Dolar 32,4498
%0.12
Euro 34,4910
%-0.01
Altın 2.473,080
%-0.41
Bist-100 9.575,00
%-1.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kavalar: 'Halkın iktidarını kuralım'

Kavalar: 'Halkın iktidarını kuralım'

CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, partisinin il binasında düzenlediği toplantıyla CHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. CHP’de üye olduğu günden bu yana “Önseçim” mücadelesi verdiğini ifade eden Kavalar, “Önseçim kararı alındıktan sonra hiç düşünmeden adaylık başvurusu yaptım. Kendimi sizlere emanet ediyorum” dedi. Konuşmasında iktidarı hedef alan Kavalar, “AKP iktidarının ülkeyi nasıl yönettiğini görüyoruz. Geçmişi değiştiremeyebiliriz ama gelecek hala ellerimizde. AKP iktidarına son verip halkın iktidarını kuralım” dedi. CHP'nin tecrübeli ismi vekillik için yola çıktı

  • Ege Postası
  • 27.02.2015 - 14:43
EGE POSTASI - CHP Bornova eski İlçe Başkanı, İl Genel eski Meclis Üyesi Nevzat Kavalar, partisinin il binasında düzenlediği toplantıyla CHP İzmir 2’inci Bölge Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.
Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak hep iş hayatıyla emekle iç içe olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Kavalar,  uzun yıllardır CHP’de aktif siyaset yaptığını söyledi.

ÖNSEÇİM İÇİN MÜCADELE ETTİM

CHP’de üye olduğu günden bu yana “Önseçim” mücadelesi verdiğini ifade eden Kavalar şunları söyledi;

“Dönem dönem aday adaylıklarım oldu. Aday olma şansını yakalamadım. Hepsi merkez yoklamasıydı. CHP’nin bir neferi olarak çalışmalarda yer aldım. Hiç küsmedim. 25 yıldan bu yana CHP’de önseçim diye bağıran bir partiliyim. Belki de ondan dolayı bizi adaylığa uygun görmediler. Önseçim kararı alındı. Genel Başkanımıza, Parti Meclisi üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Siyasi partiler içinde sadece önseçim yapan CHP. Bundan sonrada hep önseçim yapılması için mücadele edeceğim.  Bizi aday konumuna üyeler getirecek. Önseçim kararı alındıktan sonra hiç düşünmeden adaylık başvurusu yaptım. Kendimi sizlere emanet ediyorum. Sizlerin vekili olmak istiyorum. Olmadık diye kırılmayız, az çalıştık deriz. Başarıyı birlikte yakalayacağız. Hepimiz başarmak için mücadele edeceğiz.”

İKTİDARI HEDEF ALDI

Konuşmasında iktidarı hedef alan Kavalar, “AKP iktidarının ülkeyi nasıl yönettiğini görüyoruz. Bunlar iktidara geldiğinde strateji belirlemişler. İnsanları yoksullaştırıp muhtaç haline getireceğiz diye. Bu stratejiyi çok iyi uygulayarak iktidarda kalmayı başardılar. Bunu kırmak bizim elimizde. İnsanların onurunu kırmadan ihtiyaçlı ailelere, kadına yardım yaparak yapacağız. İktidara geldiğimizde yapacaklarımızı çok iyi anlatmalıyız. Büyük Önderimiz ‘Yurtta sulh cihanda sulh” demişti. AKP iktidara geldikten sonra bütün komşularımızla sıkıntılıyız.  Şimdi de İç Güvenlik Yasası gündemde. Bu yasa tam bir felaket. AKP iktidarı ülkeyi yolsuzluğa bulaştırdı. Yasama yürütmeyi şekillendirmekle kalmadı kuvvetler ayrılığı ilkesini yok etti” dedi.

EŞİTİZ DİYEBİLMEK İÇİN YOLA ÇIKTIM

İş hayatında ve siyasette edindiği tecrübeleri ortaya koyup İzmir’e ve ülkeye hizmet etmek için aday adayı olduğunu ifade eden Kavalar, “  CHP iktidarında işsizlik yolsuzluk ve yoksulluğun kaldırılması için yola çıktım. Demokratik sistem son kullanım olmasın diye yola çıktım.  İnsan olarak eşitiz diyebilmek için yola çıktım. Geçmişi değiştiremeyebiliriz ama gelecek hala ellerimizde. Ellerimizi CHP’de birleştirelim. AKP iktidarına son verip halkın iktidarını kuralım” dedi.
 
KAVALAR KİMDİR


1956 yılında Bornova Işıkkent’te doğdu.Özel Türk Koleji’nde okudu. 3 çocuk babası olan Kavalar, siyasete CHP gençlik kollarında başladı. 1993’te CHP Bornova İlçe Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Sırasıyla ilçe yöneticiliği, ilçe saymanlığı ve ilçe sekreteri olarak çalıştı. 1996-2002 yılları arasında 3 dönem CHP Bornova İlçe Başkanlığı ve 2 dönem kurultay delegeliği yaptı. 2009 yılında il genel meclis üyesi oldu. 2010 yılında il daimi encümen üyesi seçildi. Kavalar aynı zamanda Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesidir. Holstein Damızlık Süt Hayvancılığı Birlik Başkanlığı, Yeni Bornova Spor Kulübü üyeliği, Altındağ Spor Kulübü Başkanlığı,Trakyalılar ve Muhacirler Derneği Başkanlığı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.