Dolar 32,2595
%0.01
Euro 34,7118
%0
Altın 2.402,530
%0.09
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı’nda onay geldi, düğüm çözüldü

Kemeraltı’nda onay geldi, düğüm çözüldü

Geçtiğimiz aylarda Konak Belediyesi ile yatırımcıyı karşı karşıya getiren ve Küçük Karaosmanoğlu Han krizi çözüme kavuştu. Tarihi hanla ilgili plan tadilatına belediye meclisinden onay gelirken, alanın ticari faaliyetlerin yanı sıra turizm amaçlı kullanımının da önü açıldı. Kemeraltı’nda onay geldi, düğüm çözüldü

  • Ege Postası
  • 06.08.2015 - 19:43
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kemeraltı’nın en değerli bölgeleri arasında yer alan Havra Sokağı’nda yaklaşık 300 yıl önce kervansaray olarak inşa edilen, ancak zamana yenik düşerek mezbelelik hale gelen tarihi Küçük Karaosmanoğlu Han’da yaşanan bürokratik çile sona erdi. Geçtiğimiz aylarda imar planları kriz yaratan tesisle ilgili yeni karar alan Konak Belediyesi, Anıtlar Kurulu'ndan gelen resmi onay sonrasında yatırımcının önünü açtı.
 
 
BELEDİYEDEN BU SEFER ONAY GELDİ
Restorasyonu Karaosmanzade Vakfı tarafından yap-işlet-devret modeli ile yapılan ancak Konak Belediyesi ile Anıtlar Kurulu arasında tıkanan bürokratik süreç nedeniyle atıl durumda kalan, eski Ayakkabıcılar Çarşısı olarak da bilinen Küçük Karaosmanoğlu Han’da plan süreci tamamlandı. Geçtiğimiz yıl içerisinde Anıtlar Kurulu’ndan ön onayı tarihi han ve otel için 8 milyon TL masraf yapan yatırımcı firma yaklaşık bir yıl sonra projesi için Konak Belediyesi’nden beklediği onayı aldı.
 
TESİSİN ÖNÜ AÇILDI
Tarihi hanı üst katı otel, alt katı ise ticari kullanımına uygun restore edilen hanla ilgili olarak Anıtlar Kurulu ile yazışmalarını tamamlayan Konak Belediyesi, gerekli plan tadilatını belediye meclisinin onayına sundu. Kemeraltı’na hayat katacak han projesiyle ilgili plan değişikliği talebi meclis toplantısında oybirliğiyle kabul edildi. Eski hanın mülkiyetini elinde bulunduran vakfın önümüzdeki günlerde iş yeri açma ve çalışma ruhsatı için belediyeye müracaat edeceği öğrenilirken, resmi işlemlerin ardından sürecin devamında tesisi hizmete açması bekleniyor.
 
BÜROKRATİK KRİZ NEDENİYLE BİR YIL BEKLEDİ
Eylül ayında inşaatı tamamlanan, Kemeraltı’na can katacak toplam 20 bin metrekarelik alana sahip, 21 dükkan ve 18 lüks otel odası bulunan 250 kişinin istihdam edileceği Küçük Karaosmanoğlu Han ile ilgili Anıtlar Kurulu ve belediyeye arasında yaşanan imar krizinin aşılması ile birlikte tesisin önü de açıldı. Hatırlanacağı üzere, kış aylarında belediye meclisinde görüşülen konu CHP'li üyeler arasında çatlağa yol açmış ve yaşanan bu kriz nedeniyle imar planlarıyla ilgili değişiklik reddedilmişti. Yaşanan durum nedeniyle tesisin mülkiyetini elinde bulunduran vakıf ile yatırımcı kuruluş maddi zarara uğradığını belirterek konuyla ilgili dava açacağını duyurmuş, konu belediye tarafından yeniden incelemeye alınmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.