Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka muhteşem bir parka kavuşuyor

Karşıyaka muhteşem bir parka kavuşuyor

Karşıyaka, yepyeni ve farklı bir rekreasyon alanına daha kavuşuyor. Girne Bulvarı’nda eski Lunapark Alanı olarak bilinen bölgede, 20 bin metrekarelik alanda yapılan “Girne Kültür Park” 6 Mart 2013 tarihinde açılacak. Kent merkezindeki en büyük yeşil alanlardan biri olacak Park’ın içinde çok sayıda sosyal tesiste bulunuyor.

  • Ege Postası
  • 01.03.2014 - 11:29
İZMİR- Karşıyaka’ya nefes aldıracak alan yaratma konusunda 10 yıldır olağanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Girne Kültür Park’ın, bu anlamda önem taşıdığına vurgu yaparak, “Yarattığımız her alanı kentin hizmetine sunmaya çalıştık. Karşıyaka için anlam taşıyan bu alanı da, benzersiz bir proje ile yine kent halkının hizmetine sunuyor olmaktan dolayı mutluyum” dedi.
 
Çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanlarının da bulunduğu Girne Kültür Park içinde yer alan tesisler:
 
Suni Çim Futbol Sahası: Spora meraklı olanların yararlanabileceği suni çim futbol sahası yapıldı. İki takım için soyunma odaları ve duş yerleri bulunan sahanın çevresinde seyirci tribünü de bulunuyor.
 
El Ele Butik: İhtiyaç sahibi ailelere yardım etmeyi amaçlayan El Ele Butik merkezi burada yapılan yeni binaya taşındı. Ulaşımı kolay olacak olan merkezde hiç kullanılmamış veya çok az kullanılan giyim ve ev eşyaları toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Merkez içinde ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek çamaşırhane ile kurslara katılanlar ile ev hanımların evlerde yaptıkları ürünleri sergileyebileceği sergi salonu bulunuyor.
 
Bahriye Üçok Kadın Danışma Merkezi: Karşıyaka Belediyesi’nin 7. Kadın Danışma Merkezi de yeni tesis içindeki modern binasında faaliyetlerini sürdürecek.
 
Aş Evi: Karşıyaka’da özellikle Ramazan Ayı’nda çadır kurulmadan hizmet verebilecek, yıl içerisinde de ihtiyaç sahiplerine sıcak çorba ikramının olacağı merkez 1500 kişi kapasiteli. Bu merkezde farklı zamanlarda toplu yemek ikram etmek isteyenlere de hitap edecek düzenlemeler gerçekleştirildi.
 
Engelsiz Kafe: Engellileri topluma kazandırma projesinin bir ayağını oluşturacak olan Engelsiz Kafe fil şeklinde bir kafeteryadan oluşuyor. Engelli çalışanların da bulunacağı bu kafeterya engellilerin buluşma yeri olacak.
 
Kafeterya: Halkımızın yeşillikler içinde çayını içebilecekleri modern kafeteryalarımıza bir yenisini ekleyerek bu alanda açtık.
Fil Restoran: Bünyesinde farklı tesisleri barındıran Girne Kültür Park’ta çocuklar da unutulmadı. Fil şeklinde yaptırılan restoran ile çocuklar için renkli bir mekan yaratıldı.
 
Yeraltı Otopark: Park alanı içerisinde yer aldı otopark yapıldı. Bölgede yaşanan otopark sıkıntısına çözüm bulacak olan otopark alanı, İzmir’de bir ilçe belediyesi tarafından yapılan halka açık ilk yeraltı otoparkı olma özelliği taşıyor.
 
Sığınak: Girne Kültür Park’ta, olası bir doğal afette bölge sakinleri için bir de sığınak hazırlandı.
  
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.