Dolar 32,3413
%-0.06
Euro 34,8512
%0.17
Altın 2.386,290
%-0.44
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da gerginlik tırmanıyor! İlçe başkanı ile gençlik kolları başkanı karşı karşıya

Karşıyaka’da gerginlik tırmanıyor! İlçe başkanı ile gençlik kolları başkanı karşı karşıya

CHP’de dün sakin başlayan delege seçimlerinde bugün gerginlik çıktı. Karşıyaka sabah saatlerinde Alayabey ve Tuna mahallelerindeki gerginliğin ardından İmbatlı Mahallesinde de gerginlik yaşandı. İmbatlı’daki seçimde İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ile İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır’ın karşı karşıya geldiği öğrenildi. Öte yandan Alaybey seçimi sonrası darp edildiğini iddia eden İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner rapor aldı. İlçe başkanı ile ilçe gençlik kolları başkanı karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 09.11.2019 - 10:21

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci dün itibariyle başladı. İlk gün seçim heyecanının ardından ikinci gün üyeler sandık başına gitti. Karşıyaka’da 12 mahallede seçim heyecanı yaşanırken, iki mahallede seçimler ertelendi, bir mahallede seçim iptal edildi, üç mahallede de gerginlik yaşandı. 

‘MİLİTANLIK YAPMAYIN’

İmbatlı Mahallesi’nde seçim bölgesini ziyaret eden İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır’la gerginlik yaşadı. Seçimin yapıldığı kahvehaneye giren Yıldırım, İnanır’la Mavi Liste propagandası yaparken karşılaştı. Duruma sinirlenen Yıldırım, İnanır’a “Ne yapıyorsunuz burada. Militanlık yapmayın" diye seslendi. İnanır da Yıldırım’a "Militanlık yapmıyoruz, sayın başkanım her seçim mahalle mahalle gezmiyor muyuz" yanıtını verdi. Yıldırım sinirlenerek, “Bırakın bu mahallenin insanları rahat rahat oy kullansın” dedi. İnanır’ın  "Geldik de sandık başında mı duruyoruz başkanım, çocuklar çay içiyor burada" yanıtını verdi. Bu yanıta sinirlenen Yıldırım "Oğlum uzatma… Uzatmayın… Burası Cumhuriyet Halk Partisi" diyerek sandık başına geçti.

Başkan Yıldırım’ın sandık başına bir Mavi bir de Beyaz listeden birer görevli koyması sonrası gerginlik yine yatışmazken, Başkan Yıldırım ve Mavi listeyi destekledikleri belirtilen partililer arasında atışmalar yaşandı.

Öte yandan oy kullanmaya gelen ancak taraf olmayan partililer ise iki liste destekçilerinden yoğun baskı gördüklerini ileri sürdüler.

‘ONA GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI OLDUĞUNU HATIRLATACAĞIM

Sandık başından ayılırken Egepostası’na konuşan Başkan Yıldırım, “Sandık çevresinde İmbatlı Mahallesi2nden olmayan burayı provoke etmeye çalışan kimseler var. Bunlar içinde meclis üyeleri de var. Ben herkesin görevini yapmasını istedim. Oysa genelge ve tüzük son derece açıktır. Bu mahalledeki insanlar oy kullanacaklar. Bu mahalleden değilsen burada ne işin var. Çıkın dışarıda oturun, seçim alanını doldurmayın. Bununla ilgili işlemi zaten yapacağım. CHP’nin gençlik kolları başkanı, gençlik kolları başkanı olduğunu unutmuş, ona hatırlatacağım. Pazartesi günü ona CHP’nin gençlik kolları başkanı olduğunu hatırlatacağım" dedi.

ALAYBEY'DE GERGİNLİK

Alabey Mahallesi’nde il başkan yardımcısı Adnan Alabay ile il yönetcisi Sedredil Çoşkuner’in Beyaz ve Mavi listelerinin yarıştığı seçimde ikilinin karşı karşıya geldiği öğrenildi. Alabay’ın desteklediği Beyaz listedeki bazı kişilerin Mavi listeyi destekleyen Sedredil Coşkuner’e saldırdığı ileri sürüldü.

OLAY YERİNE POLİS GELDİ

Seçimde içeride görevliler harici birer kişinin kalması yönünde istekte bulunulduğu bunun kabul görmemesi üzerine Sedredil Coşkuner’in ve çevresindekilerin salona girmek istemesi üzerine tartışmaların çıktığı ve Alabay’ın Beyaz listesindeki birkaç kişinin Çoşkuner’in üzerine yürdüğü öne sürüldü. Vatandaşların tansiyon yükselmesi nedeniyle polise haber verdi. Bunun üzerine bölgeye polis ekipleri önlem alırken, gergin başlayan seçim devam ediyor.

COŞKUNER DARP RAPORU ALDI

Öte yandan İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner'in Alaybey Mahallesi seçimi sonrası darp raporu aldığı öğrenildi. Çoşkuner’in yakın çevresine ‘Mahallemde can güvenliğim yoktu’ dediği ve Mehmet Arısoy’un da Emine Ata'ya tokat attığını iddia etti.

TUNA'DA SANDIĞIN ÜZERİNE OTURDULAR

Öte yandan Tuna Mahallesi’nde ise sandık saatleriyle ilgili tartışma yaşanırken, 09.00’da başlaması gereken seçim, saatinde başlamayınca bazı partililerin “neden başlamadı” diyerek tepki gösterdiği sandığın üzerine oturduğu ve durumu protesto ettiği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.