Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı, sinemaları da bekliyor

Kemeraltı, sinemaları da bekliyor

İZMİR'deki tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda ünlü markaların mağaza açmaya başlaması sevinçle karşılanırken, daha önce buraya hareketlilik katan, ancak sonradan kapanan sinemaların da yeniden açılması bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 17.10.2015 - 11:12
Son dönemde ünlü markalar, Kemeraltı Çarşısı'ndaki metrekaresi büyük mekanlarda mağazalar açmaya başladı. Bu durum tarihi çarşı esnafı tarafından sevinçle karşılandı. Ancak esnaf, yıllar önce çarşıya hareketlilik katan, alışveriş merkezlerinin açılmasının ardından müşteri kaybedip, kapılarına kilit vurmak zorunda kalan sinemaların da yeniden faaliye geçmesini istiyor.

Çarşı esnaflarından Necati Ortabaş, sinemaların alışveriş merkezlerine taşınmasının, Kemeraltı'nda kültür ve sanatta eksikliklere yol açtığını belirtti. Ünlü markaların yeniden buraya gelmeye başlamasına rağmen kültür ve sanat eksikliğinin sürdüğünü belirterek, "Sinemalar çarşımızın adeta ışığıydı. Ancak kapanmaları ile birlikte bu ışıklar söndü. Şu anda aydınlatma sorunu olan çarşımızda güvensizlik sorunu ortaya çıktı. Gece çarşıda insan göremez olduk. Sadece çarşının ana arteri üzeri ve pasajlarında Sema, Şan, Konak gibi sinemalarımız vardı. Şu an sinemaların kapısı kilitli. Sahipleri arasında, sinemaların bulundukları katları şatışa çıkaranlar oldu. Biz esnaf olarak sinemalarımızı çarşımızda yeniden görmek istiyoruz. Yerleri boş duruyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.