semtinde kamulaştırılan ve tahliye edilen evlerin büyük kısmı kış aylarında yıkılırken, geriye kalan moloz yığınları ise semti adeta esir aldı. Semtin dört bir yanını saran ve aylardır kaldırılmayan moloz yığınları vatandaşların hayatını olumsuz etkiledi.



YIKIP BIRAKTILAR!
Evlerinde kalan ve kamulaştırma kapsamına alınmayan hak sahipleri, çevre ile halk sağlığı açısından tehlike saçan bina kalıntıları, yıkıntılar ve bina enkazları arasında yaklaşık bir yıldır yaşam savaşı veriyor. Damlacık halkı ayrıca, semtte yaşanan hırsızlık vakalarının son aylarda adeta tavan yaptığından yakınırken, ortaya çıkan güvenlik zafiyeti nedeniyle İzmir’in göbeğinde Teksas aratmayan manzaralar yaşandığını söyledi.  

NE ARAYAN VAR, NE DE SORAN
Diğer yandan, aylardır söz verilen tadilatların başlaması ve normal hayata dönebilmek için beklemeye devam eden semt sakinleri “Devlet bizi unuttu” derken, tünelin hizmete açıldığı Mayıs ayından bu yana hiçbir resmi kurum yetkilisinin bölgeye gelmediğini ve gerekli teknik incelemeler ile tadilat çalışmalarının bir türlü başlamadığını aktardı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.