Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da mahalle meclisi! Cumhuriyet'e yerinde bilgilendirme

Karşıyaka'da mahalle meclisi! Cumhuriyet'e yerinde bilgilendirme

Karşıyaka Belediye Meclisi Mart ayı ikinci olağan toplantısı Cumhuriyet Mahallesi Düğün Salonu'nda Cemil Tugay Başkanlığı'nda gerçekleşti. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri toplantıya yoğun ilgi gösterirken yeni imar planları hakkında da son durumu ilk ağızdan öğrendiler. Karşıyaka'da mahalle meclisi!

  • Ege Postası
  • 06.03.2020 - 19:06

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - Meclis önergeleri öncesi konuşan Başkan Cemi Tugay Cumhuriyet Düğün Salonu'ndaki halk katılımında memnun olduğunu belirterek 'Demek burada meclis yapmak iyi bir fikirmiş. Vatandaşlarımızla buluştuğumuz içim mutluyuz. Meclislerini takip edebilmeleri için ikinci meclisimizi kentimizin çeşitli yerlerinde yapmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Tugay ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne onaya gönderilen Cumhuriyet Mahallesi İmar Planarı hakkında açıklamalarda bulundu. 

ATATÜRK'ÜN O SÖZÜNÜ HATIRLATTI!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hakkında konuşan Başkan Tugay "Bugün 6 Mart iki gün sonra 8 Mart. Bütün dünyada kutlanıyor. Kadınlarımız haklarının erkeklerle eşit bir şekilde verilmesi kadınların çalışma hayatına sosyal yaşama aktif ve üretken olarak katılması çok önemli diye düşünüyoruz. Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğinde, bugün medeni olarak bilinen ülkelerde bile bu hak verilmemişti. Böylesine temelleri güçlü atılmış bir Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Kıymetini bilmeliyiz! Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü var, fırsat buldukça söylüyorum; ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsi? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin. Bu tanımın en doğru tanım diye düşündüğüm bir ifade. Kadınları haklarından mahrum bırakakarak sadece erkeklerle gelişmeyi ilerlemeyi düşünmemiz çok büyük hata. Bu konuyu tekrar tekrar düşünmeliyiz. Kadınlara doğanan yüklediği ve kültürel olarak yüklenen yükler var ama Yeni Zellanda da bir başbakan var. Yeni doğmuş bebeğini emzirirken bir yandan bakanlar kurulu toplantısı yapıyor. Çok dramatik bir örnektir. Sosyal yaşamda aktif olmaları devam edebilir. Daha dün bir sohbette söylendi. Kadınlar her zaman daha çalışkan olmak, daha fedakar olmak zorundaymış gibi bir havada oluyorlar. Gerçekte hepimiz insanız. Kadın olmak bir eksiklik ya da suç olmamalıdır. Bunu önemsemeliyiz. Biz Kadın ve Aile İşleri Müdürlüğü kurararak bir adım attık. Örnek çalışmalarımız olacak diye umuyorum. 

ÇOÇUK AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ MÜJDESİ!

Mart ayındaki diğer bir önemli tarih olan 14 Mart TIP Bayramı hakkında konuşan Başkan Tugay Cumhuriyet Mahallesi'ne bir müjde de verdi. Tugay "Doktor kimliğimle bu bayramı, hem sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar ve yaşanan eksiklikleri dile getirme günü olarak geçiriyoruz. Bir kutlamaya hala dönüşmedi. Karşıyaka'da önümüzdeki yıllarda yeni hizmetler verecek bazı çalışmaları yapacağımızı ifade etmek isterim. Bunlardan bir tanesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde hizmete girecek çocuk ağız ve diş sağlığı polikliniği olacak. Kanser danışma merkezi de Çarşı Kültür Merkezi'nde hizmet verekecek. Sporcu sağlık merkezini de söz verdiğim gibi yakında açacağız" diye konuştu. 

'EMSAL 2,5 ÜZERİNDEN PLAN YAPTIK'

Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları hakkında mahalleliyi bilgilendirme adına konuşan Nilüfer Bakoğlu Aşık "Herkes 100 metrekare yerim var ne kadar yer alacağımı merak ediyor. Onlar da biraz bilsin istiyorum. Emsal 2,5 üzerinden plan yaptık. Kimse mağdur olmuyor. Herkes eşit hak alıyor. İmar uygulamaları onaylanmadan tapularını almalarını istiyoruz" diye konuştu. 

'SİZLERE BİREBİR YARDIMCI OLACAĞIZ'

Konu hakkında konuşan Başkan Tugay "Nilüfer hanım durumu açıkladı. Biz ayrıntılı bilgi verme işini Büyükşehir'den onay geldikten sonra yapmak istiyoruz. Detaylı olarak yapacağız. Burada bir ofis açarak herkese gerekli yartdımı yapacağız. Herkesin sorularına birebir parseline göre açıklama yapacağız. İyi bir plan yapıldığını düşünüyoruz. Anket çalışmaları da yaptılar, sahayı da incelediler. Mahellenin değerlenmesini ve en iyi mahallelerinden birisi olmasını amaçlıyoruz. Planda eksik ya da hatalı görülen her şey için itiraz yolu açık olacak. İtirazlar değerlendirilecek. Şu gerçeği herkesin hatırlaması lazım. Burası yıllardır imar planı sorunu nedeniyle gelişemiyor. Bunun artık bitmesi lazım. Bostanlı'daki yatık binalar sorunundaki gibi. Bu da öyle bir problem. Çözmek için çalışıyoruz. Amacımız herkesin hakkını hukukunu korumak. Ama şehirleşme açısından hatalı kararlar verilmesine engel olmak. Dün İstanbulda'ydım. Fikirtepe'de yapılaşmanın nasım bir sosyal felaket yol açtığını gözlerimle gördüm. Yaşam çekilmez halde. Bizim amacımız ne olursa olsun yeterli sosyal olanaklar ve çevre düzenlemesine sahip bir planlama yapmaktı. Yeterli bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz. Sizlere birebir yardımcı olacağız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.