Dolar 32,4788
%0.21
Euro 34,5921
%0.28
Altın 2.477,990
%-0.21
Bist-100 9.555,00
%-1.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Katip Çelebi'den sağduyu çağrısı

Katip Çelebi'den sağduyu çağrısı

ODTÜ’de Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek isteyen öğrencilerle güvenlik güçleri arasında yaşanan olayların yankıları bitmiyor. Bazı rektörlerin Başbakan Erdoğan’a destek verip öğrencileri eleştiren açıklamalarına bir grup öğretim üyesi tepki göstermişti. Tartışmalara ilk kez İzmir de katıldı. Katip Çelebi Üniversitesi Senatosu olaylarla ilgili aldığı kararda öğrencilere tepki gösterip, sağduyu çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 26.12.2012 - 14:26

İZMİR- ODTÜ’yü son dönemde tartışma gündeminin ana maddesi haline getiren olaylar sonrasıyla da gündemin üst sırasından düşmüyor. Bazı üniversitelerin rektörlerinin tartışmada Başbakan Erdoğan’dan yana tavır alması bir grup öğretim elemanının tepkisini toplamıştı. İzmir bu güne kadar sessizliğini korurken ilk açıklama Katip Çelebi Üneversitesi’nden geldi. Üniversite Senatosu konuyla ilgili yaptığı toplantıda, taraflara sağduyu çağrısı yapma kararı aldı. İşte Senato adına yapılan açıklama…

 

Ülkemizde GÖKTÜRK-2 uydusunun fırlatılmasının gururunu yaşarken, maalesef öğrenci olayları ve bunun arkasından gelen ve olayı istenmeyen yerlere götüren gelişmeler İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Senatosunda değerlendirilmiş ve oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

 

Ülkemiz son 10 yılda geçmiş yıllara oranla çok büyük gelişmeler göstermiş, birçok gelişmiş ülke dar boğazlar ve krizlerle uğraşırken, günümüzün parlayan yıldızı olarak dünyada hak ettiği yerini almaya başlamıştır. Burada siyasi iradenin ARGE faaliyetlerine ve üniversitelere yaptığı yatırımların ve teşviklerin yeri yadsınamazdır.

 

Özgürlük ortamında herkesin; özellikle geleceğimizi emanet ettiğimiz, aydınlık fikirlere sahip olmasını istediğimiz gençlerimiz olan öğrencilerimizin, her türlü fikirlerini ki, bunların içinde bir başbakanın üniversiteye girmesini istememek gibi doğru bulmadığımız fikirler de olsa, beyan etmesi çok doğaldır. Tartışılmaz olan konu ise bu fikirlerin şiddete yönelik protestolara dönüştürülmesi ve bunların demokratik haklarmış gibi savunulmasıdır. Kolluk kuvvetlerimizin böyle olaylar ile uygun şekilde orantısız kuvvet kullanmadan baş edebileceğine inanıyoruz.

 

Tarihimizde büyük bir gurur duyarak anacağımız bir olayın, bir takım yanlış anlama, önyargı ve yönlendirmeler ile bir kaosa dönmemesi için başta basın ve üniversite camiası olarak herkesi itidalli ve sağduyulu davranmaya davet eder, saygılarımızı sunarız”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.