Dolar 32,5576
%0.26
Euro 34,7677
%0.1
Altın 2.490,460
%0.24
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'ya lisans müjdesi

Karşıyaka'ya lisans müjdesi

PTT 1. Lig kulüplerinden Karşıyaka, Ulusal Kulüp Lisansı'nı aldı, puan silme cezasından kurtuldu. Futbol Federasyonu Ulusal Kulüp Lisans Kurulu,İstanbul'da yaptığı toplantı sonrası Kaf-Kaf'ı lisans almaya hak kazanan kulüpler arasında belirledi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2015 - 09:57
ULUSAL Kulüp Lisansı'nı daha önce defalarca başvurmasına rağmen alamadığı için puan silme ve para cezasıyla karşı karşıya kalan Karşıyaka, son dakika hamlesiyle ilk kez lisansa hak kazandı.

Daha önce kulüp lisans kriterlerini yerine getirmediği için Haziran 2013'te aldığı ve geçen sezon başında uygulanması gereken 1 puan silme cezası bu sezona ertelenen Karşıyaka'nın mart ayında yaptığı lisans başvurusundan yine sonuç çıkmadı. Eksikleri tamamlamak için 31 Ağustos'a kadar 1 aylık ek süre verilen kulüp, geçen yıldan sarkan cezayla birlikte 4 puan, stat eksiklikleri nedeniyle ise 3 puan silme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

SGK-vergi borçlarını daha önce taksitlendiren kulüp, yazın eski futbolculara 5 milyon TL civarında borç ödeyerek transfer yasaklarını kaldırdı. 800 bin TL piyasa borcu yapılandırıldı. Personel alacakları ödendi. Yönetim, İzmir Valiliği'nden iç saha maçlarını oynayacağı Atatürk Stadı'ndaki eksikliklerle ilgili taahhütname aldı. Statla ilgili sorun yaşayan Göztepe ve Altınordu da Karşıyaka ile birlikte Federasyon'a taahhüt verdi. Başkan Ali Erten ve Genel Sekreter Mehmet Yaya, ek başvuru süresinde defalarca Federasyon'a gitti. 31 Ağustos'ta belgeleri tamamlayan yönetim, Lisans Kurulu'na savunma yaptı. Başkan Ali Erten, kurulun müjdeli haberini Federasyon'da bekledi.

YAPTIRIMLARI AĞIR
Futbol Federasyonu Ulusal Kulüp Lisansı, kulüpleri UEFA Kulüp Lisans ve mali Fair Play talimatlarına uygun hale getirmeyi amaçlıyor. Kulüpler bu doğrultuda mali, idari, hukuki, altyapı ve sportif anlamda inceleniyor. Yıllık lisans başvuruları bir önceki yılın tablolarını kapsayacak şekilde her yıl mart ayında yapılıyor. Eksiği bulunan kulüplere ek süre tanınıyor. Lisans alamayan kulüpler eksi 8'e varan puan silme cezaları alabiliyor. Lisans Kurulu'nun son toplantısının ardından üst liglerde lisans alamayan yalnızca Bucaspor, Denizlispor, Samsunspor, Kahramanmaraşspor, Ankaragücü, Orduspor, Samsunspor ve Tarsus İdman Yurdu kaldı. Bu kulüplere puan silme cezası verildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.