Dolar 32,4018
%0.13
Euro 34,7914
%0
Altın 2.402,630
%0.24
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da sempozyum

Karşıyaka'da sempozyum

Karşıyaka Belediyesi tarafından 2 yılda bir düzenlenen “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun 2.si başlıyor. 10 ülkeden 12 sanatçının, 24 gün sürecek sempozyum sırasında yapacakları eserler Karşıyaka’nın farklı noktalarında yerini alacak. Sempozyum 14 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 10:19
İZMİR- Türk ve yabancı heykeltraşları Karşıyaka’da buluşturacak olan “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun ilki 2011 yılında yapıldı. 2 yılda bir gerçekleştirilen Sempozyumun ikincisi 14 Ağustos’ta başlayacak. Mavişehir Şehitler Parkı’nın yanındaki alanda gerçekleştirilecek olan Sempozyum süresince sanatseverler, bir heykelin sanatçıların ellerinde nasıl hayat bulduğunu yakından izleyebilecek.

14 Ağustos-6 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma Yunanistan, Romanya, İspanya, İtalya, Arnavutluk, Avustralya, Kore, Tayvan, Fransa ve Türkiye’den bu güne kadar yaptıkları eserler ile birçok ödül almış heykeltıraşlar katılacak.

Karşıyaka’yı sanatın her dalıyla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Taş Heykel Sempozyumu da bu amaca hizmet ediyor. Dünyanın dört bir yanından gelen heykeltraşlar ilmek ilmek işleyecekleri heykelleriyle Karşıyakamıza renk katacaklar. İlk Sempozyumda yapılan heykeller, bugün kentimizin meydanlarını süslüyor. İkinci Sempozyumda yapılacak olan heykeller de, yine kentimizin farklı meydanlarında kendisine yer bulacak. Bir kent sanatla güzelleşir. Bunun en güzel örneği de Karşıyaka’dır” dedi.

Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi Yar. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür başkanlığında hazırlanan programda Karşıyaka’ya gelecek olan heykeltıraşlara İzmir ve çevresindeki doğal güzellikler de gezdirilecek.

Katılımcı heykeltıraşlar:
1. Antonis Myradias (Yunanistan)
2. Canan Sönmezdağ Zöngür (Türkiye)
3. Chifu Panaite (Romanya)
4. Gemma Dominguez Guerra (İspanya)
5. Ebru Akinci (Türkiye)
6. Francesco Panceri (Italya)
7. Genti Tavanxhiu (Arnavutluk)
8. Renate Verbrugge (Avustralya)
9. So Dong Choe (Kore)
10. Varol Topaç (Türkiye)
11. Wu Ming Sheng (Tayvan)
12. Dimitri Ion Serban (Fransa))



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.