Dolar 32,5419
%0.32
Euro 34,8477
%0.31
Altın 2.446,810
%0.33
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da meclis klasiği: Akpınar ve Mertoğlu yine karşı karşıya

Karşıyaka'da meclis klasiği: Akpınar ve Mertoğlu yine karşı karşıya

Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı birinci olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Daha önceki meclis toplantılarında olduğu gibi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı, belediye meclis üyesi Abdullah Mertoğlu arasında tansiyon yükseldi. Mertoğlu’nun “İfadelerimizi kısıtlarsınız bu dört yıl boyunca sıkıntı yaşarsınız” sözleri üzerine Akpınar, “Tehdit mi ediyorsun. Tehdit eder gibi konuşma. Bundan sonra dilek ve temennilerde söz vermiyorum. Benim böyle bir yetkim var” dedi. Akpınar ve Mertoğlu yine karşı karşıya

  • Ege Postası
  • 02.03.2015 - 20:58
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi, Şubat ayı birinci olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler kısmında daha önceki meclis toplantılarında olduğu gibi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile  AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı, belediye meclis üyesi Abdullah Mertoğlu arasında tansiyon yükseldi.



3’E AYIRDI EŞİT HİZMET YOK DEDİ
Mertoğlu, Karşıyaka’nın sahil  ile  İZBAN hattı arası,  İZBAN hattıyla Anadolu Caddesi arası ve Anadolu Caddesi’nin üst kısmı diye 3’e ayrıldığını ifade ederek bölgelerin belediyeden eşit hizmet almadığını iddia etti. Sahil  ile  İZBAN yolu arasında kalan mahallelerin daha kaliteli hizmet aldığını ifade eden Mertoğlu, “ Bu bölge daha iyi hizmet alıyor ancak otopark sorunu var. İkinci bölgede de otopark sorunu var.Üçüncü bölge hizmetten yoksun. Spor alanları yok. Sadece çöp toplanıyor. Cumhuriyet pazaryerinin altında alan var. Otopark olarak ayrılmış ama aylardır kapalı. Otel bir tane var. Yatırımcının önü açılmalı bu anlamda” dedi.

İFADELERİMİZİ KISITLARSANIZ
Mertoğlu grup toplantısı yaptıkları belediyedeki odanın ellerinden alındığını belirtirken, “Sesimizi mikrofonla kesmenize alıştık ama odamız niye alındı.4 yıl birlikte çalışacağız. İfadelerimizi kısıtlarsınız bu dört yıl boyunca sıkıntı yaşarsınız” dedi.

TEHDİT Mİ EDİYORSUN!
Mertoğlu’nun sözleri üzerine belediye başkanı Akpınar, “ Tehdit mi ediyorsun. Tehdit eder gibi konuşma. Bundan sonra dilek ve temennilerde söz vermiyorum. Benim böyle bir yetkim var. Zaten yasa da dilek ve temenniler kısmı yok” dedi. Mertoğlu, “ Demokrasiniz bu kadar” karşılığını verirken, Akpınar, “ O zaman söyleyin partinize yasayı değiştirsin” dedi.


KARŞIYAKA BÜTÜNDÜR
Akpınar, Mertoğlu’nun Karşıyaka’nın 3 ayrı bölgeden oluşup farklı hizmet aldığı yönündeki iddialara da şu yanıtı verdi;
“Karşıyaka bütündür. Kentin her bölgesine yatırım hizmet yapıyoruz. Kenti daha iyi dolaşın. Elimizde sihirli değnek yok…Planlı programlı çalışıyoruz. 5 yıl sonra değerlendirmeyi vatandaş yapacaktır. En temiz kentlerden biri Karşıyaka…Bu anlamda çalışanın hakkını yemeyin. Otel konusunda yatırımcıların teklifine açığız. Yasal sınırlar içinde kimseye niye yapıyorsunuz demeyiz. İnşaatı devam eden 2 otel var. Otopark sorununu kentsel yenilemeyle çözeriz. Şuanda yeni alan yaratmak mümkün değil. Yeni yapılan apartmanlarda otopark tavizi vermiyoruz.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.