Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kent konseyleri yönetime ortak olmalı

Kent konseyleri yönetime ortak olmalı

Kent Konseyleri’nin kent yönetiminde daha aktif olmaları gerektiğini söyleyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Sanayi, Ticaret ve Turizm Meclisi kurulmasını önerdi

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 10:45
İZMİR-Gaziemir Kent Konseyi 2015 yılı olağan genel kurul toplantısı belediyenin Meclis Salonu’nda yapıldı. Konseyin gerçekleştirdiği ve hayata geçirmek için hazırladığı projeler hakkında bilgi verildiği genel kurula Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve belediye meclis üyeleri başta olmak üzere kent konseyi yönetim kurulu üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu yönetiminde yapılan genel kurulda konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, yerel yönetimlerin sadece belediye başkanına bırakılacak kadar basit bir iş olmadığının altını çizdi, kent konseylerinin kentlerin yönetiminde aktif olarak görev yapmamalarından yakındı.

‘Herkes yaşadığı kente katkı koymalı’


Gaziemir Kent Konseyi’nin bugüne kadar birçok başarılı ve örnek projelerinin olduğunu söyleyen Şenol, “Kentlerin yönetimleri sadece valilere, kaymakamlara belediye başkanlarına bırakılmamalıdır. Her insanın yaşadığı kente maddi olmasa da manevi olarak borcu vardır. Kentin sorunlarından uzak durmamalıyız. Yaşadığımız kentin sorunlarını birlikte çözmeliyiz. O yüzden en sade vatandaştan üst düzey bürokrata kadar her kesin bu kent için fikir üretmesi gerekiyor. Kent konseylerinde birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda temsilcileri, muhtarlar yer alıyor. Bizim aklımıza gelmeyen konular kent konseylerine gelebiliyor. Bizde kent konseyinin bize ilettiği konuları belediye meclisinde tartışıyoruz. Hep beraber çalışıp fikir üreterek bu kenti daha güzel yerlere taşıyacağız. Gaziemir çok gelişti, ancak yapacak daha çok işimiz var. İnsanlarımız güzel şeylere layık” diye konuştu.

Kent konseyi başkanı Savaş Kapucu ve yönetimine başarılar dileyen Başkan Şenol, “Sanayi kenti olan Gaziemir fuarın gelmesiyle turizm kenti de olacak. Bu yönde çalışmalar yapılmalı. Kent Konseyi bünyesinde Sanayi, Ticaret ve Turizm Meclisi kurulmalı” önerisinde bulundu.

10 Eylül Gaziemir’in kurtuluş günü

Kent konseylerinin önemine değinen Kaymakam Yaşar Dönmez ise kentlerin yönetiminde herkese önemli görevler düştüğünü ve herkesin yaşadığı kente sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Konseyin gerçekleştirdiği ve hayata geçirmek için hazırladığı projelerin ele alındığı olağan kurulda 10 Eylül’ün Gaziemir ‘in kurtuluş günü olarak kutlanması önerisi de kabul edildi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.