Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaya: AK Parti güven ve istikrarın simgesidir

Kaya: AK Parti güven ve istikrarın simgesidir

Ak Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adaylarından Tansu Kaya ve Hale Yılmaz, İzmir’in kuzey ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ile birlikte; İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve belediye meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya çok sayıda basın emekçisi katıldı.1 Kasım genel seçimlerine yönelik çalışmaları hakkında gazetecileri bilgilendiren milletvekili adayları, gazetecilerin sorularını da cevapladı.

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 16:13
 
OYUNU BOZACAĞIZ 
Sohbet havasında geçen toplantıda konuşan Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Bakırçay Bölgesi’nden herkesçe sevilen isimlerin milletvekilliğine aday gösterilmesinin kendilerini oldukça gururlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, bölgeden 7 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.1 Kasım seçimlerinin startını verdiklerini  belirten Akbulut, “2002’den bugüne yükselişini büyük bir hızla sürdüren ülkemizin 7 Haziran’da ayağına pranga vurulmak istenmiştir. Türkiye’yi İstikrasızlığa sürüklemek isteyenler ülkemiz üzerinde bir takım oyunlar kurgulamıştır. Ancak, kurulduğu ilk günden bugüne gücünü milletten alan AK Parti,  halkı ile yine el ele vererek, bu iç ve dış mihrakların oyununu bir kez daha  bozacaktır. Allah nasip kısmet ederse bizi bu süreci değiştireceğimize inanıyoruz. Çünkü bizi herzeye ilk günkü aşkla yeniden başladık. Partimizin kurucularından yöneticilerine, üyelerinden gönül verenlere kadar herkes ilk günkü heyecan ile büyüyen Türkiye'nin yoluna kaldığı yerden devam etmesi için çalışıyor” dedi. 
 
TÜRKİYE KÜÇÜK BİR PROVA YAŞADI 
Türkiye'nin siyasi tarihinde rastlanmamış bir tablo ile seçime gidildiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, 7 Haziran sonrası ülkenin hükümetsiz kalmasıyla birlikte Türkiye'nin küçük bir prova yaşadığını, geçmişi unutanların bu süreçte adeta zaman tünelinde kısa bir yolculuk yapma fırsatı bulduğunu ve gerçekleşmediği halde  'koalisyon' fikrinin bile  ülkeye ne kadar büyük zarar vereceğinin ortaya çıktığını söyledi.  
 
MİLLETİN PARTİSİ 
AK Parti'nin istikrarıyla ülkenin istikrarının halk arasında eş anlamlı olarak kullanıldığını kaydeden Tansu Kaya, “İstikrarsızlığın bir ülke için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yaşayarak öğrendik.Hep birlikte  Türkiye’de güven ve istikrarı daha güçlü temeller üzerine inşa etmek zorunda olduğumuzun mesajını aldık. Bunun içindir ki; milletin partisi olan AK Parti’yi 1 Kasım’da çok daha güçlü bir şekilde yeniden tek başına iktidara taşıyacağız” dedi. 
 
ÜLKENİN GELECEĞİ OYLANACAK
Ak Parti iktidarında geçen 13 yıllık zaman içerisinde ülkedeki tüm kesimler için barış ortamının sağlandığını, ancak barış ortamından rahatsız olanların son  dönemde yeniden kan dökmeye başladığını hatırlatan Kaya, 1 Kasım seçimlerin  ülkenin geleceğine adına büyük önem arz ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Önümüzdeki süreç muhakkak siyasi bir süreçtir, siyasi partilerin gireceği ve yarış edeceği bir süreçtir. Fakat bununla birlikte memleketin geleceğinin oylanacağı ve bu memleket için belki bugüne kadar en önemli virajlardan ve seçimlerden birisidir. Olaya öncelikle bu şekilde bakmak lüzumu vardır. Biz tarihten aldığımız güç ile tarihten aldığımız edep ve adapla bugüne kadar bu topraklar üzerinde bir ve beraber yaşadık ve bundan sonrada yaşamaya niyet ettik. Bunu her anlamda ve her fırsatta dile getirdik. Kurucu genel başkanımız, daha önceki Başbakanımız, şu anki Cumhurbaşkanımız ve şimdiki Başbakanımız ve hükümet üyelerimiz her ortam ve fırsatta siyasi hayatımıza mal olsa dahi biz birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek, dostluk ve kardeşlik projesini çözüm sürecini sonuna kadar götüreceğiz diye her defasında üstüne basa basa vurguladılar. Bu anlamda alınması gereken siyasi riskleri de üzerlerine almışlardır. Ama hükümetin ve siyasetin en küçük zaaf gösterdiği bir noktada eli kanlı, silahlı ve bu ülkenin geleceğine kast etmiş teröristler öncelikle Kobani’yi bahane ederek Suruç’ta ki katliama arkasından da polislerimize evde uyurken onları katletmek suretiyle halel getirmişlerdir. Ülkenin geleceğini karartmaya çalışmışlardır” 
 
KENDİMİZİ SORGULADIK
7 Haziran seçimlerinde yol kazası yaşadıklarını, çıkan sonuçlardan sonra kendilerini ciddi anlamda sorguladıklarını dile getiren Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:  “ 7 Haziran vesilesiyle yapılan olağan kongremizde değişen MKYK ve MYK’mız partimizin kendini yenileme azmini ve bundan sonra daha iyiye götürme isteğini herkese göstermiştir. Daha sonrasında oluşturulan milletvekili listelerine baktığınızda milletvekili listeleri de teşkilatta bir öze dönüşü, teşkilatın içerisinden yetişen teşkilatın tanıdığı isimleri halkın karşısına çıkarmıştır. Bu şekilde vatandaşın huzurunda 1 Kasım seçimlerine Bismillah diyerek başlamışızdır” 
 
HERKESİN SIĞINACAĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE
1 Kasım seçimlerinden başarılı bir sonuçla çıkmak istediklerini sözlerine ekleyen Ak Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Tansu Kaya “1 Kasım seçimlerinden başarılı bir şekilde çıkmak, tekrar tek başına bir hükümet tablosu ortaya çıkarmak ve ondan sonrasında da bu silahların susması, akan kanun durması ve gözyaşlarının dinmesi için gayret  sarf etmek zorundayız. Çünkü ülkemizin geleceği dostluk ve kardeşlik projesinin devamıyla ancak mümkündür. Bugün ülkenin dört bir tarafına baktığınız da sınırımız olan her yerde kan var gözyaşı var, karışıklık, hükümetsizlik var. Arada herkesin sığınacağı, yardım eli uzatmasını beklediği tek bir ülke var oda Türkiye. Bizler misakı milli sınırları içerisinde bize tahsis edilmiş vatan toprakları üzerinde kendimizi rahat, nefes alabilir, oturabilir bir ortamda olduğumuz için kendimizi rehavete kaptırmamız gerekir.  Bizden kendilerine yardım etmemizi isteyen onlarca millet, ümmet var. Bunun içerisinde sadece Müslümanı yok, gayrimüslimi de var. Türkiye tarihten aldığı misyonla belirli bir akım üzerine gitmemiştir, yurtlarından atılmış Musevilere de kucak açmıştır. Günümüzde Suriye’den sürülen Müslümanlara da kucak açmaya devam etmektedir. Bizler geçmişi hatırlamak zorundayız. Tarihin bize ne söylediğine kulak vermeliyiz. Şuan yaşadığımız sorunlar Türkiye'nin hükümetsiz kalması, yeniden bir seçime gidiyor olması sorunu değildir. Orta doğunun, balkanların, orta Asya’nın huzur bulması için Türkiye'nin istikrarlı bir hükümete ihtiyacı vardır” diye konuştu. 
 
AK PARTİ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU
Ak Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Hale Yılmaz ise; 7 Haziran seçimlerinden birinci parti olarak çıktıklarını ancak hiçbir partinin tek başına iktidar olamadığını belirterek şunları söyledi: "Bu önemli bir noktadır. Her zaman Türkiye siyasetine yön veren partilerden birisiyiz. Bununla birlikte muhalefetin seçim öncesi yaptığı romantik söylemler çöktü. Nedir Bunlar MHP süreci tıkadı, tıkamaktan başka bir şey yapmadı. HDP seçim öncesi barış güvercinleri uçurdu. Ama seçim sonrasında bu güvercinlerini kolunu kanadı kırdı. CHP biz olmazsak Devlet yoktur. Esasıyla davrandı yani İktidarda ben varsam devlet vardı söylemleri çökmüş durumda ancak bu süreçte Ak parti söylemlerinden Hiç kaçmadı. Ülkeyi Hükümetsiz bırakmamak için her zamankinden daha çok çalıştı. Bu süreçte hiçbir kesimin mağdur olmaması için kararlar alınmaya devam edildi ve elini taşın altına koymaktan bir an için çekilmedi" 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.