Dolar 32,5104
%-0.11
Euro 34,7859
%-0.23
Altın 2.423,890
%-0.26
Bist-100 9.742,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayseri’deki aşçılar yemekte buluştu

Kayseri’deki aşçılar yemekte buluştu

Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği, kuruluşlarının 1. yıl dönümünde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi. Bahçe Kule Restoran'da düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğine Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı...

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 10:10
Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği, kuruluşlarının 1. yıl dönümünde tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi.

Bahçe Kule Restoran'da düzenlenen tanışma ve kaynaşma yemeğine Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Bıyık, Başkan Yardımcısı Turan Bora, Genel Sekreter Sami Özülkü, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Aktaş, İrfan Yılmaz, Tuncay Bıyık ve Ahmet Akay ile il genelindeki turizm ve restoran işletmeciliklerinde görevli yüze yakın mutfak şefleri ve aşçılar katıldı.

Yemekte konuşma yapan Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadim Bıyık, derneklerinin kuruluş amacını anlatarak şunları söyledi: "Kayseri’de hızla büyümekte olan sektörlerden turizm otelciliğinin, kafe ve restoranların, catering yemek üreticilerinin artışına bağlı olarak mutfaklarda çalışan aşçı sayısı da her geçen gün artıyor. Bugünlerde, meslektaşlarımızın bilgi alışverişinde bulunabileceği, mesleki becerilerini dayanışma içerisinde geliştirebileceği gerek sevinçlerini, gerekse üzüntülerini paylaşabilecekleri, ortak bir kurum oluşturma çabası ile yola çıktık. Bu derneği oluştururken amacımız sektörde çalışan aşçıların dayanışmasını sağlamak, mutfak sanatının gelişmesini desteklemek, yöresel ve Türk mutfağını araştırmak ve tanıtmaktır. Ayrıca aşçılık mesleğini tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak, dernek üyelerinden uluslararası yarışmalara temsilci göndermek, bölgeler arası festivaller düzenlemek, düzenlenen festivallere ve yarışmalara iştirak etmek, konferans, seminer, kermes ve benzeri etkinlikler yaparak mesleki kaynaşmayı güçlendirmek.”

Bıyık, Türk ve yöresel mutfağın değerlerini günümüz standartlarına uygun hale getirmek ve yeni bir imaj kazandırarak koruma altına almak istediklerini belirterek, şu bilgileri verdi: “Aşçıların iç içe olduğu sektörler ve kuruluşlarla diyalogu kurmak ve onlarla koordineli çalışmak, meslekle ilgili faaliyet gösteren özel ve kamu kuruluşlarının düzenlemiş olduğu kurslara katılmak, birlikte meslekle ilgili organizasyonlar gerçekleştirmek, eğitime önem vererek derneğimize kayıtlı aşçılarımızı kurs, seminer ve uygulamalı programlar düzenleyerek sektöründe rekabet edebilecek ortamı hazırlamaktır.”

Konuşmaların ardından derneğin kuruluşundan bugüne kadar maddi desteklerini esirgemeyen Al Ateş Et, Bakraç Gıda, Büyüksimitçi Et, Meridyen Gıda, Cesur Ofset, Taşkın Gıda, Deniz Endüstriyel, CP Piliç, Kalbim Yemek firmasına, Aykurtlar Gıda ve Ercan Karakuş’a törenle plaketleri verildi. Tanışma ve kaynaşma yemeği 1. yıl pastasının kesilmesinin ve sahnede çeşitli oyunlar oynanmasının ardından sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.