Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka gençlerine önemli fırsat!

Karşıyaka gençlerine önemli fırsat!

Karşıyaka Belediyesi, “Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisi” ile gençlerin Avrupa hayallerini gerçeğe dönüştürecek. Proje kapsamında gönüllü hizmet için 2 - 12 aylık sürelerle Avrupa ülkelerine gönderilecek gençler; hem farklı kültürlerle tanışıp yabancı dillerini geliştirecek hem de geleceklerine yön verecek önemli tecrübeler elde etme şansını yakalayacak. Karşıyaka gençlerine önemli fırsat:

  • Ege Postası
  • 05.07.2015 - 10:00
İZMİR - Karşıyaka Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından kurulan Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisi, Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından akredite edilerek faaliyetlerine başladı. Ofis; sivil toplum kuruluşu ve yerel topluluklar için sosyal içerikli projelerde gönüllü olarak görev almak üzere, her yıl onlarca Karşıyakalı genci Avrupa’ya gönderecek. 17 - 30 yaş arası ve orta derecede İngilizce bilen her genç, projeye katılabilecek.



MASRAFLAR KARŞILANACAK

Avrupa Birliği ülkelerince sunulan fırsatlar arasından dilediklerine müracaat edebilecek olan gençler, gidecekleri ülkede 2 - 12 ay arasında değişen sürelerle gönüllü hizmette bulunacak. Yurt dışında uzun dönem kalamayacak durumdaki engelli ya da imkanları kısıtlı gençler de 2 - 8 haftalık kısa süreli programlara katılabilecek. Gönüllü gençlerin ulaşım, barınma, sigorta ve harçlık gibi giderleri, projeden karşılanacak. Yalnız başına yurt dışına gidemeyecek durumdaki engelli gençlerin refakatçi masrafları da tamamen projeye ait olacak. Belediye Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne başvurularını iletebilecek olan gençler, 399 43 38 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecek. “Gençliğin Belediyesi” isimli Facebook sayfasından da hem bu projeye ilişkin hem de gençlere sunulan diğer Avrupa fırsatlarına ilişkin gelişmeler takip edilebilecek.

“HİZMETTE SINIRLARI AŞTIK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Eğitim, kültür, spor gibi farklı alanlarda fırsat eşitliği yaratmaya çalıştığımız Karşıyakalı gençlerimiz için hizmette sınırları aştık. Avrupa Gönüllü Hizmeti Ofisimiz aracılığıyla her yıl onlarca gencimizi Avrupa’ya göndererek, gelecekleri adına önemli kazanımlar elde etme fırsatı sunacağız. Gençlerimiz yeni kültürlerle tanışmak, yeni beceriler kazanmak, yabancı dil bilgilerini geliştirmek ve unutulmayacak tecrübeler yaşamak için bu fırsatı kaçırmasın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.