Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da muhalifler düğmeye bastı...5 maddelik bildirge!

Karşıyaka'da muhalifler düğmeye bastı...5 maddelik bildirge!

CHP’de mahalle delege seçimleri için listeler askıya çıkarken, Karşıyaka'da partililer harekete geçti. Mavi, kırmızı ve beyaz liste platformları oluşturuldu. Mavi ve kırmızı liste mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ı istemezken beyaz liste Yıldırım'a destek veriyor. Mavi Liste Platformu bildirgesini yayımladı. 5 maddelik bildirgede, “İlçe başkan adayı eski veya yeni belediye başkanının akrabası olma sıfatı ile o koltukta oturuyor olmamalı” ifadeleri dikkat çekti. Öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın mavi listeye destek verdiği belirtildi. Karşıyaka'da muhalifler düğmeye bastı...

  • Ege Postası
  • 24.10.2019 - 12:36

EGEPOSTASI- CHP’de kongre takvimi işlemeye devam ederken, İzmir’de büyük bir çekişmenin yaşanacağı Karşıyaka’da ilk hamle geldi. Mavi Liste Platformu 5 maddelik bildirge yayımlayarak, yeni yönetimin tarifini yaptı.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetimine karşı hareket edecek muhalif blok netleşti. Mavi Liste Platformu adı altında organize olan ekibe Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay destek verecek. 5 maddelik bildirge hazırlayan muhalif kanadın yanı sıra ayrıca kırmızı liste oluşumunun da ilçede yer aldığı aktarıldı.

Mevcut İlçe Başkanı Yıldırım’ın karşısında yer alarak mavi listeye destek verecekler arasında Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, İl Yöneticisi Sedredil Coşkuner, il eski yöneticisi Dilek Bilgin, eski meclis üyesi İsfahan Naki, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in kardeşi Abdullah Engin gibi isimler var. Yıldırım’ın ve ekibinin mahallelerde beyaz liste ile yarışacağı aktarıldı.

İşte mavi liste taraftarlarının yayınladığı o bildirge: 

 

5 MADDELİK BİLDİRGE

Mavi liste tarafından 5 maddelik bildirge yayımlanarak şu ifadelere yer verildi:

“1) İlçe başkan adayı eski veya yeni belediye başkanının akrabası olma sıfatı ile o koltukta oturuyor olmamalı.

2) Mahalle temsilcilikleri ilçe başkanının 15 günde bir kendi kafasına göre değiştirdiği görevler değildir. Mahalle temsilcileri üyeler önüne sandık konularak mahalledeki üyeler tarafınca seçilmeli.

3) Parti üyelerini bizden-sizden diye ayıran ilçe yönetimi olmaz, olmamalıdır. Her parti üyesine saygı gösterilmeli, birlik ve beraberlik tam anlamıyla sağlanmalıdır.

4) Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşundaki temel ilke ve değerlere tam anlamıyla bağlı, demokratik adil, liyakat sahibi kişilerce yönetilmeli, CHP Karşıyaka İlçe Yöneticileri Atatürkçü ve Halkçı duruşuyla tüm Türkiye örnek olmalıdırlar.

5) Önümüzdeki genel seçimlerde hedefimiz Karşıyaka'da en az %75 oy oranına ulaşmaktır. Bu yolda belediyemiz, il yönetimimiz ve genel merkezimiz ile tam bir uyum İçerisinde çalışılacaktır.

Bu düşünce ve duygularla tüm örgütümüzü önümüzdeki mahalle delege seçimlerinde mavi listeye destek olmaya davet ediyoruz. Saygı ve Sevgilerimizle.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.